ОНЛАЙН ПОКУПКИ НА ИЗПЛАЩАНЕ ОТ 150 ЛВ ДО 15 000 ЛВ

WPC декинг настилки

Пазаруване по
Филтри
Марка
 1. %
  Универсална декинг плочка WPC 59.2х13.4 cm, цвят тиково дърво - ogradina.bg
  Универсална декинг плочка WPC 59.2х13.4 cm, цвят тиково дърво
  Цена
  Редовна цена 15,90 лв. Промо цена 11,00 лв.
  Добави в любими

  Създайте си уютно кътче на открито с WPC плочките за балкони, тераси и веранди. Те са произведени от здрав и дълготраен дървесен полимерен композит, имат удобен правоъгълен размер и са в цвят тиково дърво. Плочките са висококачествени и се отличават с устойчивост на атмосферни влияния, не съдържат вредни материали и не се нуждаят от поддръжка. Сглобяват се за минути, бързо и лесно, като се захващат стабилно една за друга при основата си. Могат да се подреждат като дъски в една посока или шахматно в зависимост от пространството и ефекта, който искате да постигнете. Превърнете външната си жилищна площ в спокойно място за отдих.

  Артикул с 30% намаление от цената до изчерпване на наличните количества. 

 2. %
  Универсална декинг плочка WPC 59.2х13.4 cm, цвят антрацит - ogradina.bg
  Универсална декинг плочка WPC 59.2х13.4 cm, цвят антрацит
  Цена
  Редовна цена 15,90 лв. Промо цена 11,00 лв.
  Добави в любими

  Създайте си уютно кътче на открито с WPC плочките за балкони, тераси и веранди. Те са произведени от здрав и дълготраен дървесен полимерен композит и имат удобен правоъгълен размер. Плочките са висококачествени и се отличават с устойчивост на атмосферни влияния, не съдържат вредни материали и не се нуждаят от поддръжка. Сглобяват се за минути, бързо и лесно, като се захващат стабилно една за друга при основата си. Могат да се подреждат като дъски в една посока или шахматно в зависимост от пространството и ефекта, който искате да постигнете. Превърнете външната си жилищна площ в спокойно място за отдих.

  Артикул с 30% намаление от цената до изчерпване на наличните количества. 

 3. Декинг плочки GARDEN
  Декинг WPC плочки GARDEN
  Цена
  11,99 лв.
  Добави в любими

  WPC декинг плочките GARDEN са с размери 30х30 cm и са предназначени за двора, терасата и балкона. Те са висококачествени, дълготрайни, отличават се с устойчивост на атмосферни влияния, не съдържат вредни материали и не се нуждаят от поддръжка. Предлагат се в 4 цвята – антрацит, кафе, черен и тиково дърво. Сглобяват се за минути, бързо и лесно, като се захващат стабилно една за друга при основата си. Могат да се подреждат като дъски в една посока или шахматно в зависимост от пространството и ефекта, който искате да постигнете.

   

  Изберете желания цвят и необхидимия брой плочки и добавете във Вашата количка.

 4. Нов
  WPC декинг дъска ROSSIMA ForestFeel 140x23 mm, двулицева, тик - ogradina.bg
  WPC декинг ROSSIMA ForestFeel 140x23 mm, L=2.0 m, двулицев, тик
  Цена
  27,00 лв.
  Добави в любими

  Дъската от WPC (дървесен полимерен композит) е част от декинг система ROSSIMA ForestFeel - издръжлива настилка за тераси, балкони и веранди. Всяка дъска е старателно изработена, за да устои на атмосферни влияния и избледняване, като същевременно предлага лесен монтаж и не изисква поддръжка. Цветът на тиково дърво създава топла, привлекателна визия на традиционното дърво без необходимостта от импрегниране или боядисване. Дъската е двулицева, има сечение 140x23 mm, дължина 2 m и осигурява бързо покриване на желаната площ. Иновативният композитен WPC материал гарантира дълготрайност и комфорт под краката.

 5. Нов
  WPC декинг ROSSIMA ForestFeel 140x23 mm, L=2.0 m, двулицев, антрацит - ogradina.bg
  WPC декинг ROSSIMA ForestFeel 140x23 mm, L=2.0 m, двулицев, антрацит
  Цена
  27,00 лв.
  Добави в любими

  Преобразете градината, вътрешния двор или балкона си с елегантната и дълготрайна WPC декинг настилка Rossima ForestFeel. Всяка дъска е старателно изработена, за да устои на атмосферни влияния и избледняване, като същевременно предлага лесен монтаж, не изисква поддръжка и постига перфектния баланс между форма и функция. Наситеният сив нюанс осигурява съвременен облик, който се съчетава добре с всяка дизайнерска схема. Дъската е двулицева, има сечение 140x23 mm, дължина 2 m и осигурява бързо покриване на желаната площ. Иновативният композитен WPC материал (дървесен полимерен композит) гарантира дълготрайност и комфорт под краката.

