ОНЛАЙН ПОКУПКИ НА ИЗПЛАЩАНЕ ОТ 150 ЛВ ДО 15 000 ЛВ

Малки инструменти

Пазаруване по
Филтри
Марка
 1. Нов
  Кутия с градински инструменти Fiskars Balcony Toolbox, 7 части - ogradina.bg
  Кутия с градински инструменти Fiskars Balcony Toolbox, 7 части
  Цена
  190,00 лв.
  Добави в любими

  Кутията Fiskars Balcony Toolbox съдържа градински инструменти за грижа за растенията, които помагат да превърнете дома, терасата и балкона в зелен оазис. Предназначена е за работа в градски условия и ограничено пространство, като съхранява всички основни градински инструменти подредени на една ръка разстояние. Тази елегантна, черна кутия за инструменти има здрав контейнер с ергономична оранжева дръжка за лесно пренасяне. Комплектът включва лейка, пулверизатор, дълбока лопатка за почва, лопатка за засаждане и четка, изработени от издръжливи материали с елегантен дизайн. Включената в комплекта подложка за засаждане поддържа работното ви място чисто, като улавя разпиляната почва и вода.

 2. Нов
  Подложка за засаждане и пресаждане Fiskars, 82.5x44.5 cm - ogradina.bg
  Подложка за засаждане и пресаждане Fiskars Urban, 82.5x44.5 cm
  Цена
  75,00 лв.
  Добави в любими

  Сгъваемата водоустойчива подложка за засаждане от серията Urban Plant Care на Fiskars защитава работните повърхности и помага да засадите растенията чисто на балкона или у дома. Подложката предлага достатъчно място за няколко растения, почва и инструменти. Когато е сгъната, постелката е компактна и се прибира лесно. Сгъваемите линии ви позволяват да напълните саксията и чувала с почва без разсипване. Благодарение на закопчалките краищата могат да се повдигат, за да задържат почвата и замърсяванията в зоната на постелката.

 3. Нов
  Лейка с капак Fiskars, 1.2 l - ogradina.bg
  Лейка Fiskars Urban за стайни и градински растения, 1.2 l
  Цена
  35,00 лв.
  Добави в любими

  Лейката от серията Urban Plant Care на Fiskars е удобна за работа в тесни пространства и предлага прецизно поливане дори на висящи растения. Дългият, тънък чучур достига до всяка височина и полива под всякакъв ъгъл. Изработен е от полупрозрачен материал и показва нивото на водата, а върхът му е оформен така, че да предотвратява капки. Лейката се пълни бързо и лесно под течаща вода без да се налага да сваляте капака. Лекият, издръжлив корпус има модерна контурна форма за удобен захват.

 4. Нов
  Комплект лопатка за засаждане и четка Fiskars Urban, 20.6 cm - ogradina.bg
  Комплект лопатка за засаждане и четка Fiskars Urban, 20.6 cm
  Цена
  29,90 лв.
  Добави в любими

  Комплектът 2в1 от лопатка и четка от серията Urban Plant Care на Fiskars е предназначен за копаене, пресаждане и почистване на рохкава почва за стайни и балконски растения. Тесният, фиксиран край на инструмента се използва за изкопаване и утъпкване на почвата. Широкият, гъвкав край служи като лопатка за прецизно изхвърляне на пръстта. Четката има дълги и меки косъмчета, които бързо помитат сместа за саксии.

 5. Нов
  Дълбока лопатка за почва Fiskars Urban, 29 cm - ogradina.bg
  Дълбока лопатка за почва Fiskars Urban, 29 cm
  Цена
  19,00 лв.
  Добави в любими

  Лопатката за почва е част от серията Urban Plant Care на Fiskars. Размерът ѝ е идеален за пренасяне на почва от чували в средни по размер саксии при засаждане и пресаждане в градината или за стайни растения у дома. Дъното на лопатката е сплескано, което ви позволява да я поставяте на масата, без да се преобръща, а дълбоките ѝ страни предпазват от разпиляване.

 6. Нов
  Пулверизатор за растения Fiskars, 0.3 l - ogradina.bg
  Пулверизатор за растения Fiskars Urban, 0.3 l
  Цена
  19,00 лв.
  Добави в любими

  Пулверизаторът от серията Urban Plant Care на Fiskars служи за овлажняване на чувствителни растения и нежно почистване на листата им. Струйникът има въртяща глава с дюза, която се заключва за безопасно съхранение и транспортиране. Лекият и удобен корпус на бутилката е изработен от синтетична смола и 30% рециклирана пластмаса.

