ОНЛАЙН ПОКУПКИ НА ИЗПЛАЩАНЕ ОТ 150 ЛВ ДО 15 000 ЛВ

Фурни за пица

 1. Нов
  Фурна за пица Ooni Fyra 12 на дървени пелети
  Фурна за пица Ooni Fyra 12 на дървени пелети
  Цена
  789,00 лв.
  Добави в любими

  Фурната Ooni Fyra 12 е гордият наследник на Ooni 3 - първата в света преносима пещ за пица, захранвана с дървени пелети. Идеална е за приготвяне на пица навсякъде, благодарение на лекия си дизайн. Снабдена е с иновативен контейнер за автоматично добавяне на пелети по време на печене - за автентичен вкус на истински огън. 

  • Работи на пелети от твърда дървесина - за постоянна, висока температура и лесна поддръжка.
  • За 30 cm пици с вкус на дърва.
  • Достига 500°C само за 15 минути.
  • Приготвя автентични пици върху камък само за 60 секунди.
  • Преносима - тежи само 10 kg.
 2. Нов
  Фурна за пица Ooni Koda 12 на газ - ogradina.bg
  Фурна за пица Ooni Koda 12 на газ
  Цена
  948,00 лв.
  Добави в любими

  Компактната газова фурна Ooni Koda 12 е готова за работа веднага след изваждане от кутията. Без сглобяване, без бъркотия, без суета. Просто отворете сгъваемите крачета, поставете каменната плоча за печене и свържете към газовата бутилка. Фурната достига температура от 500°C само за 15 минути и изпича пица с хрупкава коричка и въздушно тесто само за 60 секунди. Готвенето на открито с газ никога не е било толкова лесно. Ooni Koda 12 е подходяща и за печена риба, зеленчуци и пържоли.

  • Захранване с газ за максимална лекота и контрол.
  • Достига 500°C само за 15 минути.
  • Приготвя прясна 30 cm пица на камък за 60 секунди.
  • Вписва се във всяко външно пространство и тежи само 9.25 kg.

   

 3. Нов
  Фурна за пица Ooni Koda 16 на газ
  Фурна за пица Ooni Koda 16 на газ
  Цена
  1398,00 лв.
  Добави в любими

  Фурната Ooni Koda 16 предлага удобството от готвенето на газ и впечатляващ дизайн. Отличава се с широк отвор, голяма плоча от кордиерит за печене и иновативна L-образна газова горелка. Пригответе страхотна пица в неаполитански стил. Просто отворете сгъваемите крачета, поставете каменната плоча за печене и свържете към газовата бутилка. Фурната достига температура от 500°C за 20 минути и изпича пица с хрупкава коричка и въздушно тесто само за 60 секунди. Поставете пицата в центъра на камъка за печене и завъртете за равномерно изпичане на всеки 20-30 секунди. Готвенето на открито с газ никога не е било толкова лесно. 

  • Захранване с газ за максимална лекота и контрол.
  • Достига 500°C за 20 минути.
  • Приготвя прясна 40 cm пица на камък за 60 секунди.
  • Иновативна Г-образна газова горелка - за готвене с едно завъртане.
 4. Нов
  Пещ за пица Ooni Karu 12 на дърва, дървени въглища или газ
  Фурна за пица Ooni Karu 12 на дърва, дървени въглища или газ
  Цена
  789,00 лв.
  Добави в любими

  Фурната за пица Ooni Karu 12 работи на дърва, дървени въглища или газ и достига температура от 500°C само за 15 минути. Изпичането на перфектната пица в нея отнема 60 секунди, а резултатът е хрупкава коричка отвън и въздушно тесто отвътре. Преносима и мощна, Ooni Karu 12 съчетава оптимална производителност и свободата да я използвате, където искате.

