ОНЛАЙН ПОКУПКИ НА ИЗПЛАЩАНЕ ОТ 150 ЛВ ДО 15 000 ЛВ

Естествена декорация

 1. Очаквана доставка
  Естествено покривало Бамбук
  Естествено покривало Бамбук Лукс
  Цена
  89,99 лв.
  Добави в любими

  Естественото покривало Бамбук Лукс служи за уплътняване на всякакъв тип огради и парапети. Може да се поставя върху дърво, бетон, плетени или електрозаварени мрежи и пана. Създава приятен акцент и уют на двора, балкона и терасата. 

  Продава се на ролка: височина 1.50 m, дължина 2 m

 2. Естествено покривало Тръстика - ogradina.bg
  Естествено покривало Тръстика
  Цена
  17,00 лв.
  Добави в любими

  Покривалото е направено от естествени обелени тръстикови пръчки и се използва за уплътняване на огради, засенчване на балкони и тераси и като декоративен акцент.

  Изберете височина и брой ролки и добавете във Вашата количка. Дължина на ролката 3.0 m.

 3. %
  естествено покривало Тръстика
  Естествено покривало Тръстика Лукс
  Цена
  Редовна цена 42,99 лв. Промо цена 35,00 лв.
  Добави в любими

  Естественото покривало Тръстика Лукс служи за уплътняване на всякакъв тип огради и парапети. Създава приятен акцент и уют на двора, балкона и терасата. Може да се ползва и като сенник. Има много приложения в декорацията. Осигурява 90% плътност.

  Изберете височина, дължина и брой ролки и добавете във Вашата количка.

  Артикул с намаление от 10% до 18% в зависимост от височината на продукта.

 4. Декоративна ограда Хармоника - Червен японски клен
  Декоративна ограда Хармоника - Червен японски клен
  Цена
  85,00 лв.
  Добави в любими

  Разтегателната ограда Хармоника с визия на червен японски клен е изработена от здрави пръти от естествена върба, върху които са оплетени красиви и нежни изкуствени листенца в наситено червен цвят и зелени връхчета. Дизайнът е реалистичен и оживява околното пространство. Може да се използва както като параван и плет, така и за декорирането на огради, парапети и стени. Листенцата блокират повечето ултравиолетови лъчи и осигуряват уединение, като позволяват на въздуха да преминава свободно. Декоративната ограда е подходяща за вътрешна и за външна употреба. Може да се разширява по желание, като височината се променя с ширината. Монтира се вертикално или хоризонтално.

  Декоративната ограда е с размер 1.0 х 2.0 m и покрива 2 m² площ.

  Изберете необходимия брой и прибавете във Вашата количка.

 5. Декоративна ограда Хармоника - Зелен японски клен
  Декоративна ограда Хармоника - Зелен японски клен
  Цена
  85,00 лв.
  Добави в любими

  Разтегателната ограда Хармоника с визия на зелен японски клен е изработена от здрави пръти от естествена върба, върху които са оплетени красиви и нежни изкуствени листенца в свежозелен цвят и по-светли връхчета. Дизайнът е изключително реалистичен и оживява околното пространство. Може да се използва както като параван и плет, така и за декорирането на огради, парапети и стени. Листенцата блокират повечето ултравиолетови лъчи и осигуряват уединение, като позволяват на въздуха да преминава свободно. Декоративната ограда е подходяща за вътрешна и за външна употреба. Може да се разширява по желание, като височината се променя с ширината. Монтира се вертикално или хоризонтално.

  Декоративната ограда е с размер 1.0 х 2.0 m и покрива 2 m² площ.

  Изберете необходимия брой и прибавете във Вашата количка.

 6. %
  Декоративна ограда Хармоника - Гардения
  Декоративна ограда Хармоника - Гардения
  Цена
  Редовна цена 139,90 лв. Промо цена 115,00 лв.
  Добави в любими

  Разтегателната ограда Хармоника, модел Гардения е изработена от здрави пръти от естествена върба, върху които са оплетени снопчета от листа от гардения. Листата са здрави, лъскави и тъмнозелени с по-светли връхчета. Дизайнът на оградата е реалистичен и оживява околното пространство. Може да се използва както като параван и плет, така и за декорирането на огради, парапети и стени. Листенцата осигуряват уединение, като позволяват на въздуха да преминава свободно. Декоративната ограда е подходяща за вътрешна и за външна употреба. Може да се разширява по желание, като височината се променя с ширината. Монтира се вертикално или хоризонтално.