 7. Нов
  Кутия за градински инструменти Fiskars Urban - ogradina.bg
  Кутия за градински инструменти Fiskars Urban
  Цена
  49,00 лв.
  Добави в любими

  Кутията е част от серията Urban Plant Care на Fiskars. Тя е внимателно проектирана за съхранение на градински инструменти на балкони и тераси. Корпусът е изработен от издръжлива смола с 20% рециклирана пластмаса. Просторната кутия съхранява градинските ви инструменти и принадлежности грижливо подредени. Снабдена е със здрава дръжка за пренасяне с една ръка и странични дръжки за пренасяне с две ръце. Включен е подвижен контейнер за боклук има отвори за монтиране на стена. Кутията е идеалното място за лопатки, ножици за подрязване и други малки ръчни инструменти. Кутията за инструменти е с размери за удобно съхранение и се побира в повечето стандартни шкафове.

 8. Подложка за колене Solid/Ogradina.bg
  Подложка за колене Solid
  Цена
  14,90 лв.
  Добави в любими

  Подложката за колене Solid на Fiskars защитава коленете, докато работите в градината. А защо не да седнете на нея и за почивка.От двуслойна пяна с дълготрайна издръжливост. Здрава, влагоустойчива, изолира от каменист терен, а мекотата отвътре  осигурява превъзходен комфорт за Вашите колене. Изключително лека с оформена дръжка за пренасяне от едно място на друго. С оптимални размери за достатъчен комфорт и в същото време не заема от мястото за работа.

 9. Градинска кошница за плодове и зеленчуци/ogradina.bg
  Градинска кошница за плодове и зеленчуци
  Цена
  55,99 лв.
  Добави в любими

  Градинската кошница за плодове и зеленчуци на Fiskars осигурява лесен и ефективен начин за събиране, транспортиране и почистване на Вашата реколта. С три разпределения-едно като гевгир, второ с плътна основа и трето за инструменти и принадлежности. Така можете да отделите храната от инструментите, както и измитата реколта от неизмитата. Прясно набраните продукти могат да се измият с маркуч или да се изплакнат и накиснат. Ергономичните странични дръжки са сгъваеми и осигуряват удобен начин за носене на големи реколти с две ръце, както и да се заключат за носене с една ръка. 

 10. Лопатка за засаждане Ergo - ogradina.bg
  Лопатка за засаждане Ergo
  Цена
  18,00 лв.
  Добави в любими

  Лопатката за засаждане Ergo на Fiskars е здрав и лек инструмент за засаждане и пресаждане на малки растения, зеленчукови разсади, цветя, луковици, грудки и др. Полезен мини уред с няколко функционалности - служи като садило, мини култиватор, лопатка или нож за оформяне на лехи и бордюри. С ергономично оформената дръжка ляга естествено в ръката и помага за намаляване на умората. Стоманената глава е с устойчиво на ръжда покритие и осигурява трайна здравина и стабилност, дори и при по-твърди почви. Инструментът е с отвор за окачване, компактно и лесно съхранение.

 11. Нов
  Комплект градински инструменти Ergo, 3 части - ogradina.bg
  Комплект градински инструменти Ergo, 3 части
  Цена
  55,00 лв.
  Добави в любими

  Градинският комплект Ergo съдържа трите основни малки инструмента, от които се нуждаете - лопатка за копаене, лопатка за засаждане и култиватор. Те са произведени от стомана с устойчиво на ръжда покритие и осигуряват трайна здравина и стабилност, дори и при по-твърди почви. Инструментите имат отвор за окачване за компактно и лесно съхранение. Благодарение на ергономичния си дизайн позволяват удобно засаждане на семена, цветя и грудки, грижа за растенията, плевене и разрохкване на почвата. Създадени са за работа в градината или в сандъчетата на балкона.

 12. Лопатка Premium - ogradina.bg
  Лопатка Premium
  Цена
  23,00 лв.
  Добави в любими

  Лопатката Fiskars Premium е идеалният инструмент за засаждане и пресаждане в твърда почва. Има остър ръб, устойчиво на корозия острие от неръждаема стомана и здрава конструкция, което я прави перфектен инструмент за градината и за работа в саксии. 

 13. Лопатка за засаждане Premium - ogradina.bg
  Лопатка за засаждане Premium
  Цена
  21,00 лв.
  Добави в любими

  Лопатката Fiskars Premium е идеалният инструмент за засаждане, пресаждане и плевене в твърда почва. Тясната ѝ форма я прави идеална за използване в тесни лехи и в саксиите на балкона. Има остър ръб, устойчиво на корозия острие от неръждаема стомана и здрава конструкция. Издръжливото и леко тяло FiberComp™ прави лопатката лесна за боравене, а отворът за окачване улеснява съхранението след приключване на работата по засаждане.