   

  • Използвайте с дърва или дървени въглища - за класическа пица на пещ или свържете с газова горелка (продава се отделно) - за лесно, удобно и чисто готвене.
  • Достига идеалната температура за печене за 15 минути.
  • Преносим модел - тежи само 12 kg.
  • Приготвя пица върху камък само за 60 секунди.
 5. Нов
  Фурна за пица Ooni Karu 12G на дърва, дървени въглища или газ
  Фурна за пица Ooni Karu 12G на дърва, дървени въглища или газ
  Цена
  969,00 лв.
  Добави в любими

  Фурната за пица Karu 12G е един от най-усъвършенстваните модели на Ooni (заедно с по-голямата Karu 16). Всяка част е внимателно проектирана, за да осигури превъзходно изживяване при готвене. Пещта създава оптимална конвекционна камера, съчетаваща въздух, гориво и топлина във вътрешността, за да нагрява бързо и ефективно кордиеритния камък за печене и да осигурява горещия пламък, необходим за отлична пица. Karu 12G работи на дърва, дървени въглища или газ и достига температура от 500°C само за 15 минути. Изпичането на перфектната пица в нея отнема 60 секунди, а резултатът е хрупкава коричка отвън и въздушно тесто отвътре. Преносима и мощна, Ooni Karu 12G съчетава оптимална производителност и свободата да я използвате, където искате.

   

  • Различни опции за гориво за максимална гъвкавост при готвене. Използвайте с дърва или дървени въглища - за класическа пица на пещ или свържете с газова горелка (продава се отделно) - за лесно, удобно и чисто готвене.
  • Достига 500°C само за 15 минути.
  • Врата от боросиликатно стъкло с панти и ClearView™ технология.
  • Термометър за вътрешната температура.
  • Приготвя 30 cm пица върху камък само за 60 секунди.
  • Преносим модел - тегло 15 kg.
 6. Нов
  Фурна за пица Ooni Karu 16 на дърва, дървени въглища или газ
  Фурна за пица Ooni Karu 16 на дърва, дървени въглища или газ
  Цена
  1798,00 лв.
  Добави в любими

  Фурната за пица Ooni Karu 16 работи на дърва, дървени въглища или газ и достига температура от 500°C само за 15 минути. Изпичането на перфектната пица в нея отнема 60 секунди, а резултатът е хрупкава коричка отвън и въздушно тесто отвътре. Това е първата фурна за пица, която е препоръчана за домашна употреба от Associazione Verace Pizza Napoletana, признатият международен авторитет за истинска неаполитанска пица.

   

  • Различни опции за гориво за максимална гъвкавост при готвене.
  • Достига 500°C само за 15 минути.
  • Нов дизайн на вратата на фурната с панти и технология ViewFlame™ за по-добра видимост.
  • Дигитален термометър за вътрешната температура.
  • Голяма зона за готвене на 40 cm пици.
 7. Нов
  Електрическа фурна за пица Ooni Volt 12
  Електрическа фурна за пица Ooni Volt 12
  Цена
  1998,90 лв.
  Добави в любими

  Ooni Volt 12 е първата изцяло електрическа фурна на Ooni, която работи както на закрито, така и на открито. С нейна помощ приготвяте автентична пица с хрупкава коричка отвън и въздушно тесто отвътре само за 90 секунди. Използвайте ръчно регулиране или автоматични настройки на температурата за различни стилове пица. Подходяща е както за любители, така и за опитни пицари. Ooni Volt е лека, има вградени дръжки и е лесна за преместване и съхранение.

  • Подходяща за кухнята, балкона или градината.
  • Вграден таймер и контрол на температурата.
  • Достига 450 °C за 20 минути, за прясна пица, изпечена върху камък, само за 90 секунди.
  • Иновативна функция Boost - поддържа високата температура на камъка по време на готвене, така че последната пица да е също толкова вкусна, колкото и първата.
 8. Нов
  Калъф за пренасяне за Ooni Fyra 12
  Калъф за пренасяне за Ooni Fyra 12
  Цена
  87,00 лв.
  Добави в любими

  Калъфът за пренасяне защитава вашата фурна за пица Ooni Fyra 12 от дъжд, сняг и силно слънце. Той е напълно водоустойчив и има алуминиеви катарами за максимална здравина. Еластичният ръб и здравите ремъци гарантират, че ще остане на място при силен вятър и пренасяне. Снабден е с подплатени дръжки за удобно носене.

