ОНЛАЙН ПОКУПКИ НА ИЗПЛАЩАНЕ ОТ 150 ЛВ ДО 15 000 ЛВ

Чипсове за опушване

 1. Дървени парчета за опушване WEBER®, Хикория 1.5 kg - ogradina.bg
  Дървени парчета за опушване Weber®, ябълка 1.5 kg
  Цена
  27,00 лв.
  Добави в любими

  Дървените парчета за опушване Weber® са най-подходящи за slow-and-low готвене/опушване. Качествените парчета се правят от твърда дървесина. Те се запалват бързо и изгарят бавно, като прибавят допълнителна апетитна нотка на храната.

 2. Дървени парчета за опушване WEBER®, Хикория 1.5 kg - ogradina.bg
  Дървени парчета за опушване Weber®, хикория 1.5 kg
  Цена
  27,00 лв.
  Добави в любими

  Дървените парчета за опушване Weber® са най-подходящи за slow-and-low готвене/опушване. Качествените парчета се правят от твърда дървесина. Те се запалват бързо и изгарят бавно, като прибавят допълнителна апетитна нотка на храната.

 3. Чипс за опушване на свинско месо WEBER® - 0,7 kg - ogradina.bg
  Чипс за опушване Weber®, за свинско месо - 0.7 kg
  Цена
  22,00 лв.
  Добави в любими

  Винаги е добра идея да прибавите 1-2 шепи чипс за опушване Weber® по време на печенето на храната на барбекю. Това количество е достатъчно за около 30 минути опушване. Висококачественият микс от дървен чипс осигурява среден интензитет на опушено с приятен сладък вкус.

   

   
 4. Кутия за опушване Weber - ogradina.bg
  Кутия за опушване Weber®
  Цена
  82,00 лв.
  Добави в любими

  Кутията за опушване Weber® е създадена специално за газови барбекюта, но може да се ползва и в електрически грилове. Представлява правоъгълна кутия с отвори в горната и долната си част. В кутията се слага дървен чипс, който започва да пуши от високата температура в барбекюто и така придава чудесен аромат на храната.

 5. 2 броя дъски за опушване - кедър
  2 броя дъски за опушване на месо и риба - Кедър
  Цена
  67,00 лв.
  Добави в любими

  Добавете фин опушен вкус към любимите храни с дъските от кедрово дърво. Докато барбекюто се разпалва, поставете любимата си риба - сьомга или пъстърва - върху дъската. Или опитайте със специално сирене като пушено бри или камембер.

 6. Уред за студено опушване Weber - ogradina.bg
  Уред за студено опушване Weber®
  Цена
  132,00 лв.
  Добави в любими

  Студеното опушване се извършва при температури под 30°С за дълъг период от време, докато пушекът овкусява месото. Методът е подходящ за опушването на домашни наденици и сирена. Използва се за предварително овкусяване на свински пържоли, телешки стекове и пилешки гърди. По време на студеното опушване, барбекюто не е запалено/включено. След студеното опушване, продуктите се изпичат на грил както обикновено.

  Уредът за студено опушване Weber® е за истински грил майстори, познавачи и фенове на барбекюто.

 7. Фина букова смес за опушване Weber - ogradina.bg
  Фина букова смес за опушване Weber®
  Цена
  17,00 лв.
  Добави в любими

  Фината букова смес се използва с уреда за студено опушване Weber®. Студеното опушване се извършва при температури под 30°С за дълъг период от време, докато пушекът овкусява месото. Методът е подходящ за опушването на домашни наденици и сирена. Използва се за предварително овкусяване на свински пържоли, телешки стекове и пилешки гърди. След студеното опушване, продуктите се изпичат както обикновено.

