ОНЛАЙН ПОКУПКИ НА ИЗПЛАЩАНЕ ОТ 150 ЛВ ДО 15 000 ЛВ

Свредла за почва

 1. Очаквана доставка
  Ръчен инструмент за пробиване на дупки QuikDrill™ S, диаметър 10 cm - ogradina.bg
  Ръчен инструмент за пробиване на дупки QuikDrill™ S, диаметър 10 cm
  Цена
  117,00 лв.
  Добави в любими

  Ръчният инструмент QuikDrill™, размер S е свредло за почва с малък размер, което пробива дупка с диаметър от 10 cm. Подходящ е за мека и твърда почва. Използва се при засаждане на многогодишни насаждения, аериране на почвата, смесване на компост или при монтаж на по-малки колове или стълбове. Предимствата на Fiskars QuikDrill™ са ясни - когато пробивате почва, той оставя дупка с гладки ръбове, без да засяда в малки камъни или корени. Дръжката на инструмента е от FiberComp™ (полиамид, подсилен с фибростъкло) и е изключително стабилна, докато стоманеният вал осигурява максимална здравина при копаене на дупки. Ефективността на този инструмент се създава от неговото двойно режещо действие с две оптимално наклонени и заточени остриета.

 2. Ръчен инструмент за пробиване на дупки QuikDrill™ M, диаметър 15 cm - ogradina.bg
  Ръчен инструмент за пробиване на дупки QuikDrill™ M, диаметър 15 cm
  Цена
  132,00 лв.
  Добави в любими

  Ръчният инструмент QuikDrill™, размер M е свредло за почва със среден размер, което пробива дупка с диаметър от 15 cm. Подходящ е за мека и твърда почва. Използва се при засаждане на многогодишни насаждения, аериране на почвата, смесване на компост или при монтаж на средно големи колове или стълбове. Предимствата на Fiskars QuikDrill™ са ясни - когато пробивате почва, той оставя дупка с гладки ръбове, без да засяда в малки камъни или корени. Дръжката на инструмента е от FiberComp™ (полиамид, подсилен с фибростъкло) и е изключително стабилна, докато стоманеният вал осигурява максимална здравина при копаене на дупки. Ефективността на този инструмент се създава от неговото двойно режещо действие с две оптимално наклонени и заточени остриета.

 3. Ръчен инструмент за пробиване на дупки QuikDrill, диаметър 20 cm - ogradina.bg
  Ръчен инструмент за пробиване на дупки QuikDrill™ L, диаметър 20 cm
  Цена
  146,00 лв.
  Добави в любими

  Ръчният инструмент QuikDrill™, размер L е свредло за почва с голям размер, което пробива дупка с диаметър от 20 cm. Подходящ е за мека и твърда почва. Използва се при засаждане на многогодишни насаждения, аериране на почвата, смесване на компост или при монтаж на големи колове или стълбове. Предимствата на Fiskars QuikDrill™ са ясни - когато пробивате почва, той оставя дупка с гладки ръбове, без да засяда в малки камъни или корени. Дръжката на инструмента е от FiberComp™ (полиамид, подсилен с фибростъкло) и е изключително стабилна, докато стоманеният вал осигурява максимална здравина при копаене на дупки. Ефективността на този инструмент се създава от неговото двойно режещо действие с две оптимално наклонени и заточени остриета.

 4. Резервни остриета QuikDrill , диаметър 10 cm
  Резервни остриета QuikDrill™ S, диаметър 10 cm
  Цена
  49,00 лв.
  Добави в любими

  Резервните остриета QuikDrill™ S Ви позволяват лесно да превключвате между различни градински задачи - засаждане на луковици и растения, аериране на почвата, монтаж на колчета и други. Най-малките остриета са съвместими с всеки ръчен инструмент за пробиване на дупки QuikDrill™. 

 5. Резервни остриета QuikDrill L, диаметър 20 cm - ogradina.bg
  Резервни остриета QuikDrill™ L, диаметър 20 cm
  Цена
  54,00 лв.
  Добави в любими

  Резервните остриета QuikDrill™ L Ви позволяват лесно да превключвате между различни градински задачи - засаждане на храсти и фиданки, аериране на почвата, монтаж на колове и други. Остриетата са съвместими с всеки ръчен инструмент за пробиване на дупки QuikDrill™. 

