ОНЛАЙН ПОКУПКИ НА ИЗПЛАЩАНЕ ОТ 150 ЛВ ДО 15 000 ЛВ

Малки инструменти

 1. Нов
  Подложка за колене Solid
  Подложка за колене Solid
  Цена
  14,90 лв.
  Добави в любими

  Подложката за колене Solid на Fiskars защитава коленете, докато работите в градината. А защо не да седнете на нея и за почивка.От двуслойна пяна с дълготрайна издръжливост. Здрава, влагоустойчива, изолира от каменист терен, а мекотата отвътре  осигурява превъзходен комфорт за Вашите колене. Изключително лека с оформена дръжка за пренасяне от едно място на друго. С оптимални размери за достатъчен комфорт и в същото време не заема от мястото за работа.

 2. Нов
  Очаквана доставка
  Градинска кошница за плодове и зеленчуци/ogradina.bg
  Градинска кошница за плодове и зеленчуци
  Цена
  55,99 лв.
  Добави в любими

  Градинската кошница за плодове и зеленчуци на Fiskars осигурява лесен и ефективен начин за събиране, транспортиране и почистване на Вашата реколта. С три разпределения-едно като гевгир, второ с плътна основа и трето за инструменти и принадлежности. Така можете да отделите храната от инструментите, както и измитата реколта от неизмитата. Прясно набраните продукти могат да се измият с маркуч или да се изплакнат и накиснат. Ергономичните странични дръжки са сгъваеми и осигуряват удобен начин за носене на големи реколти с две ръце, както и да се заключат за носене с една ръка. 

 3. Нов
  Лопатка за засаждане Ergo
  Лопатка за засаждане Ergo
  Цена
  16,90 лв.
  Добави в любими

  Лопатката за засаждане Ergo на Fiskars е здрав и лек инструмент за засаждане и пресаждане на малки растения, зеленчукови разсади, цветя, луковици, грудки и др. Полезен мини уред с няколко функционалности - служи като садило, мини култиватор, лопатка или нож за оформяне на лехи и бордюри. С ергономично оформената дръжка ляга естествено в ръката и помага за намаляване на умората. Стоманената глава е с устойчиво на ръжда покритие и осигурява трайна здравина и стабилност, дори и при по-твърди почви. Инструментът е с отвор за окачване, компактно и лесно съхранение.

 4. Лопатка Premium
  Лопатка Premium
  Цена
  22,00 лв.
  Добави в любими

  Лопатката Fiskars Premium е идеалният инструмент за засаждане и пресаждане в твърда почва. Има остър ръб, устойчиво на корозия острие от неръждаема стомана и здрава конструкция, което я прави перфектен инструмент за градината и за работа в саксии. 

 5. Лопатка за засаждане Premium
  Лопатка за засаждане Premium
  Цена
  19,90 лв.
  Добави в любими

  Лопатката Fiskars Premium е идеалният инструмент за засаждане, пресаждане и плевене в твърда почва. Тясната ѝ форма я прави идеална за използване в тесни лехи и в саксиите на балкона. Има остър ръб, устойчиво на корозия острие от неръждаема стомана и здрава конструкция. Издръжливото и леко тяло FiberComp™ прави лопатката лесна за боравене, а отворът за окачване улеснява съхранението след приключване на работата по засаждане.

 6. Очаквана доставка
  Култиватор Premium
  Култиватор Premium
  Цена
  20,00 лв.
  Добави в любими

  Култиваторът Premium на Fiskars е предназначен за почистване, разбиване, аериране и заглаждане на почвата. Този градински инструмент разполага със здрави, устойчиви на корозия зъбци от неръждаема стомана, които проникват дори в най-твърдата почва и я правят рохкава. Има издръжливо и леко тяло FiberComp™, което разполага с дупка за окачване за лесно съхранение.

 7. Лопатка Solid
  Лопатка Solid
  Цена
  6,80 лв.
  Добави в любими

  Лопатка Solid е солиден инструмент в класическия стил на дизайна на Fiskars. Здравата му конструкция го прави идеален за засаждане и пресаждане в цветни лехи, сандъчета, саксии и други тесни пространства. 