 8. Дървени пелети Weber - Grill Academy Blend (клен, хикория, череша) 9 kg/ ogradina.bg
  Дървени пелети Weber® - Grill Academy Blend (клен, хикория, череша) 9 kg
  Цена
  69,00 лв.
  Добави в любими

  Дървени пелети Weber® - Grill Academy Blend (клен, хикория, череша) 9 kg са създадени специално за барбекюта на пелети Weber® SmokeFire. Придават наситен аромат на опушено, точно какъвто е вкусът при готвене на истински огън.

 9. Дървени пелети Weber® - Grill Academy Blend (хикория, дъб) 9 kg
  Дървени пелети Weber® Хикория, 9 kg
  Цена
  69,00 лв.
  Добави в любими

  Дървените пелети Weber®  Хикория, 9 kg са създадени специално за барбекюта на пелети Weber® SmokeFire. Придават наситен аромат на опушено, точно какъвто е вкусът при готвене на истински огън.

 10. Дървени пелети Weber® Елша, 8 kg/ ogradina.bg
  Дървени пелети Weber® Елша, 8 kg
  Цена
  69,00 лв.
  Добави в любими

  Дървените пелети Weber®  Елша, 8 kg са създадени специално за барбекюта на пелети Weber® SmokeFire. Придават умерен аромат на опушено, точно какъвто е вкусът при готвене на истински огън. Кутията е със специален дизайн за лесно изсипване.

   

 11. Дървени пелети Weber® Бук, 8 kg
  Дървени пелети Weber® Бук, 8 kg
  Цена
  69,00 лв.
  Добави в любими

  Дървените пелети Weber® Бук, 8 kg са създадени специално за барбекюта на пелети Weber® SmokeFire. Придават умерен аромат на опушено, точно какъвто е вкусът при готвене на истински огън. Кутията е със специален дизайн за лесно изсипване.

   

 12. Дървени пелети Weber® Череша, 8 kg/ ogradina.bg
  Дървени пелети Weber® Череша, 8 kg
  Цена
  69,00 лв.
  Добави в любими

  Дървените пелети Weber® Череша, 8 kg са създадени специално за барбекюта на пелети Weber® SmokeFire. Придават умерен аромат на опушено, точно какъвто е вкусът при готвене на истински огън. Кутията е със специален дизайн за лесно изсипване.

   

Настрой низходяща посока

19 Артикули

Видове чипс за опушване на барбекю

Добавете деликатна нотка към месото!

Чипсовете за опушване от различна дървесина придават на храната по-наситен барбекю вкус. Изберете подходящия чипс към всяко месо и почувствайте разликата с небцето си. Преди употреба чипсът трябва да се накисне във вода за около 30 минути, след което се поставя директно върху въглищата или се слага в специалната кутия за опушване WEBER®, която е подходяща за употреба и при газовите барбекюта и при електрическите грилове. Чипсовете за опушване са подходящи за меса, които се приготвят сравнително бързо – стекове, пилешки бутчета, риба и скариди. Дървените парчета за опушване се използват основно при барбекютата на въглища. Те се поставят директно върху горещите въглища и не се нуждаят от предварително намокряне с вода. Подходящи са за опушването на големи парчета месо и бавно готвене (slow and low). Използването на чипс е възможно и при газови и електрически барбекюта. Чипсът се накисва във вода за поне 30 минути, отцежда се и след това се поставя в кутията за опушване WEBER®. Може да се изработи кутия и в домашни условия. Отцеденият чипс се поставя в малка алуминиева тавичка за мазнина и се покрива с метално фолио, което се продупчва на няколко места.

