ОНЛАЙН ПОКУПКИ НА ИЗПЛАЩАНЕ ОТ 150 ЛВ ДО 15 000 ЛВ

Лопати

 1. Очаквана доставка
  Лопата за копаене Xact размер М/ogradina.bg
  Лопата за копаене Xact размер М
  Цена
  103,00 лв.
  Добави в любими

  Лопатата за копаене Xact™ M на Fiskars Xact™ е революция в дизайна на лопатите. Тя е изключително здрава, със заострен връх и противоплъзгащо се стъпаловидно тяло за лесно проникване в твърда почва. Проектирана да пасне на потребител с височина от 160-175 см. Инструментът притежава предимство на контрол и комфорт, осигурено благодарение на широката Push-Pull дръжка. Fiskars Xact™ Digging Spade Medium е първокласен инструмент, подходящ както за любители, така и за професионалисти в градинарството и строителството. Моделът с размер L, за по-високи потребители, споделя същия иновативен дизайн на главата, изработен от издръжлива борна стомана Solid™ със заварена стоманена дръжка. Оптимизирано леко тегло, твърдост и издръжливост. Изключително здравото острие е подходящо за проникване в твърда и камениста почва, докато ръкохватката му осигурява сигурен контрол при копаене. Моделът е носител на Наградата Reddot Design Award best of the best.

   

 2. Лопата за копаене Xact размер L/ogradina.bg
  Лопата за копаене Xact размер L
  Цена
  103,00 лв.
  Добави в любими

  Лопатата за копаене Xact™ L на Fiskars е изключително здрав инструмент, заострен отпред с противоплъзгащо се стъпаловидно тяло за проникване в твърда и камениста почва. Моделът е с по-голям размер, подходящ за по-високи потребители с ръст от 175-195 см,  за да им предложи ергономично прилягане. Контролът и комфортът са осигурени благодарение на широка Push-Pull дръжка. Fiskars Xact™ Digging Spade е революционен редизайн на този най-използван градински инструмент, подходящ както за любители, така и за професионалисти в градинарството и строителството. Този модел лопата е с иновативен дизайн на главата, изработен от издръжлива борна стомана Solid™, заварена към композитна стоманена дръжка и оптимизирано леко тегло, твърдост и издръжливост.  Моделът е носител на Наградата Reddot Design Award best of the best.

 3. Лопата за изгребване Xact размер L
  Лопата за изгребване Xact размер L
  Цена
  103,00 лв.
  Добави в любими

  Леката лопата Xact с красив дизайн, дълга дръжка и широка глава е идеална за повдигане и преместване на почва, пясък, сняг и всякакви насипни материали. Тя впечатлява със своята изключителна ергономичност, оптимален комфорт и висока стабилност. Ергономичната D-образна дръжка с неплъзгаща се повърхност осигурява удобна, естествена позиция на ръката и сигурен захват.

 4. Телескопична заострена лопата Xact™
  Телескопична заострена лопата Xact™
  Цена
  125,00 лв.
  Добави в любими

  Телескопичната заострена лопата Xact™ е лека, здрава и ергономична. Отличава се с регулируема дръжка. Нейната глава от борова стомана е солидно заварена към телескопичен вал от композитен материал и стомана, който се удължава от 110.8 cm до 130 cm. Изключително здравата заострена лопата с неплъзгаща се стъпенка е заострена по ръба и отстрани, което я прави идеална за проникване в твърда почва. Нейната D-образна дръжка SoftGrip™ осигурява сигурен контрол при копаене.

 5. Градинска заострена лопата Ergonomic/ogradina.bg
  Градинска заострена лопата Ergonomic
  Цена
  85,00 лв.
  Добави в любими

  Градинската заострена лопата Ergonomic на Fiskars е един от най-необходимите инструменти в градинарството и строителството. Отличава се със стреловиден режещ ръб от борна стомана. Добър избор на модел за аериране,  размесване и обръщане на  почвата. Също така с лекота реже корените на растенията. Особено подходяща за копаене в каменисти и твърди почви. Със 17 градусов ъгъл на дръжката за облекчаване умората на ръката в китката, а Y-образната ръкохватка осигурява удобен и здрав захват. Дръжката на лопатата е стоманена тръба с пластмасово покритие с форма на капка- изключително издръжлива, осигурява максимален захват и изолация от студа.

