ОНЛАЙН ПОКУПКИ НА ИЗПЛАЩАНЕ ОТ 150 ЛВ ДО 15 000 ЛВ

Градински инструменти

Инструменти за градината от FIskars

0% stress, 100% happiness

В днешния забързан живот всеки човек има нужда от мъничко време за себе си. Време, в което да подиша чист въздух, да подреди мислите си, да вземе глътка спокойствие и да се зареди с положителна енергия. Грижата за растенията е една от най-добрите терапии за човешката душа. Връзката с природата ни прави по-здрави и по-успешни. Добрите инструменти не са лукс, а необходимост. В онлайн магазин ogradina.bg се предлагат инструменти за садене, поливане, копаене и рязане на компанията FISKARS. Създадена през далечната 1649 година във Финландия, тя е една от най-старите действащи фирми в Европа. Добре позната по целия свят със своите градински ножици, брадви, ножове, лопати гребла и триони. Инструментите на FISKARS са здрави, удобни, безопасни, служат ни дълги години и предпазват ставите от неправилно натоварване, благодарение на ергономичния си дизайн. Всеки продукт на FISKARS притежава собствен сертификат за качество и е произведен от най-добрите материали. Изберете най-подходящите градински инструменти и се наслаждавайте на резултата от добре свършената работа. От FISKARS са помислили и за децата. Подарете им красиви детски инструменти за градината, отделете им мъничка леха или саксия на балкона и открийте заедно магията на природата. А накрая се разхладете под свежата струя на градинския маркуч...

Важно е да изберете правилните градински инструменти за Вашите нужди и да ги използвате правилно, за да осигурите оптимална производителност и безопасност. Fiskars предоставя подробни инструкции как да използвате техните инструменти.Някои популярни градински инструменти Fiskars включват:

 • Ръчни ножици: Fiskars предлага разнообразие от ръчни ножици, известни също като ножици за подрязване на растения и рязане на малки клони. Тези резачки се предлагат в различни размери и дизайни, за да отговарят на различни нужди и предпочитания.
 • Резачки за високи клони: Резачките са инструменти за подрязване с дълга дръжка, използвани за рязане на по-дебели клони. Fiskars предлага резачки с различен капацитет на рязане и характеристики, за да отговарят на различни задачи за резитба.
 • Лопати: Fiskars произвежда гама от градински лопати за копаене, засаждане и преместване на почва и други материали в градината. Тези инструменти се предлагат в различни размери и дизайни, включително лопати с кръгъл връх, лопати с квадратен връх и дренажни лопати.
 • Мотики: Fiskars предлага мотики с различни размери и дизайни за култивиране, плевене и аериране на почвата в градината.
 • Инструменти за поливане: Fiskars също така произвежда набор от инструменти за поливане, включително лейки, дюзи за маркучи и макари за маркучи, за да Ви помогне да поливате растенията и градината ефективно.

Поддръжка на градински инструменти

Всеки инструмент, който има гайки, болтове, винтове, остриета или вериги трябва да се почисти и подостри. Зимата е най-удобният момент да се погрижим за градинските инструменти, за да бъдат на ниво през следващия сезон.

 1. Първо почистете старателно инструмента. Инструментите на FISKARS имат специално покритие, което предпазва от ръжда, натрупването на растителни сокове и други субстанции. Просто измийте под струя вода и добавете сапун, ако е необходимо.
 2. Подсушете напълно, за да предпазите от ръжда.
 3. Време е да наточите остиетата. Продуктите на FISKARS работят перфектно през целия сезон и се нуждаят от наточване веднъж в годината. Уверете се, че наточването върви под същия ъгъл като острието.
 4. Намажете с машинно масло или смазка всички части и остриета.
 5. Накрая затегнете всички болтове и гайки.
 6. Съхранявайте градинските инструменти на прохладно и сухо място. И когато ги извадите през пролетта, те ще са готови да се справят с безпорядъка, който зимата е оставила след себе си в градината.