 6. Нов
  Уред за кантиране на трева Solid
  Уред за кантиране на трева Solid
  Цена
  68,00 лв.
  Добави в любими

  Хубавата морава има добре подрязани и поддържани краища. Уредът за кантиране на трева Solid на Fiskars е идеален за оформяне на прави ръбове на лехи и тревни площи. Плоското трапецовидно острие работи добре при терени, които са на едно ниво с твърда повърхност или неасфалтирана алея. Инструментът има Т-образна ръкохватка, която улеснява контрола при работа. Дългата дръжка позволява оптимална работна височина с удобна за гърба поза. 7. Универсални зимни ръкавици Fiskars, размер 10 - ogradina.bg
  Универсални зимни ръкавици Fiskars, размер 10
  Цена
  46,00 лв.
  Добави в любими

  Универсалните зимни ръкавици  на Fiskars, размер 10 са подходящи за повечето дейности, свързани с градинарството и строителството при студено време и силен вятър. С полиуретаново покритие и поларена подплата защитават ръцете от влага, студ и наранявания. Захващащата им част е водоустойчива и осигурява добро сцепление с инструмента. Комфортните зимни ръкавици са практичен аксесоар за работа при изгребване и на сняг.

   

Настрой низходяща посока

7 Артикули

Грижа за почвата

Грижата за почвата е практика за поддържане и подобряване на здравето на почвата, за да се подпомогне растежа на растенията. Това е важен аспект от селското стопанство и градинарството, тъй като здравата почва е от съществено значение за растежа и развитието на растенията. В онлайн магазин ogradina.bg предлагаме страхотен избор от ръчни инструменти, които да Ви помогнат да се погрижите за нея. Независимо дали засаждате луковици, аерирате и наторявате почвата или монтирате стълбове, ние можем да помогнем.
Любовта към земята е едно общо нещо за всички нас, градинарите. Независимо дали копаете, заглаждате или аерирате почвата, работите с мотика или засаждате нови семена, трябва да третирате почвата внимателно. За щастие имаме точната гама от леки и ергономично проектирани градински инструменти, за да изпълним с лекота всяка задача.

Има няколко ключови фактора, които трябва да имате предвид, когато се грижите за почвата:

Хранителен баланс

Растенията се нуждаят от набор от хранителни вещества, като азот, фосфор и калий, за да растат и да цъфтят. Почвата, на която липсват определени хранителни вещества, може да бъде обогатена с торове или компост, за да се подобри нейният хранителен баланс.

pH баланс

pH на почвата е мярка за киселинността или алкалността на почвата. Повечето растения предпочитат леко кисела почва с pH между 6,0 и 7,0. Ако рН на почвата е твърде високо или твърде ниско, растенията може да се затрудняват да абсорбират хранителни вещества.

Структура на почвата

Структурата на почвата се отнася до подреждането на нейните частици, включително пясък, тиня и глина. Почвата с добра структура е рохкава и ронлива, което позволява на водата и въздуха лесно да преминават през нея. Компактната или лошо структурирана почва може да се подобри чрез добавяне на органична материя, като компост, за да се подобри нейната структура.

Задържане на вода

Почвата, която се дренира добре и задържа влагата, може да бъде полезна за растенията, тъй като им позволява достъп до водата, от която се нуждаят, без да се преовлажняват. От друга страна, почвата, която не задържа достатъчно вода, може да бъде подобрена чрез добавяне на органична материя, за да се повиши способността й да задържа вода.

Градински инструменти за грижа за почвата

Градинските инструменти Fiskars QuikDrill™ са предназначени да направят по-лесно и по-ефективно засаждането и грижите за Вашата градина. Някои потенциални ползи от използването на тези инструменти включват:

 • Бързина и лекота на използване: Инструментите Fiskars QuikDrill™ са проектирани да се използват бързо и лесно, което ви позволява да засаждате и да се грижите за Вашата градина по-ефективно.
 • Издръжливост: Тези инструменти са направени от висококачествени материали и са създадени да издържат, така че можете да разчитате на тях през следващите сезони.
 • Универсалност: Инструментите Fiskars QuikDrill™ са проектирани да се използват при различни задачи в градинарството, включително засаждане на луковици, семена и малки растения, както и култивиране и аериране на почвата.
 • Ергономичен дизайн: Инструментите Fiskars QuikDrill™ са проектирани с мисъл за потребителя, с удобни дръжки и балансирано разпределение на тежестта, за да помогнат за намаляване на умората и напрежението на ръцете и китките.

Като цяло градинските инструменти Fiskars QuikDrill може да са добър избор за градинари, които търсят висококачествени, ефективни инструменти, които са създадени да се използват дълги години.