 9. Нов
  Калъф за пренасяне за Ooni Koda 12
  Калъф за пренасяне за Ooni Koda 12
  Цена
  87,00 лв.
  Добави в любими

  Предпазният калъф 2в1 служи и като чанта за пренасяне и защитава вашата фурна за пица Ooni Koda 12 от дъжд, сняг и силно слънце. Той е 100% водоустойчив и разполага с издръжливи ремъци, подплатени дръжки за носене, примка за закрепване на газовия регулатор, когато сте в движение и катарами от лят алуминий за максимална здравина. Еластичната подплата прилепва плътно към корпуса на фурната.

 10. Нов
  Калъф за фурна за пица Ooni Koda 16
  Калъф за Ooni Koda 16
  Цена
  97,00 лв.
  Добави в любими

  Осигурете максимална защита за вашата фурна за пица Ooni Koda 16 със специално разработения за нея калъф. Той е направен от висококачествен, дишащ полиестер и е водоустойчив. Поставя се лесно благодарение на прилепналия еластичен ръб и защитава фурната от атмосферните влияния.

 11. Нов
  Калъф за пренасяне за Ooni Karu 12
  Калъф за пренасяне за Ooni Karu 12
  Цена
  87,00 лв.
  Добави в любими

  Вземете Ooni Karu 12 за следващото си приключение със 100% водоустойчивия калъф за пренасяне, снабден с еластичен ръб за изключително плътно прилепване и регулируеми ремъци за лесно преместване на вашата фурна за пица. Съвместим е с Ooni Karu 12 и Ooni Karu 12G.

 12. Нов
  Калъф за Ooni Karu 16
  Калъф за Ooni Karu 16
  Цена
  97,00 лв.
  Добави в любими

  Калъфът е 100% водоустойчив и е създаден специално за модел фурна за пица Ooni Karu 16. Той има прилепнал еластичен ръб и регулируема лента, които му позволяват лесно да се постави върху фурната. Калъфът прилепва плътно към крачетата, като елиминира приплъзването и осигурява защита от капризите на времето.

 13. Нов
  Калъф за фурна за пици Ooni Volt 12 - ogradina.bg
  Калъф за фурна за пици Ooni Volt 12
  Цена
  110,00 лв.
  Добави в любими

  Осигурете максимална защита за вашата електрическа фурна за пица Ooni Volt 12 със специално разработения за нея калъф. Той е устойчив на атмосферни влияния, има регулируемо закопчаване за изключително плътно прилепване, покрива крачетата, за да елиминира приплъзването, и предпазва уреда, когато не се използва.

 14. Нов
  Чугунен тиган Ooni Sizzler, 15 x 31 cm - ogradina.bg
  Чугунен тиган Ooni Sizzler, 15 x 31 cm
  Цена
  78,00 лв.
  Добави в любими

  Чугуненият тиган Ooni Sizzler е идеален за приготвянето на месо, морски дарове, зеленчуци и много други продукти във вашата фурна за пица Ooni. Подвижната и удобна дръжка има уникален дизайн и улеснява пренасянето на горещата храна от фурната директно на масата.

 15. Нов
  Чугунен тиган Ooni Grizzler, 15 x 31 cm
  Чугунен грил тиган Ooni Grizzler, 15 x 31 cm
  Цена
  78,00 лв.
  Добави в любими

  Чугуненият грил тиган Ooni Grizzler е идеален за приготвянето на месо, риба, морски дарове и зеленчуци във фурните за пица Ooni. Оребрената повърхност оставя характерните апетитни шарки върху продуктите. Тиганът има подвижна дръжка и дървена подложка за сервиране.