   

   

 6. Градинска заоблена лопата Ergonomic/ogradina.bg
  Градинска заоблена лопата Ergonomic
  Цена
  85,00 лв.
  Добави в любими

  Градинската заоблена лопата Ergonomic на Fiskars е необходим инструмент, както за любители, така и за професионалисти в градинарството и строителството. Подходяща за дейности по отделяне и разрязване на тревни чимове и туфи на растения, преместване и размесване на почва. Дръжката е извита на 17 градусов ъгъл, което спомага ръката да остане в естествена позиция и да намали напрежението в китката. Допълнителен комфорт и здрав захват дава Y-образната дръжка, а пластмасовото покритие по дължината й, я прави по-здрава и изолира ръцете от студа. Острието от борова стомана е заварено към дръжката за по-голяма издръжливост и дълготрайност на инструмента.

   

 7. Нов
  Загребваща лопата Ergonimic™
  Загребваща лопата Ergonimic™
  Цена
  81,90 лв.
  Добави в любими

  Лопатата Ergonomic™ на Fiskars има широка загребваща глава за лесно преместване на насипни материали като чакъл, пясък и почва. Уникалната D-образна форма на дръжката осигурява удобен и здрав захват. Стоманената дръжка е изключително издръжлива, а SoftGrip покритието спомага за максимален захват и изолира от студа. Здравата заварена връзка между загребващата лопата от борирана стомана и дръжката осигурява издръжливост при пренасяне на тежки материали. Инструментите Fiskars Ergonomic™ са перфектно оптимизирани за комфорт - работят с тялото ви, за да намалят натоварването и да подобрят производителността. 

 8. Телескопична заоблена лопата SmartFit/ogradina.bg
  Телескопична заоблена лопата SmartFit
  Цена
  98,00 лв.
  Добави в любими

  Телескопична заострена лопата SmartFit на Fiskars е Носител на наградата Red Dot Best of the Best. Подходяща за дейности по отделяне и разрязване на тревни чимове и туфи на растения, преместване и размесване на почва.  С уникална възможност за корекция в дължината на дръжката според височината на човека и съответната дейност за работа в граници от 1054 mm до 1250 mm. Инструментът се препоръчва и за по-възрастни хора, поради облекчаване натоварването в гърба. Дизайнът на D-образната дръжка поддържа китката в неутрално положение и намалява напрежението, докато по-късата й дължина позволява работа в тесни пространства. В допълнение D-ръкохватката пасва на различни по големина ръце . Острието на лопатата е с изключителна издръжливост от борова стомана. А заобленият ръб улеснява копаенето, оформянето на кантове и гребането на почва.

 9. Заострена лопата Fiskars Light - ogradina.bg
  Заострена лопата Fiskars Light
  Цена
  75,00 лв.
  Добави в любими

  Заострената лопата Light е елегантна и с леко тегло , подходяща за копаене и изрязване на кантове. Със заострен режещ ръб за по-лесно проникване в почвата. Идеален за леко копаене в нормална и мека градинска почва. D-образна дръжка за здрав захват и комфорт за ръката.

   

 10. Права лопата Solid/ogradina.bg
  Права лопата Solid
  Цена
  43,00 лв.
  Добави в любими

   Универсалната права лопата Solid има заточен режещ ръб, което я прави лека и удобна за работа по кантиране на тревни площи, копаене и преместване на насипни материали. Също така е подходяща за смесване на почва и компост и всички други дейности свързани с копаене. 

   

 11. Лопата за насипни материали Solid/ogradina.bg
  Лопата за насипни материали Solid
  Цена
  49,90 лв.
  Добави в любими

  Лопата за насипни материали Solid е страхотен инструмент за преместване на пясък, пръст, чакъл или други строителни материали.  Ако се нуждаете от солидна лопата, този инструмент със своята твърда конструкция и широка лъжица, ще направи работата Ви по-лесна. С D-образна ръкохватка и дълга стоманена дръжка, тази лопата няма да Ви подведе в строителството или в градинарството.

 12. Заострена лопата Solid/ogradina.bg
  Заострена лопата Solid
  Цена
  47,00 лв.
  Добави в любими

  Лопатата за копаене Solid™ е стабилен градински инструмент. Заострената версия от серията Solid™ на Fiskars напълно ще Ви удовлетвори с добре свършена работа по обработката на почвата. Подходяща за копаене, изкопаване на дупки, кантиране, засаждане.

   

 13. Нов
  Заострена лопата Fiskars Solid XL - ogradina.bg
  Заострена лопата Fiskars Solid XL
  Цена
  63,00 лв.
  Добави в любими

  Лопатата Solid+™ с голямо XL острие е идеална за копаене в камък, глина и твърда почва. D-образната ръкохватка е подходяща за ръце с всякаква големина и е удобна за работа с ръкавици. Заоблената стоманена дръжка и заварената връзка между острието и дръжката осигуряват допълнителна издръжливост. Дръжката е снабдена с втулка с пластмасово покритие за допълнителен комфорт. Конструкцията от борна стомана увеличава здравината и прави забиването в почвата по-лесно и по-бързо.

