-
Дървени парчета за опушване Weber®, ябълка 1.5 kgДобави в любими
Дървените парчета за опушване Weber® са най-подходящи за slow-and-low готвене/опушване. Качествените парчета се правят от твърда дървесина. Те се запалват бързо и изгарят бавно, като прибавят допълнителна апетитна нотка на храната.
-
Дървени парчета за опушване Weber®, хикория 1.5 kgДобави в любими
Дървените парчета за опушване Weber® са най-подходящи за slow-and-low готвене/опушване. Качествените парчета се правят от твърда дървесина. Те се запалват бързо и изгарят бавно, като прибавят допълнителна апетитна нотка на храната.
-
Чипс за опушване Weber®, дъб и уиски - 0.7 kgДобави в любими
Винаги е добра идея да прибавите 1-2 шепи чипс за опушване Weber® по време на печенето на храната. Това количество е достатъчно за около 30 минути опушване.
-
Чипс за опушване Weber®, за свинско месо - 0.7 kgДобави в любими
Винаги е добра идея да прибавите 1-2 шепи чипс за опушване Weber® по време на печенето на храната на барбекю. Това количество е достатъчно за около 30 минути опушване. Висококачественият микс от дървен чипс осигурява среден интензитет на опушено с приятен сладък вкус.
-
Чипс за опушване Weber®, за риба - 0.7 kgДобави в любими
Винаги е добра идея да прибавите 1-2 шепи чипс за опушване Weber® по време на печенето на храната. Това количество е достатъчно за около 30 минути опушване.
-
Чипс за опушване Weber®, за птиче месо - 0.7 kgДобави в любими
Винаги е добра идея да прибавите 1-2 шепи чипс за опушване Weber® по време на печенето на храната. Това количество е достатъчно за около 30 минути опушване.
-
Чипс за опушване Weber®, ябълково дърво - 0.7 kgДобави в любими
Винаги е добра идея да прибавите 1-2 шепи чипс за опушване Weber® по време на печенето на храната. Това количество е достатъчно за около 30 минути опушване.
-
Чипс за опушване Weber®, хикория - 0.7 kgДобави в любими
Винаги е добра идея да прибавите 1-2 шепи чипс за опушване Weber® по време на печенето на храната. Това количество е достатъчно за около 30 минути опушване.
-
Чипс за опушване Weber®, за говеждо месо - 0.7 kgДобави в любими
Винаги е добра идея да прибавите 1-2 шепи чипс за опушване Weber® по време на печенето на храната. Това количество е достатъчно за около 30 минути опушване.
-
Кутия за опушване Weber®Добави в любими
Кутията за опушване Weber® е създадена специално за газови барбекюта, но може да се ползва и в електрически грилове. Представлява правоъгълна кутия с отвори в горната и долната си част. В кутията се слага дървен чипс, който започва да пуши от високата температура в барбекюто и така придава чудесен аромат на храната.
-
2 броя дъски за опушване на месо и риба - КедърДобави в любими
Добавете фин опушен вкус към любимите храни с дъските от кедрово дърво. Докато барбекюто се разпалва, поставете любимата си риба - сьомга или пъстърва - върху дъската. Или опитайте със специално сирене като пушено бри или камембер.
-
Уред за студено опушване Weber®Добави в любими
Студеното опушване се извършва при температури под 30°С за дълъг период от време, докато пушекът овкусява месото. Методът е подходящ за опушването на домашни наденици и сирена. Използва се за предварително овкусяване на свински пържоли, телешки стекове и пилешки гърди. По време на студеното опушване, барбекюто не е запалено/включено. След студеното опушване, продуктите се изпичат на грил както обикновено.
Уредът за студено опушване Weber® е за истински грил майстори, познавачи и фенове на барбекюто.
-
Фина букова смес за опушване Weber®Добави в любими
Фината букова смес се използва с уреда за студено опушване Weber®. Студеното опушване се извършва при температури под 30°С за дълъг период от време, докато пушекът овкусява месото. Методът е подходящ за опушването на домашни наденици и сирена. Използва се за предварително овкусяване на свински пържоли, телешки стекове и пилешки гърди. След студеното опушване, продуктите се изпичат както обикновено.
