ОНЛАЙН ПОКУПКИ НА ИЗПЛАЩАНЕ ОТ 150 ЛВ ДО 15 000 ЛВ

Чипсове за опушване

 1. Дървени парчета за опушване WEBER®, Хикория 1.5 kg
  Дървени парчета за опушване Weber®, хикория 1.5 kg
  Цена
  27,00 лв.

  Дървените парчета за опушване Weber® са най-подходящи за slow-and-low готвене/опушване. Качествените парчета се правят от твърда дървесина. Те се запалват бързо и изгарят бавно, като прибавят допълнителна апетитна нотка на храната.

  Начин на употреба:

  1. Разпалете дървените въглища/брикетите за 20 минути, докато се покрият с тънък сив слой пепел
  2. Поставете отгоре няколко парчета за опушване
  3. Затворете капака на барбекюто/опушвача
  4. Изчакайте поне 15 минути, докато барбекюто се загрее, а парчетата започнат за пушат
  5. Поставете месото на скарата, затворете капака и намалете притока на кислород с помощта на регулаторите за въздух отдолу и отгоре на барбекюто

  Забележка: Дървените парчета за опушване не се накисват във вода преди употреба.

 2. Кутия за опушване Weber
  Кутия за опушване Weber®
  Цена
  82,00 лв.

  Кутията за опушване Weber® е създадена специално за газови барбекюта, но може да се ползва и в електрически грилове. Представлява правоъгълна кутия с отвори в горната и долната си част. В кутията се слага дървен чипс, който започва да пуши от високата температура в барбекюто и така придава чудесен аромат на храната.

 3. 2 броя дъски за опушване - кедър
  2 броя дъски за опушване на месо и риба - Кедър
  Цена
  67,00 лв.

  Добавете фин опушен вкус към любимите храни с дъските от кедрово дърво. Докато барбекюто се разпалва, поставете любимата си риба - сьомга или пъстърва - върху дъската. Или опитайте със специално сирене като пушено бри или камембер.

 4. Уред за студено опушване Weber
  Уред за студено опушване Weber®
  Цена
  132,00 лв.

  Студеното опушване се извършва при температури под 30°С за дълъг период от време, докато пушекът овкусява месото. Методът е подходящ за опушването на домашни наденици и сирена. Използва се за предварително овкусяване на свински пържоли, телешки стекове и пилешки гърди. По време на студеното опушване, барбекюто не е запалено/включено. След студеното опушване, продуктите се изпичат на грил както обикновено.

  Уредът за студено опушване Weber® е за истински грил майстори, познавачи и фенове на барбекюто.

 5. Фина букова смес за опушване Weber
  Фина букова смес за опушване Weber®
  Цена
  17,00 лв.

  Фината букова смес се използва с уреда за студено опушване Weber®. Студеното опушване се извършва при температури под 30°С за дълъг период от време, докато пушекът овкусява месото. Методът е подходящ за опушването на домашни наденици и сирена. Използва се за предварително овкусяване на свински пържоли, телешки стекове и пилешки гърди. След студеното опушване, продуктите се изпичат както обикновено.

 6. Нов
  Дървени пелети Weber® Елша, 8 kg/ ogradina.bg
  Дървени пелети Weber® Елша, 8 kg
  Цена
  69,00 лв.

  Дървените пелети Weber®  Елша, 8 kg са създадени специално за барбекюта на пелети Weber® SmokeFire. Придават умерен аромат на опушено, точно какъвто е вкусът при готвене на истински огън. Кутията е със специален дизайн за лесно изсипване.

   

 7. Нов
  Дървени пелети Weber® Череша, 8 kg/ ogradina.bg
  Дървени пелети Weber® Череша, 8 kg
  Цена
  69,00 лв.

  Дървените пелети Weber® Череша, 8 kg са създадени специално за барбекюта на пелети Weber® SmokeFire. Придават умерен аромат на опушено, точно какъвто е вкусът при готвене на истински огън. Кутията е със специален дизайн за лесно изсипване.

   

Настрой низходяща посока

17 Артикули

Добавете деликатна нотка към месото!

Чипсовете за опушване от различна дървесина придават на храната по-наситен барбекю вкус. Изберете подходящия чипс към всяко месо и почувствайте разликата с небцето си. Преди употреба чипсът трябва да се накисне във вода за около 30 минути, след което се поставя директно върху въглищата или се слага в специалната кутия за опушване WEBER®, която е подходяща за употреба и при газовите барбекюта и при електрическите грилове. Чипсовете за опушване са подходящи за меса, които се приготвят сравнително бързо – стекове, пилешки бутчета, риба и скариди. Дървените парчета за опушване се използват основно при барбекютата на въглища. Те се поставят директно върху горещите въглища и не се нуждаят от предварително намокряне с вода. Подходящи са за опушването на големи парчета месо и бавно готвене (slow and low). Използването на чипс е възможно и при газови и електрически барбекюта. Чипсът се накисва във вода за поне 30 минути, отцежда се и след това се поставя в кутията за опушване WEBER®. Може да се изработи кутия и в домашни условия. Отцеденият чипс се поставя в малка алуминиева тавичка за мазнина и се покрива с метално фолио, което се продупчва на няколко места.

 

Опушване на барбекю на дървени въглища (slow and low)! 

Опушването на барбекю на дървени въглища не е трудна задача. Накиснете 1-2 шепи от чипса за опушване във вода поне за 30 минути. Напълнете 1/3 от уреда за разпалване на въглища с брикети WEBER®. След 10-15 минути, когато брикетите са се разпалили ги изсипете от едната страна на решетката за въглища (може да ги поставите в кошниците за въглища). От другата страна на решетката поставете голяма алуминиева тавичка за еднократна употреба и добавете 2-3 чаши вода. Водата в тавичката е важна, защото поддържа по-ниска температура в барбекюто и освен това запазва сочността на месото през часовете на готвене. Оставете въглищата да загреят барбекюто и водата в тавичката за около 30 минути. Поставете мокрия и отцеден от излишната вода чипс за опушване директно върху брикетите или използвайте сухи дървени парчета за опушване. След това поставете месото върху скарата над тавичката с вода и затворете капака на барбекюто. Добавяйте брикети на всеки час, за да поддържате равномерна температура. Времето за готвене зависи от големината и вида на месото.

 

Опушване на газово барбекю (slow and low)!

Накиснете чипса за опушване във вода поне за 30 минути. Отцедете го и го поставете в кутията за опушване WEBER®. Можете да си направите кутия и сами. Поставете отцедения дървен чипс в малка алуминиева тавичка за еднократна употреба, покрийте я с алуминиево фолио и я пробийте на няколко места, за да излиза дима. Сложете тавичката над изключена горелка в задния край на барбекюто. Поставете скарата за готвене на мястото й над тавичката. Включете газовото барбекю и всички горелки на максимална степен и затворете капака. Когато се появи дим, започнете да готвите месото като регулирате температурата на барбекюто според рецептата, която следвате.