 14. Култиватор Premium - ogradina.bg
  Култиватор Premium
  Цена
  23,00 лв.
  Добави в любими

  Култиваторът Premium на Fiskars е предназначен за почистване, разбиване, аериране и заглаждане на почвата. Този градински инструмент разполага със здрави, устойчиви на корозия зъбци от неръждаема стомана, които проникват дори в най-твърдата почва и я правят рохкава. Има издръжливо и леко тяло FiberComp™, което разполага с дупка за окачване за лесно съхранение.

 15. Лопатка Solid - ogradina.bg
  Лопатка Solid
  Цена
  13,00 лв.
  Добави в любими

  Лопатка Solid е солиден инструмент в класическия стил на дизайна на Fiskars. Здравата му конструкция го прави идеален за засаждане и пресаждане в цветни лехи, сандъчета, саксии и други тесни пространства. 

   

 16. Лопатка за засаждане на семена Solid - ogradina.bg
  Лопатка за засаждане на семена Solid
  Цена
  14,00 лв.
  Добави в любими

  Лопатката за засаждане Solid е уникален инструмент в класическия стил на дизайна на Fiskars. Здравата конструкция и тясна форма правят засаждането на семена много лесно. Подходяща е за работа в цветни лехи, балкони и други тесни пространства. 

 17. Садило Solid - ogradina.bg
  Садило Solid
  Цена
  16,00 лв.
  Добави в любими

  Садилото Solid на Fiskars прави бързо и лесно дупки в почвата за засаждане на семена и луковици на правилната дълбочина. Измервателната скала позволява да постигнете дълбочина до 150 mm само с едно движение. Уникалната Г-образна дръжка осигурява максимално завъртане и комфорт по време на работа. Леката, но невероятно здрава конструкция от FiberComp™ е устойчива на атмосферни влияния и е лесна за почистване.

 18. Култиватор Solid - ogradina.bg
  Култиватор Solid
  Цена
  12,90 лв.
  Добави в любими

  Култиваторът Fiskars е инструмент за аериране, разрохкване и подготовка на почвата за засаждане. Подобно на другите малки инструменти от серията Solid, той е изработен от FiberComp™, което го прави изключително лек, но здрав и лесен за работа. Предимството на FiberComp™ е, че той не корозира и не старее при употреба. Зъбците могат да се заточват за оптимална работа, а когато култивирането приключи за деня, отворът за окачване улеснява съхранението.

 19. Очаквана доставка
  Вила Solid - ogradina.bg
  Вила Solid
  Цена
  8,50 лв.
  Добави в любими

  Вила Solid е малък градински инструмент в класическия стил на дизайна на Fiskars. Здравата ѝ конструкция я прави идеална за почистване, разрохкване, аериране и заглаждане на почвата.

 20. Мотичка Solid - ogradina.bg
  Мотичка Solid
  Цена
  19,00 лв.
  Добави в любими

  Мотичка Solid е малък градински инструмент в класическия стил на дизайна на Fiskars. Здравата ѝ конструкция я прави идеална за почистване, плевене, разрохкване и аериране на почвата.

 21. Градински комплект Solid, 3 части
  Градински комплект Solid, 3 части
  Цена
  32,90 лв.
  Добави в любими

  Градинският комплект Solid съдържа трите основни малки инструмента, които се използват за засаждане на семена, цветя и други малки растения в градината или в сандъчетата на балкона. Изработени са от лек и издръжлив материал FiberComp™ и предпазват корените на растенията от увреждане по време на работа. Благодарение на ергономичния си дизайн инструментите позволяват удобно засаждане, грижа за растенията, плевене и разрохкване на почвата.

   

 22. Вила Viola
  Вила Viola
  Цена
  11,00 лв.
  Добави в любими

  Вила Viola на Fiskars е част от серията Inspiration, чиито ярки и цветни инструменти никога няма да бъдат изгубени в градината. Идеална е за почистване, плевене, разрохкване и аериране на почвата.

 23. Очаквана доставка
  Мотичка Viola - ogradina.bg
  Мотичка Viola
  Цена
  19,00 лв.
  Добави в любими

  Мотичка Viola на Fiskars е част от серията Inspiration, чиито ярки и цветни инструменти никога няма да бъдат изгубени в градината. Идеална е за почистване, плевене, разрохкване и аериране на почвата.