  Декоративната ограда е с размер 1.0 х 2.0 m и покрива 2 m² площ.

  Изберете необходимия брой и прибавете във Вашата количка.

  Артикул с трайно ниска цена от 29.09.2023 до изчерпване на наличните количества. Намалението е със 17%.

 7. %
  Декоративна ограда Хармоника - Маслина
  Декоративна ограда Хармоника - Маслина
  Цена
  Редовна цена 142,00 лв. Промо цена 134,00 лв.
  Добави в любими

  Разтегателната ограда Хармоника, модел Маслина е изработена от здрави пръти от естествена върба, върху които са оплетени красиви, гъсто разположени лаврови листа. Те са широки и дълги и имат гладък ръб. Дизайнът на оградата е реалистичен и оживява околното пространство. Може да се използва както като параван и плет, така и за декорирането на огради, парапети и стени. Листенцата блокират повечето ултравиолетови лъчи и осигуряват уединение, като позволяват на въздуха да преминава свободно. Декоративната ограда е подходяща за вътрешна и за външна употреба. Може да се разширява по желание, като височината се променя с ширината. Монтира се вертикално или хоризонтално.

  Декоративната ограда е с размер 1.0 х 2.0 m и покрива 2 m² площ.

  Изберете необходимия брой и прибавете във Вашата количка.

  • Артикул с трайно ниска цена от 29.09.2023 до изчерпване на наличните количества. Намалението е с 5%.
Настрой низходяща посока

7 Артикули

Предимства на естествените покривала

Естествените декоративни покривала, направени от бамбук или тръстика, може да се използват за различни цели.

 • Уединение: Естествените паравани осигуряват уют във външното пространство, като предпазват от случайните погледи на съседи или минувачи. Използват се основно за уплътняване на огради и парапети.
 • Защита от вятър: Естествените паравани от бамбук и тръстика блокират вятъра и създават по-защитено външно пространство.
 • Намаляване на шума: Помагат за намаляване на шума от близки източници, правейки външното пространство по-спокойно и тихо.
 • Декорация: Естествените покривала са привлекателно допълнение към открити пространства. Подходящи са за прикриване на неугледни предмети в градината.
 • Опора за растения: Естествените покривала от бамбук и тръстика осигуряват опора за увивни растения и са подходящи за жива стена от увивни растения.

Предимствата на декоративните покривала от бамбук и тръстика са многобройни. Бамбукът и тръстиката са бързо растящи, възобновяеми ресурси, което ги прави екологично чист избор за естествена декорация. Те са леки и лесни за работа и са удобни за използване материали. Бамбукът е издръжлив и устойчив на вредители и насекоми, което го прави дълготраен вариант с ниска поддръжка. Бамбуковите паравани могат да се използват и за създаване на тропически или екзотичен външен вид на открито и могат да се използват в различни настройки, от градски паркове до по-непринудени външни градини. Тръстиката създава по-рустик излъчване.

Като цяло естественият параван, изработен от бамбук или тръстика, може да бъде полезно и привлекателно допълнение към всяко външно пространство, осигурявайки уединение, защита от вятър, намаляване на шума и декоративна привлекателност. Той може да бъде поставен около вътрешен двор, балкон, тераса или друга зона за сядане на открито, за да се създаде по-лично и защитено пространство. 

Монтаж на естествено покривало

Ето стъпките за монтаж на покривало от бамбук или тръстика:

 1. Измерете и маркирайте областта, където ще бъде монтирано покривалото. Използвайте рулетка, за да определите дължината и височината на ограждания участък и маркирайте местоположението на покривалото на земята или стената с помощта на колове или спрей боя.
 2. Изберете правилния размер и тип параван от бамбук или тръстика за Вашите нужди. Помислете за размера на площта, която ще бъде покрита, желаното ниво на уединение и цялостния външен вид, който искате да постигнете.
 3. Изрежете покривалото, за да пасне, ако е необходимо. Използвайте ножици за подрязване или трион, за да подрежете до желания размер и форма.
 4. Закрепете покривалото, като използвате подходящия метод за повърхността и местоположението. Опциите могат да включват:- Окачване на покривалото на стена или ограда с помощта на винтове, пирони или монтажни скоби. - Забиване на покривалото от бамбук или тръстика в земята с помощта на дървени или метални колове.- Преплитане на покривалото през плетена мрежа или друг вид ограда.- Закрепете покривалото на място. Уверете се, че то е здраво закрепено и няма да се преобърне или да се разхлаби при ветровити условия.