 8. Лопатка за засаждане на семена Solid
  Лопатка за засаждане на семена Solid
  Цена
  14,00 лв.
  Добави в любими

  Лопатката за засаждане Solid е уникален инструмент в класическия стил на дизайна на Fiskars. Здравата конструкция и тясна форма правят засаждането на семена много лесно. Подходяща е за работа в цветни лехи, балкони и други тесни пространства. 

 9. Садило Solid
  Садило Solid
  Цена
  16,00 лв.
  Добави в любими

  Садилото Solid на Fiskars прави бързо и лесно дупки в почвата за засаждане на семена и луковици на правилната дълбочина. Измервателната скала позволява да постигнете дълбочина до 150 mm само с едно движение. Уникалната Г-образна дръжка осигурява максимално завъртане и комфорт по време на работа. Леката, но невероятно здрава конструкция от FiberComp™ е устойчива на атмосферни влияния и е лесна за почистване.

 10. Вила Solid
  Вила Solid
  Цена
  8,50 лв.
  Добави в любими

  Вила Solid е малък градински инструмент в класическия стил на дизайна на Fiskars. Здравата ѝ конструкция я прави идеална за почистване, разрохкване, аериране и заглаждане на почвата.

 11. Мотичка Solid
  Мотичка Solid
  Цена
  18,00 лв.
  Добави в любими

  Мотичка Solid е малък градински инструмент в класическия стил на дизайна на Fiskars. Здравата ѝ конструкция я прави идеална за почистване, плевене, разрохкване и аериране на почвата.

 12. Очаквана доставка
  Промоционален комплект за презасаждане Solid, 3 части - Fiskars 137005
  Промоционален комплект за презасаждане Solid, 3 части
  Цена
  18,50 лв.
  Добави в любими

  Промоционалният комплект за презасаждане Solid на Fiskars съдържа лопатка Solid, лопатка за засаждане Solid и култиватор Solid. Комплектът е идеален за засаждане, пресаждане, премехване на плевели, разрохкване, почистване, заглаждане и аериране на почвата. Подходящ е за употреба както в градината, така и на балкона - за саксии, сандъчета и цветни лехи. Чудесен комплект за всяка градина и къща.

 13. Комплект градински инструменти Solid, 3 части
  Комплект градински инструменти Solid, 3 части
  Цена
  29,90 лв.
  Добави в любими

  Комплектът градински инструменти Solid на Fiskars съдържа лопатка, вила и култиватор. Идеален е за засаждане, пресаждане, премехване на плевели, почистване, заглаждане и аериране на почвата. Подходящ е за употреба както в градината, така и на балкона - за саксии, сандъчета и цветни лехи. Чудесен комплект за всяка градина и къща.

 14. Лопатка за засаждане Viola
  Лопатка за засаждане Viola
  Цена
  10,59 лв.
  Добави в любими

  Лопатка за засаждане Viola на Fiskars е част от серията Inspiration, чиито ярки и цветни инструменти никога няма да бъдат изгубени в градината. Идеална e за засаждане, пресаждане, плевене в тесни лехи и в саксии на балкона.

   
 15. Култиватор Viola
  Култиватор Viola
  Цена
  11,00 лв.
  Добави в любими

  Култиваторът Viola на Fiskars е част от серията Inspiration, чиито ярки и цветни инструменти никога няма да бъдат изгубени в градината. Идеален е за плевене, разрохкване и аериране на почвата.

   
 16. Вила Viola
  Вила Viola
  Цена
  11,00 лв.
  Добави в любими

  Вила Viola на Fiskars е част от серията Inspiration, чиито ярки и цветни инструменти никога няма да бъдат изгубени в градината. Идеална е за почистване, плевене, разрохкване и аериране на почвата.

 17. Мотичка Viola
  Мотичка Viola
  Цена
  16,59 лв.
  Добави в любими

  Мотичка Viola на Fiskars е част от серията Inspiration, чиито ярки и цветни инструменти никога няма да бъдат изгубени в градината. Идеална е за почистване, плевене, разрохкване и аериране на почвата.