 24. Очаквана доставка
  Култиватор Lily - ogradina.bg
  Култиватор Lily
  Цена
  9,90 лв.
  Добави в любими

  Култиваторът Lily на Fiskars е част от серията Inspiration, чиито ярки и цветни инструменти никога няма да бъдат изгубени в градината. Идеален е за плевене, разрохкване и аериране на почвата.

 25. Вила Lily
  Вила Lily
  Цена
  9,90 лв.
  Добави в любими

  Вила Lily на Fiskars е част от серията Inspiration, чиито ярки и цветни инструменти никога няма да бъдат изгубени в градината. Идеална е за почистване, плевене, разрохкване и аериране на почвата.

 26. Мотичка Lily
  Мотичка Lily
  Цена
  16,00 лв.
  Добави в любими

  Мотичката Lily на Fiskars е част от серията Inspiration, чиито ярки и цветни инструменти никога няма да бъдат изгубени в градината. Идеална е за почистване, плевене, разрохкване и аериране на почвата.

 27. Универсални зимни ръкавици Fiskars, размер 10 - ogradina.bg
  Универсални зимни ръкавици Fiskars, размер 10
  Цена
  46,00 лв.
  Добави в любими

  Универсалните зимни ръкавици  на Fiskars, размер 10 са подходящи за повечето дейности, свързани с градинарството и строителството при студено време и силен вятър. С полиуретаново покритие и поларена подплата защитават ръцете от влага, студ и наранявания. Захващащата им част е водоустойчива и осигурява добро сцепление с инструмента. Комфортните зимни ръкавици са практичен аксесоар за работа при изгребване и на сняг.

   

 28. Универсални градински ръкавици Fiskars, размер 10 - ogradina.bg
  Универсални градински ръкавици Fiskars, размер 10
  Цена
  36,00 лв.
  Добави в любими

  Всеки добре оборудван градинар има солиден чифт градински ръкавици. Универсалните градински ръкавици Fiskars, размер 10 предпазват ръцете Ви, докато подрязвате храсти или цепите дърва. Размерът е подходящ за мъжки ръце. Ръкавиците са изработени от дишащи материали, прилягат плътно и са подсилени на дланите. Перфектна защита за заети ръце.

   

 29. Универсални градински ръкавици Fiskars, размер 8 - ogradina.bg
  Универсални градински ръкавици Fiskars, размер 8
  Цена
  36,00 лв.
  Добави в любими

  Всеки добре оборудван градинар има солиден чифт градински ръкавици. Универсалните градински ръкавици Fiskars, размер 8 предпазват ръцете Ви, докато подрязвате храсти или цепите дърва. Размерът е подходящ за женски ръце. Ръкавиците са изработени от дишащи материали, прилягат плътно и са подсилени на дланите. Перфектна защита за заети ръце.

 30. %
  Нов
  Скоби за връзване на растения Tenax N1, 30 броя - ogradina.bg
  Скоби за връзване на растения Tenax N1, 30 броя
  Цена
  Редовна цена 4,90 лв. Промо цена 3,90 лв.
  Добави в любими

  Удобните скоби модел N1 на италианската компания Tenax са от съществено значение за всеки градинар, който иска да осигури здрава опора на растенията си. Всяка опаковка съдържа 30 скоби за усукване и закрепване на растения към стълбове, подпори, колчета или решетки, без да се увреждат деликатните стъбла. Скобите са гъвкави, лесни за използване и могат да се регулират в зависимост от растежа на растенията. Идеални са както за вътрешни, така и за външни градини и се използват за насочване на растежа на млади растения, за поддържане на цъфтящи филизи и за зеленчукови растения, за да се осигури оптимално излагане на слънце и богата реколта.

  Артикул с 20% намаление от цената до изчерпване на наличните количества. 

 31. Ръчна сеялка разпръсквач Solid Fiskars
  Ръчна сеялка разпръсквач Solid
  Цена
  26,00 лв.
  Добави в любими

  Ръчният разпръсквач Solid на Fiskars е идеален за равномерното разпределяне на пясък, сол, тор и др. върху тревни площи, тераси или външни стълби. Има лесен за завъртане бутон, който Ви позволява да избирате между три дозировки по време на работа - изливане, бърза и бавна струя.

Настрой низходяща посока

33 Артикули

Малки градински инструменти Fiskars

Засяването и засаждането са две от най-деликатните задачи на градинаря. Малките, ръчни инструменти Fiskars са проектирани със заоблени ръбове. Това минимизира увреждането на почвата и корените и гарантира, че растенията имат най-добрия шанс да порастнат правилно и красиво. Ако притежавате двор, оранжерия или просто отглеждате свои собствени билки, знаете значението на по-малките ръчни инструменти като лопатка и култиватор. Страхотни за обработка на почвата, те също са идеални за засаждане и плевене. 

