ОНЛАЙН ПОКУПКИ НА ИЗПЛАЩАНЕ ОТ 150 ЛВ ДО 15 000 ЛВ

Дървени въглища и брикети

Пазаруване по
Филтри
Марка
 1. Нов
  Кокосови брикети Weber®, пакет 4 kg
  Кокосови брикети Weber®, пакет 4 kg
  Цена
  39,00 лв.
  Добави в любими

  Брикетите от кокосови черупки на Weber® са изработени от 100% естествен материал - карбонизирани кокосови черупки и нишесте от тапиока - и не съдържат дървесина. Те са висококачествен продукт, горят дълго и равномерно и осигуряват до 3 часа работа на барбекюто. Всяка брикета има формата на възглавничка. Това улеснява разпалването, тъй като има достатъчно въздух между отделните парчета. Подходящи са за употреба в уреди за опушване и във всички барбекюта на дървени въглища. 

 2. Брикети WEBER®, пакет 4 kg
  Брикети Weber®, пакет 4 kg
  Цена
  30,00 лв.
  Добави в любими

  Брикетите на Weber® са правилният избор, ако планирате да готвите на барбекюто повече от час. Направени са от карбонизирано дърво, специално натурално нишесте и вода. Брикетите се оформят под налягане от 50 тона, имат твърда повърхност и почти липсва остатъчен прах в пакета. Те горят бавно и равномерно и могат да се ползват до 3 часа. Всяка брикета има формата на възглавничка. Това улеснява разпалването, тъй като има достатъчно въздух между отделните парчета. Подходящи са за употреба в уреди за опушване и във всички барбекюта на дървени въглища.

 3. Брикети WEBER®, пакет 8 kg
  Брикети Weber®, пакет 8 kg
  Цена
  52,00 лв.
  Добави в любими

  Брикетите на Weber® са правилният избор, ако планирате да готвите на барбекюто повече от час. Направени са от карбонизирано дърво, специално натурално нишесте и вода. Брикетите се оформят под налягане от 50 тона, имат твърда повърхност и почти липсва остатъчен прах в пакета. Те горят бавно и равномерно и могат да се ползват до 3 часа. Всяка брикета има формата на възглавничка. Това улеснява разпалването, тъй като има достатъчно въздух между отделните парчета. Подходящи са за употреба в уреди за опушване и във всички барбекюта на дървени въглища.

 4. Комплект за бързо и лесно разпалване на въглища WEBER® (уред+брикети+кубчета)
  Комплект за бързо и лесно разпалване на въглища Weber® (уред+брикети+кубчета)
  Цена
  89,00 лв.
  Добави в любими

  Релаксирайте, докато разпалвате барбекюто. Комплектът за бързо и лесно разпалване на въглища Weber® се състои от уред за бързо разпалване, пакет брикети Weber® 2 kg и кубчета за запалване Weber®. Това е всичко, от което се нуждаете, за да запалите барбекюто. Напълнете уреда с дървени въглища или брикети и скоро ще чуете хипнотизиращото пукане, което означава, че страхотното ястие ще е готово само след няколко минути.

   

 5. Нов
  Борови разпалки Rossima за камина, барбекю и печка - ogradina.bg
  Борови разпалки Rossima за камина, барбекю и печка
  Цена
  6,50 лв.
  Добави в любими

  Открийте идеалното, екологично решение за бързо и надеждно запалване на огън с първокласните борови разпалки Rossima. Те се добиват от сърцевината на борови дънери, които със стареенето си стават богати на смола и устойчиви на гниене. Всяко парче се подбира ръчно, за да се гарантира най-високо качество и дълготраен и интензивен пламък. Разпалките са подходящи за скари, камини, печки на дърва и открити огнища, тъй като се запалват лесно, дори когато са влажни. Внесете топлината и атмосферата на огъня в своя дом.

 6. Нов
  Гребло за дървени въглища Weber® - ogradina.bg
  Гребло за дървени въглища и жарава Weber®
  Цена
  47,00 лв.
  Добави в любими

  Всеки етап от приготвянето на барбекю трябва да е приятен - подреждането на дървените въглища не е изключение. Греблото Weber® от неръждаема стомана се използва за лесно и безопасно подреждане на запалени дървени въглища върху скарата за жар. Независимо дали разстилате въглищата за директно готвене, докато печете пържола, или ги разделяте на две купчини, за да приготвите цяло пиле на индиректна топлина, правете това с увереност и лекота.

Настрой низходяща посока

11 Артикули

Разлика между дървени брикети и дървени въглища

Да запалим искрата на вдъхновението!

 • Дървените въглища с марка WEBER® са произведени от дървесина, добита от отговорно управлявани гори, не съдържат вредни вещества и са 100% натурални. Съставът им е от бук, дъб, габър и бреза. Горят 1.5 часа на температура от 180°C. Подходящи са за всички барбекюта на въглища и за всички методи на готвене.
 • Дървените брикети на WEBER® се препоръчват за бавно готвене slow and low. Те поддържат топлината по-дълго време, благодарение на формата и състава си. Брикетите на Weber® са правилният избор, ако планирате да готвите на барбекюто повече от час. Направени са от карбонизирано дърво, специално натурално нишесте и вода. Брикетите се оформят под налягане от 50 тона, имат твърда повърхност и почти липсва остатъчен прах в пакета. Те горят бавно и равномерно и могат да се ползват до 3 часа. Всяка брикета има формата на възглавничка. Това улеснява разпалването, тъй като има достатъчно въздух между отделните парчета. Подходящи са за употреба в уреди за опушване и във всички барбекюта на дървени въглища.

Уредът за бързо и лесно разпалване на въглища WEBER® предоставя най-удобния и чист начин за разпалване на дървени въглища или брикети за барбекюто. НЕ СЕ НАЛАГА използването на течност за запалване, която придава лош вкус на храната.

 1. Начин на употреба:
 2. Напълнете уреда с въглища/брикети.
 3. Запалете вестник върху решетката за въглища или използвайте специалните кубчета за запалване WEBER®.
 4. Поставете уреда върху пламъка и изчакайте няколко минути.
 5. С помощта на двете удобни дръжки, изсипете въглищата директно върху решетката за въглища или използвайте двете кошници за въглища WEBER® за директно/индиректно готвене. Използвайте ръкавици. Уредът е изработен от стомана с алуминиево покритие, което осигурява равномерното запалване на въглищата/брикетите в уреда.

Екологични въглища, произведени в България

Дървените въглища Rossima са произведени в нашата собствена фабрика в гр. Благоевград по най-съвременна екологична холандска технология. Вече повече от 25 години ние в Росима произвеждаме едни от най-добрите и качествени дървени въглища на българския пазар. Наши клиенти са реномирани ресторанти, шеф и хоби готвачи от цялата страна. Продуктът е направен по собствена рецепта с грижливо подбрани дърва от бук, дъб и габър. Този микс осигурява едра фракция на въглените, бързо разпалване, дълго горене, силна температура и чисто тлеене на жаравата. Гарантираме 100% натурален състав, без химикали, пясък, лепила или други добавки. Насладете се на удоволствието от готвенето на открито! Във всеки чувал с премиум дървени въглища Rossima 3 kg ще намерите продукт, който е произведен по най-съвременна екологично чиста технология от български дърва – дъб, бук и габър. При процеса на карбонизация вредните емисии се отвеждат и изгарят в специална камера при температура от 850º С. Купувайки нашите въглища Вие допринасяте природата и въздуха да останат чисти, а приготвената храна - вкусна и здравословна.