ОНЛАЙН ПОКУПКИ НА ИЗПЛАЩАНЕ ОТ 150 ЛВ ДО 15 000 ЛВ

Колчета

 1. %
  Нов
  Скоби за връзване на растения Tenax N1, 30 броя - ogradina.bg
  Скоби за връзване на растения Tenax N1, 30 броя
  Цена
  Редовна цена 4,90 лв. Промо цена 3,90 лв.
  Добави в любими

  Удобните скоби модел N1 на италианската компания Tenax са от съществено значение за всеки градинар, който иска да осигури здрава опора на растенията си. Всяка опаковка съдържа 30 скоби за усукване и закрепване на растения към стълбове, подпори, колчета или решетки, без да се увреждат деликатните стъбла. Скобите са гъвкави, лесни за използване и могат да се регулират в зависимост от растежа на растенията. Идеални са както за вътрешни, така и за външни градини и се използват за насочване на растежа на млади растения, за поддържане на цъфтящи филизи и за зеленчукови растения, за да се осигури оптимално излагане на слънце и богата реколта.

  Артикул с 20% намаление от цената до изчерпване на наличните количества. 

Настрой низходяща посока

18 Артикули

Колчета за растения

Има много различни видове колчета, които могат да се използват в градината. В онлайн магазин ogradina.bg предлагаме следните колчета:

 • Подпори за растения: Това са бамбукови или пластмасови колчета, които се използват за поддържане на растения, като домати или фасул, докато растат. 
 • Бамбукови стълбове: Това са дълги, здрави колчета, които се използват за поддържане на големи растения или за декорация.

Подпорните колчета за растения се използват за осигуряване на опора на растения, особено тези, които имат високи, тънки стъбла и са склонни да падат. Следвайки следващите стъпки, можете да поддържате Вашите растения изправени и здрави, докато растат и стават по-тежки. Ето стъпките за използване на опорни колчета за растения:

 1. Изберете подходящия размер на опорното колче за Вашето растение. Колчето трябва да е достатъчно високо, за да достигне върха на растението, когато е напълно израснало, а диаметърът на колчето трябва да е подходящ за размера на стъблото.
 2. Поставете опорното колче за растенията в почвата до растението, като се уверите, че е изправено и стабилно.
 3. Внимателно завържете стъблото на растението към колчето, като използвате мек, разтеглив материал, като градински канап или връзка за растения. Внимавайте да не завържете стъблото твърде здраво, тъй като това може да повреди растението.
 4. Проверявайте редовно растението, за да се уверите, че опорното колче все още е на мястото си и че растението расте изправено. Регулирайте връзката, ако е необходимо, за да предпазите растението от накланяне или падане.
 5. Докато растението расте, може да се наложи да добавите допълнителни опорни колчета или да завържете стъблото към колчетата с допълнителен канап.