 16. Нов
  Чугунен тиган Ooni, Ø 25 cm - ogradina.bg
  Чугунен тиган Ooni, Ø 25 cm
  Цена
  114,00 лв.
  Добави в любими

  Чугуненият тиган Ooni с диаметър Ø 25 cm е идеален за приготвяне на месо, морски дарове, зеленчуци и други ястия във фурните за пица Ooni. Тиганът се предлага с дървена дъска за сервиране и подвижна чугунена дръжка, която улеснява пренасянето на горещата храна от фурната директно на масата. Изработен от висококачествен издръжлив чугун, тиганът отлично задържа топлината. Чудесен е за използване във фурни за пица Ooni, на открит огън или на котлона и в печката у дома.

 17. Нов
  Чугунена двустранна плоча Ooni, 33 x 33 cm - ogradina.bg
  Чугунена двустранна плоча Ooni, 33 x 33 cm
  Цена
  156,00 лв.
  Добави в любими

  Двустранната чугунена плоча Ooni може да се използва с всички модели фурни за пица Ooni. Универсалната гладка страна е подходяща за фахитас или пържени яйца, а оребрената - за перфектни грил шарки по месото. Използвайте специално проектираните подвижни дръжки, за да поставите безопасно плочата във или извън фурната, когато е гореща. Може да я сервирате направо на масата върху дървената дъска от букова дървесина. Експериментирайте и изпечете голямо парче телешко месо във вашата фурна за пици Ooni и много други разнообразни ястия.

 18. Нов
  Газова горелка за Ooni Karu 12
  Газова горелка за Ooni Karu 12
  Цена
  221,00 лв.
  Добави в любими

  Започнете да готвите на газ във вашата фурна за пица Ooni Karu 12 с помощта на газовата горелка. Просто прикрепете горелката към задната част на фурната, за да преминете към захранване с газ. Тази усъвършенствана горелка има функция за готвене с ниска мощност, по-добра ефективност на пламъка, докато готвите при всякаква температура, а също така и по-голям контрол върху начина, по който готвите във вашата фурна Ooni Karu 12. 

 19. Нов
  Газова горелка за Ooni Karu 16
  Газова горелка за Ooni Karu 16
  Цена
  269,00 лв.
  Добави в любими

  За удобно и продължително готвене опитайте газовата горелка за Ooni Karu 16. Тя се плъзга лесно в задния порт, за да превключите бързо фурната си от готвене на дърва и дървени въглища в режим на готвене на газ. Новата функция за готвене с ниска мощност позволява изпичането на месо, риба и зеленчуци на ниска и бавна температура. 

 20. Нов
  Дигитална везна Ooni - ogradina.bg
  Дигитална везна Ooni
  Цена
  112,00 лв.
  Добави в любими

  Направете перфектното тесто с помощта на двойната дигитална везна Ooni. Всички продукти се отмерват с точност до една десета от грама - да, дори малките количества сол и мая. На двойния LCD дисплей виждате измерванията и на двете везни, които са направени от матирана неръждаема стомана.

 21. Нов
  Дигитален инфрачервен термометър Ooni - ogradina.bg
  Дигитален инфрачервен термометър Ooni
  Цена
  111,00 лв.
  Добави в любими

  Дигиталният инфрачервен термометър Ooni с лазерно насочване е програмиран за отчитане на екстремни температури върху кордиеритните камъни за печене на Ooni, така че всеки път да получавате перфектната пица. Предназначен е за използване преди и по време на готвене и гарантира, че винаги ще знаете колко горещ е вашият камък за пица. Можете да избирате предпочитания от вас интерфейс и да превключвате без усилие между лазерно насочено точково измерване и сканиране на по-широка площ.