Поливане на градината

Поливането на градината не е сложна задача, стига да разполагате с правилните съоръжения и да вземете предвид няколко полезни съвета. Продуктите с марка FISKARS са съвместими и с другите марки за водна техника. Преди за закупите съоръжения за поливане от FISKARS може да си отговорите на следните въпроси:

Големина на градината

Каква е големината на градината? Големината на градината определя оптималната дължина на маркучите и типа на пръскачките, които най-добре ще напояват тревата и растенията. Размери на градината:

 1. Размер XL – над 500 m²
 2. Размер L – от 300 до 500 m²
 3. Размер M – от 150 до 300 m²
 4. Размер S – до 150 m²

Оборудване за поливане

От какво оборудване се нуждаете? Не е трудно да се объркате, докато разглеждате множеството продукти и комбинации за поливане. FISKARS предлагат лесно решение с готовите градински макари, които съдържат всичко необходимо за поливане – маркуч, подходяща дюза и мултифункционален конектор за кран. Просто свържете маркуча към крана, а след това и към дюзата и готово. Ако предпочитате да сглобите сами водната техника, прочетете следващата информация.

Видове струи за поливане

Какво ще поливате? Има огромна разлика дали ще поливате тревата, или ще миете колата си. За всяка от тези задачи се нуждаете от различна струя и съответно от различни дюзи, удължители и пръскачки. Спестете време и вода, като използвате различни дюзи и струи за поливане:

 • Душ – за поливане на растения, храсти и кашпи. 

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • Лека мъгла – подходяща за разсад и по-нежни растения. 

 • Права струя – лека струя за пълнене на лейки и кофи.

 • Изплакване – хоризонтална струя за миене на коли, колела, тераси и други повърхности. 

 • Джет – мощна струя за почистване на градински инструменти и замърсени повърхности.

Видове пръскачки за градината

Пръскачките за трева изберете спрямо големината на тревната площ в градината.

 • Пулсиращи пръскачки – за много големи градини, размер XL, над 500 m². Добре познати са с пулсиращия звук, който издават и силната кръгообразна струя.
 • Въртящи пръскачки – за малки градини, размер S, до 150 m². Струята се генерира от 3 въртящи се дюзи и е под формата на дъжд. Тези пръскачки са любими на децата.
 • Стационарни пръскачки – за малки градини, размер S, до 150 m2. Стационарните пръскачки са идеални за напояването на градини и малки тревни площи. Покритието може да е кръгло или правоъгълно.

Видове маркучи за поливане на градината

Как да изберете подходящ маркуч? Имайте предвид, че маркучите са с различна дължина и диаметър и имат различни степени на извиване и пречупване. Маркучите на FISKARS са 3-слойни с много високо качество, UV защита, устойчивост на извиване и имат 5 години гаранция.

 • Дължината на маркуча трябва да е възможно най-близка до големината на градината, в която ще се използва маркуча.
 • Диаметърът на маркуча изберете сами. Различните цветове имат различен диаметър – жълт цвят – 9mm (3/8’’), син цвят – 13-15 mm (1/2’’-5/8’’), червен цвят – 19 mm (3/4’’). Маркуч с по-широк диаметър осигурява по-голямо количество вода за големи площи, но пък е по-тежък.
 • Няма нищо по-досадно от маркуч, който се извива и пръска неконтролируемо. Затова изберете маркуч с високо качество, който е направен от здрави материали и е с правилна дебелина на стената. Маркучите на FISKARS са разделени в три класа, спрямо устойчивост на извиване – Q3, Q4 и най-високият Q5.

Видове конектори за маркучи

Как да изберете конектори? Лесно ще изберете подходящия конектор за всеки размер маркуч – просто следвайте цветовия индекс. Конекторите на FISKARS биват:

 • за пускане/спиране на водата – с тяхна помощ можете с лекота да сменяте различни дюзи, водни пистолети или разпръсквачи, без да се налага да се разхождате до крана за вода. 
 • конектори за кранове (градински и кухненски) – към тях свързвате маркучите и подавате вода.
 • стоп конектори – водата спира автоматично, когато откачите разпръсквач, друг маркуч или накрайник, и не е необходимо да спирате водното подаване.
 • конектори за бърза връзка – лесно свързване на различни дюзи, удължители и кранове.
 • съединителни конектори за маркучи – когато се нуждаете от поправка или удължаване на маркучи с еднаква големина.
 • конекторни накрайници за разделяне на потока вода.

Най-важните конектори, от които имате нужда са конектор за кран и конектори за двата края на маркуча. Конекторите на FISKARS имат 5 години гаранция, устойчиви са на ниски температури и могат да издържат теглото на кола.