 18. Лопатка за засаждане Lily
  Лопатка за засаждане Lily
  Цена
  10,00 лв.
  Добави в любими

  Лопатка за засаждане Lily на Fiskars е част от серията Inspiration, чиито ярки и цветни инструменти никога няма да бъдат изгубени в градината. Идеална e за засаждане, пресаждане, плевене в тесни лехи и в саксии на балкона.

 19. Култиватор Lily
  Култиватор Lily
  Цена
  9,90 лв.
  Добави в любими

  Култиваторът Lily на Fiskars е част от серията Inspiration, чиито ярки и цветни инструменти никога няма да бъдат изгубени в градината. Идеален е за плевене, разрохкване и аериране на почвата.

 20. Вила Lily
  Вила Lily
  Цена
  9,90 лв.
  Добави в любими

  Вила Lily на Fiskars е част от серията Inspiration, чиито ярки и цветни инструменти никога няма да бъдат изгубени в градината. Идеална е за почистване, плевене, разрохкване и аериране на почвата.

 21. Мотичка Lily
  Мотичка Lily
  Цена
  16,00 лв.
  Добави в любими

  Мотичката Lily на Fiskars е част от серията Inspiration, чиито ярки и цветни инструменти никога няма да бъдат изгубени в градината. Идеална е за почистване, плевене, разрохкване и аериране на почвата.

 22. Мотичка Lucy
  Мотичка Lucy
  Цена
  17,00 лв.
  Добави в любими

  Мотичката Lucy на Fiskars е част от серията Inspiration, чиито ярки и цветни инструменти никога няма да бъдат изгубени в градината. Идеална е за почистване, плевене, разрохкване и аериране на почвата.

 23. Нов
  Универсални зимни ръкавици Fiskars, размер 10 - ogradina.bg
  Универсални зимни ръкавици Fiskars, размер 10
  Цена
  46,00 лв.
  Добави в любими

  Универсалните зимни ръкавици  на Fiskars, размер 10 са подходящи за повечето дейности, свързани с градинарството и строителството при студено време и силен вятър. С полиуретаново покритие и поларена подплата защитават ръцете от влага, студ и наранявания. Захващащата им част е водоустойчива и осигурява добро сцепление с инструмента. Комфортните зимни ръкавици са практичен аксесоар за работа при изгребване и на сняг.

   

 24. Универсални градински ръкавици Fiskars, размер 10 - ogradina.bg
  Универсални градински ръкавици Fiskars, размер 10
  Цена
  36,00 лв.
  Добави в любими

  Всеки добре оборудван градинар има солиден чифт градински ръкавици. Универсалните градински ръкавици Fiskars, размер 10 предпазват ръцете Ви, докато подрязвате храсти или цепите дърва. Размерът е подходящ за мъжки ръце. Ръкавиците са изработени от дишащи материали, прилягат плътно и са подсилени на дланите. Перфектна защита за заети ръце.

 25. Универсални градински ръкавици Fiskars, размер 8 - ogradina.bg
  Универсални градински ръкавици Fiskars, размер 8
  Цена
  36,00 лв.
  Добави в любими

  Всеки добре оборудван градинар има солиден чифт градински ръкавици. Универсалните градински ръкавици Fiskars, размер 8 предпазват ръцете Ви, докато подрязвате храсти или цепите дърва. Размерът е подходящ за женски ръце. Ръкавиците са изработени от дишащи материали, прилягат плътно и са подсилени на дланите. Перфектна защита за заети ръце.

Настрой низходяща посока

27 Артикули

Малки градински инструменти Fiskars

Засяването и засаждането са две от най-деликатните задачи на градинаря. Малките, ръчни инструменти Fiskars са проектирани със заоблени ръбове. Това минимизира увреждането на почвата и корените и гарантира, че растенията имат най-добрия шанс да порастнат правилно и красиво. Ако притежавате двор, оранжерия или просто отглеждате свои собствени билки, знаете значението на по-малките ръчни инструменти като лопатка и култиватор. Страхотни за обработка на почвата, те също са идеални за засаждане и плевене. 