 22. Нов
  Лопата за въртене на пица Ooni, 17 х 80 cm
  Лопата за въртене на пица Ooni, 17 х 80 cm
  Цена
  132,00 лв.
  Добави в любими

  Лопатата за въртене Ooni ви помага да сготвите по-бързо. Тя поддържа контакта на тестото с каменната плоча за печене, докато завъртате пиците като професионалист в горещите фурни Ooni. Издръжливата повърхност от анодизиран алуминий има незалепващ ефект, за да се плъзга точно под тестото, а перфорациите позволяват на излишното брашно да пада - за перфектно изпечена основа на пицата.

 23. Нов
  Бамбукова лопата за пица и сервиране Ooni, 30 х 50 cm
  Бамбукова лопата за пица и сервиране Ooni, 30 х 50 cm
  Цена
  78,00 лв.
  Добави в любими

  Многофункционалната бамбукова лопата Ooni може да се използва за приготвянето на пица, поставянето ѝ върху камъка за печене във фурната и сервиране. Лопатата има гладка и влагоустойчива повърхност, която улеснява плъзгането на пиците в пещта. След изпичане, лопатата може да се използва като стилна дъска за сервиране.

 24. Нов
  Лопата за пица Ooni, 30.5 x 69.5 cm - ogradina.bg
  Лопата за пица Ooni, 30 x 69 cm
  Цена
  132,00 лв.
  Добави в любими

  Висококачествената лопата за пица Ooni е направена от алуминий, има гладко покритие, устойчиво на корозия и е много лека. Използва се за лесно поставяне, обръщане и изваждане на пици от фурната. Конусовидният ѝ ръб се плъзга директно под основата на пицата. Перфорацията на повърхността дава възможност на парата да се изпарява, а излишното брашно да не залепва по тестото.

 25. Нов
  Лопата за пица Ooni, 35 х 70 cm
  Лопата за пица Ooni, 35 х 70 cm
  Цена
  156,00 лв.
  Добави в любими

  Висококачествената лопата за пица Ooni е направена от алуминий, има гладко покритие, устойчиво на корозия и е много лека. Използва се за лесно поставяне, обръщане и изваждане на пици от фурната. Конусовидният ѝ ръб се плъзга директно под основата на пицата. Перфорацията на повърхността дава възможност на парата да се изпарява бързо, а излишното брашно да не залепва по тестото.

 26. Нов
  Нож за рязане на пица Ooni, Ø11.3 cm
  Нож за рязане на пица Ooni, Ø11.3 cm
  Цена
  56,00 лв.
  Добави в любими

  Нарежете пицата като професионалист с ножа за рязане на пица Ooni, изработен с изключително остро острие от неръждаема стомана за по-лесно рязане и почистване, както и с лесна за хващане дръжка. За да направите перфектното парче, натиснете колелото здраво върху кората и прокарайте през цялата дължина на пицата с едно бързо движение.

 27. Нов
  Скрепер (нож) за тесто Ooni - ogradina.bg
  Скрепер за тесто Ooni
  Цена
  30,00 лв.
  Добави в любими

  Скреперът Ooni се използва за рязане, разделяне и преместване на тесто и почистване на работната повърхност след месене. Работата с тесто може да бъде лепкава! Обръщайте с лекота тестото върху работната си повърхност и го разделяйте прецизно на части с помощта на скрепера за тесто, който се отличава с остър ръб от неръждаема стомана и лесна за хващане дръжка.

 28. Четка за почистване на фурна за пица Ooni
  Четка за почистване на фурна за пица Ooni
  Цена
  65,90 лв.
  Добави в любими

  Четката 2в1 се използва за ефикасно и бързо почистване на фурната след готвене - премахва излишното брашно със стоманените влакна и остъргва залепналата храна. Инструментът има удобна бамбукова дръжка, издръжлива стъргалка и четка от неръждаема стомана.

 29. Нов
  Дървени пелети Ooni Premium, 3kg
  Дървени пелети Ooni Premium, 3kg
  Цена
  23,00 лв.
  Добави в любими

  Пелетите от твърда дървесина Ooni Premium се предлагат в торба от 3 kg. Те са произведени по устойчив начин, имат PEFC сертификат, запалват се лесно, горят ефективно и отделят много малко пепел. Безопасни са за приготвяне на храна и са подходящи за използване във фурни за пица на пелети Ooni Fyra 12 и Ooni 3.