 14. Заострена лопата ErgoComfort /ogradina.bg
  Заострена лопата ErgoComfort
  Цена
  83,00 лв.
  Добави в любими

  Заострената лопата ErgoComfort на Fiskars е с красив дизайн и подчертана функционалност както за копаене в твърда почва, така и за смесване и компостиране. Този модел лопата е изборът за най-проницателните градинари. Със стреловиден режещ ръб, който аерира, размесва, обръща почвата и реже през корените. Всъщото време ъгълът на повдигане и извивката на дългата дръжка облекчават напрежението в гърба и натоварването на ръката в китката. Допълнителен комфорт с полимерно покритие по дължината на дръжката.

   

 15. Заострена градинска лопата Prima
  Заострена градинска лопата Prima
  Цена
  28,00 лв.
  Добави в любими

  Заострената градинска лопата Prima на Fiskars ще улесни работата в градината или в двора и прекопаването на цветните лехи. Тя разполага с острие от висококачествена закалена стомана, което може да се справи с по-твърда почва, лакирана дървена дръжка и ергономично оформена D-образна ръкохватка.

 16. Нов
  Кирка Pro IsoCore™, размер S
  Кирка Pro IsoCore™, размер S
  Цена
  95,00 лв.
  Добави в любими

  Кирката Fiskars Pro IsoCore™, размер S, е създадена за тежка работа в твърди и каменисти терени в градината или на строителни обекти. Справя се лесно с разбиването на твърди почви и трудни повърхности, като същевременно спомага за намаляването на мускулната умора и болките в ставите. Системата за контрол на ударите IsoCore™ намалява вибрациите при удар с 50% в сравнение с дървените дръжки. Главата е занитена към дръжката и разполага с два края - кирка и мотика. Дръжката приляга сигурно и удобно към ръката помага за подобряване на захвата, като същевременно предотвратява появата на мехури. Дължината на дръжката от 36 cm е идеална за работа в малки пространства. Кирката издържа на най-тежките работни условия.

   

 17. Кирка размер L/ogradina.bg
  Кирка Pro IsoCore™, размер L
  Цена
  218,00 лв.
  Добави в любими

  Кирката размер L на Fiskars е мощен инструмент за работа в твърди повърхности и каменисти почви, особено полезен в градинарството и строителството. С патентована IsoCore Shock Control System за намаляване на вибрациите до 50%. С този модел кирка разрушавате твърди повърхности и  копаете в твърда почва, като същевременно помага за намаляване на мускулната умора и болките в ставите. Изработена от първокласна стомана, изкована в перфектно балансиран дизайн, за да правите всяко замахване ефективно и силно. С патентована, водеща в индустрията система за контрол на ударите IsoCore поглъща вибрациите, намалявайки усилието, което тялото поема, а двуслойна дръжка улавя всяка продължителна вибрация. С неразделна глава с нитове, кирката няма да се плъзне надолу или да се откъсне, дори когато се люлеете на нея с максимална сила. Ефективният дизайн на дръжката пасва сигурно и удобно на ръката със  текстура, която помага за подобряване на сцеплението, като същевременно намалява появата на мехури върху дланите.

 18. Лопатка за засаждане Ergo - ogradina.bg
  Лопатка за засаждане Ergo
  Цена
  18,00 лв.
  Добави в любими

  Лопатката за засаждане Ergo на Fiskars е здрав и лек инструмент за засаждане и пресаждане на малки растения, зеленчукови разсади, цветя, луковици, грудки и др. Полезен мини уред с няколко функционалности - служи като садило, мини култиватор, лопатка или нож за оформяне на лехи и бордюри. С ергономично оформената дръжка ляга естествено в ръката и помага за намаляване на умората. Стоманената глава е с устойчиво на ръжда покритие и осигурява трайна здравина и стабилност, дори и при по-твърди почви. Инструментът е с отвор за окачване, компактно и лесно съхранение.