 • Серия Premium - Издръжлив набор от инструменти за засяване, засаждане, пресаждане и плевене. Засаждането не е лесна задача. От Fiskars създадоха серията Premium, за да улеснят този процес. Инструментите имат удобна дръжка SoftGrip™, издръжливо, леко тяло FiberComp™ и устойчиво на корозия острие от неръждаема стомана.
 • Серия Solid - Универсални инструменти, специално конструирани за издръжливост. Гамата Fiskars Solid™ съдържа инструменти за различни задачи в и около градината и двора. Без значение дали се грижите за моравата, обработвате почвата или метете двора, имате гарантирани функционални инструменти, които работят без усилие и никога няма да ви подведат.
 • Серия Inspiration - Aко харесвате новите тенденции и имате добър стил, инструментите Inspiration за рязане и култивиране в модерни цветове със сигурност ще Ви допаднат. Тези издръжливи, но леки инструменти за рязане и култивиране са не само удобни за използване, но и се предлагат в чудесна гама от красиви цветове. Градината е едно от най-цветните места в живота ни, такива инструменти предлагат и от Fiskars - Viola, Lucy и Lily. 

Видове малки инструменти за засаждане Fiskars

Fiskars е компания, която произвежда различни градински инструменти, включително такива, които са подходящи за използване при засаждане. 

 • Лопатка за пресаждане: Това са малки лопати, които се използват за изкопаване на дупки и преместване на растения от едно място на друго. Fiskars предлага няколко размера лопатки за разсаждане, за да отговарят на различни нужди.
 • Лопатка за засаждане: Тези малки лопати са по-тесни от лопатите за пресаждане. С тяхна помощ бързо и лесно посявате семена и посаждате луковици.
 • Градинска вила: Това са инструменти с дълги, заострени зъбци, които се използват за обръщане на почвата, аериране на почвата и повдигане на растения. Fiskars прави разнообразие от градински вили с различни конфигурации на зъбците и стилове на дръжките.
 • Култиватор: Този инструмент служи за подготовка на почвата и плевене в цветни лехи. Подходящ е за работа в ограниченото пространство между пораснали растения.
 • Садило: Удобен инструмент за отвори и дупки за засаждане на семена на правилната дълбочина.
 • Мотичка: Многофункционален инструмент при засаждане и плевене.
 • Лейки: Fiskars произвежда гама от лейки в различни размери и стилове, включително такива с дълги накрайници за достигане в контейнери и такива с подвижни розови глави за нежно поливане.
 • Подложка за колена: Много полезен аксесоар по време на работа в градината. Предпазва дрехите чисти и създава удобство при работа на колена.

Стъпки по засяване и засаждане

Засяването и засаждането са важни дейности в градинарството и селското стопанство, които включват отглеждане на растения от семена. Ето общ преглед на процеса:

 1. Подготовка на почвата: Преди засаждане е важно да подготвите почвата, като я разрохкате, премахнете плевелите и добавите компост или други корекции, ако е необходимо. Това ще помогне на семената да покълнат и младите растения да растат.
 2. Засяване на семена: Има няколко начина за засяване на семена в зависимост от вида на растението и желаното разстояние. Семената могат да бъдат разпръснати по повърхността на почвата и след това покрити с тънък слой почва или компост, или могат да бъдат засадени на редове или групи на определени интервали.
 3. Поливане: След засяване на семената е важно да ги полеете обилно, за да им помогнете да покълнат. Почвата трябва да се поддържа влажна, но не подгизнала, докато семената не покълнат.
 4. Пресаждане: Някои семена, като домати и чушки, са чувствителни към разсаждане и трябва да се започнат в саксии или кофички и след това да се пресадят в градината, когато станат достатъчно големи.
 5. Торене: Докато растенията растат, те ще се нуждаят от допълнителни хранителни вещества, за да подпомогнат развитието си. Това може да се осигури чрез използването на тор или на органичен компост.
 6. Контрол на вредителите: Вредители като насекоми и болести могат да повредят или убият растенията. Важно е редовно да проверявате и контролирате тези вредители, за да поддържате растенията здрави.
 7. Прибиране на реколтата: Когато растенията са зрели и готови за прибиране на реколтата, те могат да бъдат отрязани или взети от растението. В зависимост от вида на растението, семената могат да бъдат събрани и за бъдещо засаждане.