 30. Нов
  Дъбови дърва Ooni Premium, кутия 27 x 27 x 25 cm
  Дъбови дърва Ooni Premium, кутия 27 x 27 x 25 cm
  Цена
  56,00 лв.
  Добави в любими

  Дървата Ooni Premium са изработени от 100% дъбова дървесина от устойчиви източници. Те не съдържат химикали, аромати или добавки, за да се получи чисто гориво, което гори дълго и насища ястията с изцяло натурални аромати. Всяка кутия е с тегло 7-8 kg и е достатъчна за приготвянето на десетки пици. Всяко парче дърво е с дължина от 13 cm - идеалният размер за фурни за пица Ooni Karu 12 и Karu 12G. Поддържайте огъня с 5 или 6 парчета разпалки, които горят едновременно за постоянна топлина.

 31. Нов
  Натурални подпалки Ooni Premium
  Натурални подпалки Ooni Premium
  Цена
  23,00 лв.
  Добави в любими

  Нуждаете се от помощ при запалването на огъня във вашата фурна за пица? Изпробвайте тези екологични подпалки. Произведени са от дървени стърготини и всяко парче е покрито с парафин за бързо и лесно запалване.

 32. Нов
  Универсална модулна маса Ooni - голяма, 80 x 80 x 90 cm
  Универсална модулна маса Ooni - голяма, 80 x 80 x 90 cm
  Цена
  709,00 лв.
  Добави в любими

  Универсалната модулна маса е идеалната повърхност за всяка фурна за пица Ooni и за всички аксесоари, от които се нуждаете. Mасата е изработена от здрава въглеродна стомана с прахово покритие. Разполага с два рафта с регулируема височина и вградени куки за шпатулите за пица Ooni. Две от колелата се заключват, за да поддържат масата стабилна, докато готвите.

 33. Нов
  Станция за гарниране на пица Ooni
  Станция за гарниране на пица Ooni
  Цена
  289,00 лв.
  Добави в любими

  Подгответе се за стилно пица парти със станцията за гарниране на пица Ooni. Тя е идеалният инструмент за приготвяне на сосове, сирена и други добавки. Лесно преместване от кухнята до фурната на открито. Двата 1.6-литрови и четирите 0.8-литрови контейнера за добавки гарантират, че имате достатъчно топинги за любимата пица. Прозрачните капаци улесняват готвенето и могат лесно да се подреждат и съхраняват в хладилника.

 34. Нов
  Комплект конектори за модулни маси Ooni
  Комплект конектори за модулни маси Ooni
  Цена
  34,90 лв.
  Добави в любими

  Сглобете най-добрата кухня на открито, като свържете две или повече модулни маси Ooni с комплекта конектори Ooni. Комплектът е проектиран за лесно сглобяване, така че създаването на новото ви елегантно място за готвене ще бъде лесно. Комплектът за свързване може да се използва както за средните, така и за големите модулни маси.