 6. Нов
  Лицев WPC профил ROSSIMA 180x10 mm, L=2.0 m, тик - ogradina.bg
  Лицев WPC профил ROSSIMA 180x10 mm, L=2.0 m, тик
  Цена
  25,00 лв.
  Добави в любими

  Лицевият профил ROSSIMA е част от WPC декинг система ForestFeel в цвят тиково дърво. Тази универсална двулицева дъска е направена от WPC (дървесен полимерен композит), има сечение 180х10 mm и дължина 2.0 m. Тя може да се поставя на стени, по фасадата на терасата или на вертикалната част от стъпалата. Фасадната WPC дъска е устойчива на атмосферни влияния, избледняване и износване и гарантира, че терасата или балконът ще запазят елегантния си вид през следващите години. Монтажът е лесен, което ви позволява без усилие да преобразите и надградите пространството си с елегантен и дълготраен дизайн.

 7. Нов
  Лицев WPC профил ROSSIMA 180x10 mm, L=2.0 m, антрацит - ogradina.bg
  Лицев WPC профил ROSSIMA 180x10 mm, L=2.0 m, антрацит
  Цена
  25,00 лв.
  Добави в любими

  Лицевият профил ROSSIMA е част от WPC декинг система ForestFeel в цвят антрацит. Тази универсална двулицева дъска е направена от WPC (дървесен полимерен композит), има сечение 180х10 mm и дължина 2.0 m. Тя може да се поставя на стени, по фасадата на терасата или на вертикалната част от стъпалата. Фасадната WPC дъска е устойчива на атмосферни влияния, избледняване и износване и гарантира, че терасата или балконът ще запазят елегантния си вид през следващите години. Монтажът е лесен, което ви позволява без усилие да преобразите и надградите пространството си с елегантен и дълготраен дизайн.

 8. Нов
  Ъглов WPC профил ROSSIMA 50x55 mm, L=2.0 m, тик - ogradina.bg
  Ъглов WPC профил ROSSIMA 50x55 mm, L=2.0 m, тик
  Цена
  9,00 лв.
  Добави в любими

  Ъгловият Г-образен WPC профил ROSSIMA полага финалния щрих на WPC декинг система ForestFeel в цвят тиково дърво. Ъгловият завършващ профил е идеалното решение за създаване на гладък ръб на терасата или на стъпалата към нея. Изработен е от издръжлив WPC материал (дървесен полимерен композит) и осигурява чист преход между края на настилката и съседните повърхности.

 9. Нов
  Ъглов WPC профил ROSSIMA 50x55 mm, L=2.0 m, антрацит - ogradina.bg
  Ъглов WPC профил ROSSIMA 50x55 mm, L=2.0 m, антрацит
  Цена
  9,00 лв.
  Добави в любими

  Ъгловият Г-образен WPC профил ROSSIMA полага финалния щрих на WPC декинг система ForestFeel в цвят антрацит. Ъгловият завършващ профил е идеалното решение за създаване на гладък ръб на терасата или на стъпалата към нея. Изработен е от издръжлив WPC материал (дървесен полимерен композит) и осигурява чист преход между края на настилката и съседните повърхности.

 10. Нов
  Подложен монтажен профил ROSSIMA за WPC декинг 50x30 mm, L=2.0 m, черен - ogradina.bg
  Подложен монтажен профил ROSSIMA за WPC декинг 50x30 mm, L=2.0 m, черен
  Цена
  11,90 лв.
  Добави в любими

  Подложният монтажен профил ROSSIMA се използва за изграждане на равна, стабилна и трайна основа (скара за монтаж) на WPC декинг ForestFeel. Профилът е произведен от здрав и дълготраен WPC материал (дървесен полимерен композит), има сечение 50x30 mm и дължина 2.0 m. Той осигурява достатъчно пространство между декинг настилката и земята за необходимия дренаж и вентилация. Препоръчително е терасата или балкона да имат наклон от 1-2%, което е стандартната мярка за изграждането на тези конструкции. 

 11. Нов
  Комплект ROSSIMA за монтаж на WPC декинг, скоби и винтове за 4 m² - ogradina.bg
  Комплект ROSSIMA за монтаж на WPC декинг, скоби и винтове за 4 m²
  Цена
  79,00 лв.
  Добави в любими

  Комплектът на ROSSIMA за монтаж на WPC декинг съдържа необходимия брой стартови и междинни скоби за скрит монтаж и винтове за полагането на 4 m² настилка. Използват се за фиксирането на WPC декинга към подложните монтажни профили. Този комплект е специално разработен, за да гарантира, че настилката ви е закрепена равномерно и здраво, без да се притеснявате от неравномерни разстояния между дъските или видими винтове.

 12. WPC дъска Rossima за огради и облицовки, 120x20x2000 mm, цвят тиково дърво - ogradina.bg
  WPC дъска Rossima за огради и облицовки, 120x20x2000 mm, цвят тиково дърво
  Цена
  27,00 лв.
  Добави в любими

  Дъските от WPC (дървесен полимерен композит) имат широк спектър от приложения благодарение на уникалните си свойства и гъвкавост. Многофункционалността, издръжливостта и ниските разходи за поддръжка на WPC ги правят популярен избор в различни отрасли. Универсалните WPC дъски могат да се използват за направата на огради, да се поставят върху стени или да се използват като здрава настилка на двора, терасата, балкона или у дома. От тях могат да се изработват градински мебели. 