-
НовДървени пелети Weber® Grill Academy Blend (бук, череша, клен) 8 kgДобави в любими
Универсалните дървени пелети Weber® - Grill Academy Blend (бук, череша, клен) 8 kg са създадени специално за барбекюта на пелети Weber® SmokeFire. Те придават апетитен аромат на опушено, точно какъвто е вкусът при готвене на истински огън. Съчетават се добре с всички ястия - говеждо, птиче, свинско и агнешко месо, дивеч, риба и морски дарове, зеленчуци, тестени изделия и пица.
-
НовДървени пелети Weber® Дъб 8 kgДобави в любими
Дървените пелети Weber® Дъб 8 kg съдържат 50% дъб и 50% бук и са създадени специално за барбекюта на пелети Weber® SmokeFire. Те придават апетитен аромат на опушено, точно какъвто е вкусът при готвене на истински огън. Най-много си подхождат с телешко и говеждо месо, но се съчетават добре и със свинско, агнешко и дивеч.
-
Дървени пелети Weber® Череша 8 kgДобави в любими
Дървените пелети Weber® Череша 8 kg са създадени специално за барбекюта на пелети Weber® SmokeFire. Придават умерен аромат на опушено, точно какъвто е вкусът при готвене на истински огън. Кутията е със специален дизайн за лесно изсипване. Най-добре се съчетават със свинско, но са много добри и за агнешко, птици, дивечово месо и морски дарове.
-
Дървени пелети Weber® Бук 8 kgДобави в любими
Дървените пелети Weber® Бук 8 kg са създадени специално за барбекюта на пелети Weber® SmokeFire. Придават умерен аромат на опушено, точно какъвто е вкусът при готвене на истински огън. Кутията е със специален дизайн за лесно изсипване. Най-добре се съчетават със зеленчуци, но си подхождат и с пиле, риба и морски дарове.
-
Дървени пелети Weber® Елша 8 kgДобави в любими
Дървените пелети Weber® Елша 8 kg са създадени специално за барбекюта на пелети Weber® SmokeFire. Придават умерен аромат на опушено, точно какъвто е вкусът при готвене на истински огън. Кутията е със специален дизайн за лесно изсипване. Идеални за риба, птици, морски дарове, зеленчуци.
-
Дървени пелети Weber® Ябълка 9 kgДобави в любими
Дървени пелети Weber® Ябълка, 9 kg са създадени специално за барбекюта на пелети Weber® SmokeFire. Придават наситен аромат на опушено, точно какъвто е вкусът при готвене на истински огън. Идеални са за пилешко, свинско, зеленчуци, печива от тесто и пица.
-
Дървени пелети Weber® Хикория 9 kgДобави в любими
Дървените пелети Weber® Хикория, 9 kg са създадени специално за барбекюта на пелети Weber® SmokeFire. Придават наситен аромат на опушено, точно какъвто е вкусът при готвене на истински огън. Съчетават се с говеждо, телешко, пилешко, свинско, агнешко, месо от дивеч и зеленчуци.
Видове чипс за опушване на барбекю
Добавете деликатна нотка към месото!
Чипсовете за опушване от различна дървесина придават на храната по-наситен барбекю вкус. Изберете подходящия чипс към всяко месо и почувствайте разликата с небцето си. Преди употреба чипсът трябва да се накисне във вода за около 30 минути, след което се поставя директно върху въглищата или се слага в специалната кутия за опушване WEBER®, която е подходяща за употреба и при газовите барбекюта и при електрическите грилове. Чипсовете за опушване са подходящи за меса, които се приготвят сравнително бързо – стекове, пилешки бутчета, риба и скариди. Дървените парчета за опушване се използват основно при барбекютата на въглища. Те се поставят директно върху горещите въглища и не се нуждаят от предварително намокряне с вода. Подходящи са за опушването на големи парчета месо и бавно готвене (slow and low). Използването на чипс е възможно и при газови и електрически барбекюта. Чипсът се накисва във вода за поне 30 минути, отцежда се и след това се поставя в кутията за опушване WEBER®. Може да се изработи кутия и в домашни условия. Отцеденият чипс се поставя в малка алуминиева тавичка за мазнина и се покрива с метално фолио, което се продупчва на няколко места.