Настрой низходяща посока

34 Артикули

Глобално пътешествие в света на пицата с пещите Ooni

Пицата има богата история, датираща от древни времена и се е превърнала от скромна неаполитанска улична храна в международна кулинарна сензация. Марката Ooni, известна с иновативните си домашни пещи за пица, пренася магията на перфектната пица в домовете по целия свят, като позволява на хората да създадат своята любима вечеря, наслаждавайки се на глобалните влияния, които правят пицата любимо ястие на всички континенти. 
Фурните за пица Ooni са нещо повече от готварски уреди. Проектирани са както за начинаещи, така и за опитни готвачи и предлагат уникално изживяване при готвене на открито, което надхвърля рамките на традиционното барбекю. Изработени с прецизност от качествени и издръжливи материали, тези фурни съчетават модерно инженерство с почит към традицията, като позволяват на потребителите да постигнат желания вкус на пещ в собствения си двор. Съчетанието от технологични иновации и автентични методи за готвене осигуряват постоянна висока температура, пресъздавайки горещите традиционни пещи на дърва, които често се намират само в пицариите. Бързото изпичане на тестото (обикновено за 60 секунди) води до идеално хрупкава коричка и равномерно изпечени топинги. Един от най-завладяващите аспекти на пицата е способността ѝ да се адаптира към различни култури, като същевременно запазва основната си същност. Пещите Ooni прегръщат това разнообразие, като дават възможност на потребителите да експериментират с регионални съставки, техники и вкусове. Представете си, че гарнирате пицата си с пикантно чоризо, вдъхновено от Испания, деликатно прошуто, напомнящо за Италия, или ярките цветове на пресен тайландски босилек. Изживяването Ooni преодолява географските разстояния, като ви позволява да опитате вкусове от целия свят събрани в едно парче. 

Сравнителна таблица на различните модели фурни за пица Ooni:

Вкусът на пицата 

Пътят на пицата от улиците на Неапол до международната слава отразява еволюцията на кулинарното творчество. Това емблематично ястие е оставило незаличима следа в културите по целия свят, адаптирайки се и сливайки се с местните вкусове, за да създаде уникални варианти, които разказват историята на хората в даден регион. Създаването на пица в български стил включва вкусове и съставки, които са често срещани в българската кухня. Въпреки че българската кухня е известна със своите питателни и разнообразни ястия, ето някои типични съставки и подправки - пресни белени домати или доматен сос, червени и зелени чушки, сирене, кашкавал, кренвирш, луканка, гъби, чубрица, риган и др. Ето някои интересни варианти на пица от други части на света:

Пицата в Италия - родината на пицата

За да опознаем културата на пицата, трябва да отдадем почит на нейното родно място: Италия. Неаполитанската пица, която се характеризира с тънка, хрупкава коричка и минималистични добавки, въплъщава простотата и съвършенството на италианската кухня.

 • Неаполитанската пица, чиито корени водят началото си от Неапол, набляга на качествените съставки. Тя се отличава с тънка, мека и леко жилава коричка с прости добавки като домати Сан Марцано, биволска моцарела, пресен босилек и зехтин. Неаполитанската пица е известна със стриктното спазване на традициите и използването на висококачествени съставки. Пещите Ooni осигуряват автентична платформа за пресъздаване на магията на Неапол в собствения ви дом.
 • Сицилианската пица има дебела, правоъгълна коричка, която е хрупкава отвън и мека отвътре. Обикновено е гарнирана със сос на доматена основа и различни добавки, включително лук, маслини и аншоа.
 • Калцоне е по същество прегъната пица. Приготвя се, като тестото за пица се сгъва върху пълнеж от сирене, месо, зеленчуци и сос, като се образува джоб от вкусотии. След това се пече до златистокафяво.
 • Пица Маргарита, създадена в чест на италианската кралица Маргарита, се състои от доматен сос, прясно сирене моцарела, пресни листа босилек и капка зехтин. Известна е с патриотичните си червени, бели и зелени цветове.

Пицата в САЩ - пионерски иновации

От другата страна на Атлантическия океан Съединените щати превърнаха пицата в платно за кулинарни иновации. Нюйоркската пица с нейните сгънати парчета и чикагската пица с много плънка (deep-dish pizza) са най-добри примери за американско творчество. Пещите за пица Ooni се адаптират без усилие към тези стилове, като насърчават любителите готвачи да експериментират с дебелината на кората, вариациите на соса и богатите топинги.

 • Пицата по нюйоркски се характеризира с големи, тънки и сгъваеми парчета. Често тя се състои от ръчно разточена основа, доматен сос, сирене моцарела и различни добавки. Известна е с широкото си разпространение и привлекателността си като улична храна.
 • Чикагската пица има дебела кора и богати пластове от сирене, топинги и плътен доматен сос. Тя се пече в дълбока кръгла тава и понякога се нарича пица пай поради вида си, наподобяващ запеканка.