 • Серия Premium - Издръжлив набор от инструменти за засяване, засаждане, пресаждане и плевене. Засаждането не е лесна задача. От Fiskars създадоха серията Premium, за да улеснят този процес. Инструментите имат удобна дръжка SoftGrip™, издръжливо, леко тяло FiberComp™ и устойчиво на корозия острие от неръждаема стомана.
 • Серия Solid - Универсални инструменти, специално конструирани за издръжливост. Гамата Fiskars Solid™ съдържа инструменти за различни задачи в и около градината и двора. Без значение дали се грижите за моравата, обработвате почвата или метете двора, имате гарантирани функционални инструменти, които работят без усилие и никога няма да ви подведат.
 • Серия Inspiration - Aко харесвате новите тенденции и имате добър стил, инструментите Inspiration за рязане и култивиране в модерни цветове със сигурност ще Ви допаднат. Тези издръжливи, но леки инструменти за рязане и култивиране са не само удобни за използване, но и се предлагат в чудесна гама от красиви цветове. Градината е едно от най-цветните места в живота ни, такива инструменти предлагат и от Fiskars - Viola, Lucy и Lily. 

Видове малки инструменти за засаждане Fiskars

Fiskars е компания, която произвежда различни градински инструменти, включително такива, които са подходящи за използване при засаждане. 

 • Лопатка за пресаждане: Това са малки лопати, които се използват за изкопаване на дупки и преместване на растения от едно място на друго. Fiskars предлага няколко размера лопатки за разсаждане, за да отговарят на различни нужди.
 • Лопатка за засаждане: Тези малки лопати са по-тесни от лопатите за пресаждане. С тяхна помощ бързо и лесно посявате семена и посаждате луковици.
 • Градинска вила: Това са инструменти с дълги, заострени зъбци, които се използват за обръщане на почвата, аериране на почвата и повдигане на растения. Fiskars прави разнообразие от градински вили с различни конфигурации на зъбците и стилове на дръжките.
 • Култиватор: Този инструмент служи за подготовка на почвата и плевене в цветни лехи. Подходящ е за работа в ограниченото пространство между пораснали растения.
 • Садило: Удобен инструмент за отвори и дупки за засаждане на семена на правилната дълбочина.
 • Мотичка: Многофункционален инструмент при засаждане и плевене.
 • Лейки: Fiskars произвежда гама от лейки в различни размери и стилове, включително такива с дълги накрайници за достигане в контейнери и такива с подвижни розови глави за нежно поливане.
 • Подложка за колена: Много полезен аксесоар по време на работа в градината. Предпазва дрехите чисти и създава удобство при работа на колена.

Стъпки по засяване и засаждане

Засяването и засаждането са важни дейности в градинарството и селското стопанство, които включват отглеждане на растения от семена. Ето общ преглед на процеса:

 1. Подготовка на почвата: Преди засаждане е важно да подготвите почвата, като я разрохкате, премахнете плевелите и добавите компост или други корекции, ако е необходимо. Това ще помогне на семената да покълнат и младите растения да растат.
 2. Засяване на семена: Има няколко начина за засяване на семена в зависимост от вида на растението и желаното разстояние. Семената могат да бъдат разпръснати по повърхността на почвата и след това покрити с тънък слой почва или компост, или могат да бъдат засадени на редове или групи на определени интервали.
 3. Поливане: След засяване на семената е важно да ги полеете обилно, за да им помогнете да покълнат. Почвата трябва да се поддържа влажна, но не подгизнала, докато семената не покълнат.
 4. Пресаждане: Някои семена, като домати и чушки, са чувствителни към разсаждане и трябва да се започнат в саксии или кофички и след това да се пресадят в градината, когато станат достатъчно големи.
 5. Торене: Докато растенията растат, те ще се нуждаят от допълнителни хранителни вещества, за да подпомогнат развитието си. Това може да се осигури чрез използването на тор или на органичен компост.
 6. Контрол на вредителите: Вредители като насекоми и болести могат да повредят или убият растенията. Важно е редовно да проверявате и контролирате тези вредители, за да поддържате растенията здрави.
 7. Прибиране на реколтата: Когато растенията са зрели и готови за прибиране на реколтата, те могат да бъдат отрязани или взети от растението. В зависимост от вида на растението, семената могат да бъдат събрани и за бъдещо засаждане.