Как се опушва месо

Опушване на барбекю на дървени въглища (slow and low)

Опушването на барбекю на дървени въглища не е трудна задача. Накиснете 1-2 шепи от чипса за опушване във вода поне за 30 минути. Напълнете 1/3 от уреда за разпалване на въглища с брикети WEBER®. След 10-15 минути, когато брикетите са се разпалили ги изсипете от едната страна на решетката за въглища (може да ги поставите в кошниците за въглища). От другата страна на решетката поставете голяма алуминиева тавичка за еднократна употреба и добавете 2-3 чаши вода. Водата в тавичката е важна, защото поддържа по-ниска температура в барбекюто и освен това запазва сочността на месото през часовете на готвене. Оставете въглищата да загреят барбекюто и водата в тавичката за около 30 минути. Поставете мокрия и отцеден от излишната вода чипс за опушване директно върху брикетите или използвайте сухи дървени парчета за опушване. След това поставете месото върху скарата над тавичката с вода и затворете капака на барбекюто. Добавяйте брикети на всеки час, за да поддържате равномерна температура. Времето за готвене зависи от големината и вида на месото.

Опушване на газово барбекю (slow and low)

Накиснете чипса за опушване във вода поне за 30 минути. Отцедете го и го поставете в кутията за опушване WEBER®. Можете да си направите кутия и сами. Поставете отцедения дървен чипс в малка алуминиева тавичка за еднократна употреба, покрийте я с алуминиево фолио и я пробийте на няколко места, за да излиза дима. Сложете тавичката над изключена горелка в задния край на барбекюто. Поставете скарата за готвене на мястото й над тавичката. Включете газовото барбекю и всички горелки на максимална степен и затворете капака. Когато се появи дим, започнете да готвите месото като регулирате температурата на барбекюто според рецептата, която следвате.

Какво представляват дървените пелети WEBER®

Пелетите от твърда дървесина са вид гориво, произведено от пресовани дървени стърготини. Използват се в барбекюта на пелети от серията WEBER® SmokeFire и осигуряват постоянен и контролируем източник на топлина за готвене. Придават наситен аромат на опушено, точно какъвто е вкусът при готвене на истински огън. Просто изсипете пелетите в контейнера на барбекюто и ги запалете с помощта на системата за запалване. Вграденият контрол на температурата автоматично ще регулира потока на пелетите, за да поддържа желаната температура на готвене. Най-голямото предимство на барбекюто на пелети е способността му да поддържа ниска, постоянна температура в продължение на часове, без да е необходимо да се правят каквито и да било настройки. Това е прецизността, която бихте искали, когато става въпрос за бавно опушени ребра, гърди или свинско месо без обгаряне и изсушаване. Барбекютата на пелети готвят с индиректна топлина, която циркулира с помощта на вентилатор, който осигурява постоянен опушен аромат. На тях можете да приготвите всичко - пилешки бутчета, пилешки гърди, свински ребра и цяло парче месо или пиле. 

С какво дърво се опушва месо

Има много видове дървесина, които са подходящи за опушване на месо в барбекю и най-добрият за Вас ще зависи от вкуса, който искате да придадете на месото, и вида на барбекюто, което използвате. Най-използвани са дъб, хикория (американски орех), мескит, череша и ябълка.

 • Дъб - има здрава, плътна дървесина, която гори бавно и придава богат, опушен аромат на месото. Добър избор е за говеждо, телешко, свинско и агнешко.
 • Американски орех - има твърда дървесина и е популярен избор за опушване на месо. Има силен, опушен вкус, който се съчетава добре със свинско и бекон.
 • Мескит - дърво с твърда дървесина, което придава богат, земен вкус на месото. Най-добре е да се използва в малки количества, тъй като може да бъде доста силен.
 • Черешово дърво - овощно дърво с мек, сладък вкус, който се съчетава добре с птиче и свинско месо.
 • Ябълково дърво - овощно дърво със сладък, плодов вкус, който се съчетава добре с птиче, свинско и говеждо месо.

За перфектно опушено месо в барбекю на дървени въглища е най-добре да използвате готовите дървени чипсове или дървени парчета на Weber. Дървесината в тях е подбрана внимателно и често съдържа различни видове суровина за максимално изразен вкус спрямо вида на месото. Размерът на дървесината за опушване в пакетите е еднакъв, което гарантира равномерно, постоянно изгаряне и чудесен вкус.