 13. WPC дъска Rossima за огради и облицовки, 120x20x2000 mm, цвят антрацит - ogradina.bg
  WPC дъска Rossima за огради и облицовки, 120x20x2000 mm, цвят антрацит
  Цена
  27,00 лв.
  Добави в любими

  Дъските от WPC (дървесен полимерен композит) имат широк спектър от приложения благодарение на уникалните си свойства и гъвкавост. Многофункционалността, издръжливостта и ниските разходи за поддръжка на WPC ги правят популярен избор в различни отрасли. Универсалните WPC дъски могат да се използват за направата на огради, да се поставят върху стени или да се използват като здрава настилка на двора, терасата, балкона или у дома. От тях могат да се изработват градински мебели. 

Настрой низходяща посока

13 Артикули

Какво е WPC и как се произвежда

Екструдирането е производствен процес, използван за създаване на продукти с фиксиран профил на напречното сечение. В контекста на WPC дъските (Wood-Plastic Composite) екструдирането включва разтопяване на пластмасовия компонент и смесването му с дървесни фибри, за да се образува композитен материал. След това този материал се прекарва през матрица във формата на желаното напречно сечение на дъската.

Ето как протича процесът на екструдиране на дъски от WPC:

 • Дървесните фибри и пластмасовите пелети (обикновено полиетилен, полипропилен или PVC) се смесват добре. Към сместа се добавят добавки като оцветители, UV стабилизатори, а понякога и забавители на горенето, за да се подобрят свойствата на крайния продукт.
 • След това сместа се подава в екструдер, който я загрява до подходящата температура на топене. Материалите се комбинират и хомогенизират под въздействието на висока температура и налягане, докато се изтласкват през цевта на екструдера с помощта на винтов механизъм.
 • По време на екструдирането сместа преминава през матрица, която я оформя в напречния профил на дъските за настилка. Този профил може да включва кухи участъци за намаляване на теглото и използването на материали или плътни участъци за по-голяма здравина.
 • След това екструдираният профил се охлажда, обикновено във водна баня или с помощта на вентилатори, за да се втвърди формата. След като WPC дъската се охлади и стегне, тя се нарязва на желаната дължина.
 • Накрая могат да се приложат допълнителни довършителни етапи, като например текстуриране на повърхността, за да се имитира видът и усещането за естествена дървесина, или добавяне на коекструдиран слой от външната страна за допълнителна защита и естетическа привлекателност.

Процесът на екструдиране позволява ефективно, непрекъснато производство на дъски за настилка от WPC с постоянно качество и сложни профили, които трудно биха се постигнали с традиционните техники за обработка на дървесина. Екструдираните WPC продукти са известни със своята издръжливост, ниски изисквания за поддръжка и устойчивост на атмосферни влияния, което ги прави популярен избор за настилки на открито.

Как се монтират декинг плочки

Декинг плочките в ogradina.bg са подходящи за външна употреба и имат множество предимства. Те са дълготрайни, не изискват никаква поддръжка, не задържат вода и не се хлъзгат, устойчиви са на UV лъчи. Предлагат се в 4 цвята. Монтират се лесно само с няколко стъпки. 

 1. Подгответе повърхността: Уверете се, че повърхността, където ще монтирате декинг плочките, е равна, стабилна и чиста. Ако повърхността не е равна, може да се наложи да я изравните с помощта на саморазливна смес. Ако повърхността е замърсена или неравна, може да се наложи да я изметете, изстържете или шлайфате, за да създадете гладка и равна повърхност.
 2. Подредете плочките: Подредете плочките в желания шаблон върху повърхността, като се уверите, че са равномерно разположени и подравнени. Може да се наложи да подрежете или отрежете плочките, за да паснат около ъглите или препятствията.
 3. Закрепете плочките: Декинг плочките се закрепват лесно една за друга.

Следвайки тези стъпки, трябва да можете успешно да монтирате декинг плочките и да създадете издръжлива, привлекателна повърхност за Вашето външно пространство - балкон, тераса, басейн или двор.

Къде се монтират декинг плочки

Декинг плочките обикновено се използват за създаване на външен под или декинг повърхност. Те могат да бъдат монтирани върху всяка равна, стабилна повърхност, включително бетон, асфалт, трева или почва. Декинг плочките са особено полезни за покриване на вътрешен двор, балкон или друго открито пространство, където не е практично да се изгради традиционна дървен или композитен под. Те също са добър вариант за покриване на стара, повредена или грозна повърхност. В допълнение към употребата на открито, декинг плочките могат да се използват и на закрито за създаване на подова повърхност или за покриване на стар, повреден или грозен под. Те често се използват в мазета, гаражи и други недовършени или полузавършени помещения за създаване на издръжлив, лесен за поддръжка под.