Как се опушва месо
Опушване на барбекю на дървени въглища (slow and low)
Опушването на барбекю на дървени въглища не е трудна задача. Накиснете 1-2 шепи от чипса за опушване във вода поне за 30 минути. Напълнете 1/3 от уреда за разпалване на въглища с брикети WEBER®. След 10-15 минути, когато брикетите са се разпалили ги изсипете от едната страна на решетката за въглища (може да ги поставите в кошниците за въглища). От другата страна на решетката поставете голяма алуминиева тавичка за еднократна употреба и добавете 2-3 чаши вода. Водата в тавичката е важна, защото поддържа по-ниска температура в барбекюто и освен това запазва сочността на месото през часовете на готвене. Оставете въглищата да загреят барбекюто и водата в тавичката за около 30 минути. Поставете мокрия и отцеден от излишната вода чипс за опушване директно върху брикетите или използвайте сухи дървени парчета за опушване. След това поставете месото върху скарата над тавичката с вода и затворете капака на барбекюто. Добавяйте брикети на всеки час, за да поддържате равномерна температура. Времето за готвене зависи от големината и вида на месото.
Опушване на газово барбекю (slow and low)
Накиснете чипса за опушване във вода поне за 30 минути. Отцедете го и го поставете в кутията за опушване WEBER®. Можете да си направите кутия и сами. Поставете отцедения дървен чипс в малка алуминиева тавичка за еднократна употреба, покрийте я с алуминиево фолио и я пробийте на няколко места, за да излиза дима. Сложете тавичката над изключена горелка в задния край на барбекюто. Поставете скарата за готвене на мястото й над тавичката. Включете газовото барбекю и всички горелки на максимална степен и затворете капака. Когато се появи дим, започнете да готвите месото като регулирате температурата на барбекюто според рецептата, която следвате.
Какво представляват дървените пелети WEBER®
Пелетите от твърда дървесина са вид гориво, произведено от пресовани дървени стърготини. Използват се в барбекюта на пелети от серията WEBER® SmokeFire и осигуряват постоянен и контролируем източник на топлина за готвене. Придават наситен аромат на опушено, точно какъвто е вкусът при готвене на истински огън. Просто изсипете пелетите в контейнера на барбекюто и ги запалете с помощта на системата за запалване. Вграденият контрол на температурата автоматично ще регулира потока на пелетите, за да поддържа желаната температура на готвене. Най-голямото предимство на барбекюто на пелети е способността му да поддържа ниска, постоянна температура в продължение на часове, без да е необходимо да се правят каквито и да било настройки. Това е прецизността, която бихте искали, когато става въпрос за бавно опушени ребра, гърди или свинско месо без обгаряне и изсушаване. Барбекютата на пелети готвят с индиректна топлина, която циркулира с помощта на вентилатор, който осигурява постоянен опушен аромат. На тях можете да приготвите всичко - пилешки бутчета, пилешки гърди, свински ребра и цяло парче месо или пиле.
С какво дърво се опушва месо
Има много видове дървесина, които са подходящи за опушване на месо в барбекю и най-добрият за Вас ще зависи от вкуса, който искате да придадете на месото, и вида на барбекюто, което използвате. Най-използвани са дъб, хикория (американски орех), мескит, череша и ябълка.
- Дъб - има здрава, плътна дървесина, която гори бавно и придава богат, опушен аромат на месото. Добър избор е за говеждо, телешко, свинско и агнешко.
- Американски орех - има твърда дървесина и е популярен избор за опушване на месо. Има силен, опушен вкус, който се съчетава добре със свинско и бекон.
- Мескит - дърво с твърда дървесина, което придава богат, земен вкус на месото. Най-добре е да се използва в малки количества, тъй като може да бъде доста силен.
- Черешово дърво - овощно дърво с мек, сладък вкус, който се съчетава добре с птиче и свинско месо.
- Ябълково дърво - овощно дърво със сладък, плодов вкус, който се съчетава добре с птиче, свинско и говеждо месо.
За перфектно опушено месо в барбекю на дървени въглища е най-добре да използвате готовите дървени чипсове или дървени парчета на Weber. Дървесината в тях е подбрана внимателно и често съдържа различни видове суровина за максимално изразен вкус спрямо вида на месото. Размерът на дървесината за опушване в пакетите е еднакъв, което гарантира равномерно, постоянно изгаряне и чудесен вкус.