Пицата в Канада - екзотичен привкус

 • Хавайската пица е покрита с доматен сос, сирене моцарела, шунка и ананас. Съчетанието на сладко и пикантно предизвиква спорове, но остава популярно на много места.

Пицата в Турция - богатство от вкусове и подправки

 • Турският пиде е плосък хляб с форма на лодка, гарниран с различни съставки, като смляно месо, сирене, зеленчуци и билки. Обикновено се сервира с лимонови резенчета и може да се прегъне преди ядене.
 • Лахмакун (Lahmacun) често е наричан турска пица. Тя се състои от тънка, кръгла кора, покрита с пикантна смес от месо, включваща смляно агнешко или говеждо, билки и зеленчуци. Обикновено се навива на руло.

Пицата в Аржентина - сиренето е основна съставка

 • Fugazzeta е пица с дебела кора, пълна със сирене и често гарнирана с лук. Тя е популярен избор в Аржентина и отразява любовта на страната към вкусотиите, пълни със сирене.

Пицата в Индия - типично азиатска и пикантна

 • В Индия традиционният хляб наан служи за основа на пица. Върху него се добавят съставки като индийско сирене панир, пилешко месо тандури и разнообразни индийски подправки и сосове.

Ooni - специален подарък за всеки празник

Да подарите пещ за пица Ooni може да бъде фантастична идея, особено ако знаете, че получателят се интересува от готвене на открито, приготвяне на пица и експериментиране с различни видове кухня. За разлика от нетрайните подаръци, фурната Ooni може да окаже трайно въздействие върху навиците и опита на получателя в готвенето, като му доставя удоволствие години наред. Преди да подарите фурна за пица Ooni, вземете предвид начина на живот на получателя, навиците му за готвене, наличното външно пространство и интереса му към готвенето на открито. Ако тези фактори се съчетаят добре, пещта за пица Ooni може да бъде запомнящ се и вълнуващ подарък, който въвежда получателя в нов свят на кулинарни възможности.

 • Уникален и обмислен подарък. Фурната за пица Ooni е уникален и обмислен подарък, който показва, че сте взели предвид интересите и страстите на получателя. Това не е често срещан подарък, което го прави още по-специален.
 • Преживяване и приключение. Притежаването на фурна Ooni предлага ново кулинарно преживяване и приключение. Тя позволява на получателя да експериментира с готвенето на открито или в кухнята, да опитва различни рецепти и да организира събирания, съсредоточени около вкусни ястия.
 • Универсалност. Макар да са известни с пицата, фурните Ooni могат да приготвят и различни други ястия като хляб, печено месо и др. Тази гъвкавост предоставя на получателя редица възможности за готвене.
 • Удоволствие на открито. Фурните Ooni са проектирани за използване на открито, което ги прави идеални за партита в задния двор, пикници, къмпинги и други дейности на открито. Те подобряват преживяването при готвене и хранене на открито. Електрическата пещ за пица Ooni Volt 12 може да се използва и в кухнята и на двора.
 • Качество и издръжливост. Фурните Ooni са известни със своята качествена изработка и издръжливост. Подаряването на висококачествено оборудване отразява желанието ви да осигурите нещо дълготрайно и ценно.
 • Преживявания за подаръци. Освен самата фурна, подаряването на фурна Ooni може да бъде незабравимо преживяване. Можете да включите лична бележка, съвети за готвене или дори да планирате съвместно приготвяне на пица.
 • Кулинарно творчество. Фурната Ooni насърчава кулинарното творчество. Получателят може да експериментира с различни видове тесто, сосове, топинги и техники на готвене, за да създаде перфектната пица.
 • Повод за гости. Притежаването на пещ Ooni води до поредица пица партита с приятелите и семейството.
 • Подарък за любители на храната. Ако получателят е ентусиаст или човек, който обича да опитва нови неща в кухнята, фурната Ooni съответства напълно на неговите интереси.