 19. Универсална къмпинг лопата за сняг и почва/ogradina.bg
  Универсална къмпинг лопата за сняг и почва
  Цена
  42,00 лв.
  Добави в любими

  Универсалната къмпинг лопата за сняг и почва на Fiskars е масивен и полезен инструмент за кола, когато сте в движение в провинцията или на магистралата, на къмпинг или в гората. Надеждна лопата за кола, която може да ви помогне да се откопаете от снега или да се измъкнете от кално място. Със своята здрава стоманена заострена глава и голяма видима оранжева D-образна дръжка, този инструмент ще пътешества щастливо в багажника на автомобила и ще осигури спокойствие в извънредни ситуации през всички сезони.

   

 20. Непотъваща лопата за къмпинг и кола/ogradina.bg
  Непотъваща лопата за къмпинг и кола
  Цена
  70,00 лв.
  Добави в любими

  Непотъващата лопата за къмпинг и кола на Fiskars е надежден инструмент за багажника, който може да бъде полезен в аварийни ситуации и приключенски преживявания. Приложима във всички сезони за изгребване на сняг, кал, вода, пръст и др. Достатъчно лека, за да я добавите към раницата за туризъм. Лопатата е изработена от алуминий и шестоъгълна пластмасова дръжка, издръжлива на ниски температури. Подходяща и за работа в градинарството.

   

 21. Сгъваема лопата Fiskars - ogradina.bg
  Сгъваема лопата Fiskars
  Цена
  138,00 лв.
  Добави в любими

  Сгъваемата лопата на Fiskars е удобна и практична. Намира различни приложения в градинарството, къмпинга, риболова и туризма. Полезен инструмент за багажника на колата и за непредвидени ситуации. Освен като лопата, може да се използва и като мотика, чрез лесно и безшумно разгъване. Подходяща е за копаене в различни видове почва и е незаменима при създаване на биотоалетни - прости, естествени дупки в земята, използвани за отпадъци, които могат да бъдат покрити след употреба, като се сведе до минимум въздействието върху околната среда.

 22. Нов
  Уред за кантиране на трева Solid
  Уред за кантиране на трева Solid
  Цена
  68,00 лв.
  Добави в любими

  Хубавата морава има добре подрязани и поддържани краища. Уредът за кантиране на трева Solid на Fiskars е идеален за оформяне на прави ръбове на лехи и тревни площи. Плоското трапецовидно острие работи добре при терени, които са на едно ниво с твърда повърхност или неасфалтирана алея. Инструментът има Т-образна ръкохватка, която улеснява контрола при работа. Дългата дръжка позволява оптимална работна височина с удобна за гърба поза. 23. Мотика Solid
  Мотика Solid
  Цена
  41,00 лв.
  Добави в любими

  Мотиката Solid на Fiskars е перфектна за окопаване на плевели и разрохкване. Инструментът има издръжлива алуминиева дръжка и здрава глава със стеснени странични ръбове за лесно проникване в почвата. Мотиката е надежден избор, който ще Ви осигури години на безотказна работа.

 24. Универсални градински ръкавици Fiskars, размер 10 - ogradina.bg
  Универсални градински ръкавици Fiskars, размер 10
  Цена
  36,00 лв.
  Добави в любими

  Всеки добре оборудван градинар има солиден чифт градински ръкавици. Универсалните градински ръкавици Fiskars, размер 10 предпазват ръцете Ви, докато подрязвате храсти или цепите дърва. Размерът е подходящ за мъжки ръце. Ръкавиците са изработени от дишащи материали, прилягат плътно и са подсилени на дланите. Перфектна защита за заети ръце.

   

 25. Универсални градински ръкавици Fiskars, размер 8 - ogradina.bg
  Универсални градински ръкавици Fiskars, размер 8
  Цена
  36,00 лв.
  Добави в любими

  Всеки добре оборудван градинар има солиден чифт градински ръкавици. Универсалните градински ръкавици Fiskars, размер 8 предпазват ръцете Ви, докато подрязвате храсти или цепите дърва. Размерът е подходящ за женски ръце. Ръкавиците са изработени от дишащи материали, прилягат плътно и са подсилени на дланите. Перфектна защита за заети ръце.

 26. Универсални зимни ръкавици Fiskars, размер 10 - ogradina.bg
  Универсални зимни ръкавици Fiskars, размер 10
  Цена
  46,00 лв.
  Добави в любими

  Универсалните зимни ръкавици  на Fiskars, размер 10 са подходящи за повечето дейности, свързани с градинарството и строителството при студено време и силен вятър. С полиуретаново покритие и поларена подплата защитават ръцете от влага, студ и наранявания. Захващащата им част е водоустойчива и осигурява добро сцепление с инструмента. Комфортните зимни ръкавици са практичен аксесоар за работа при изгребване и на сняг.

   

Настрой низходяща посока

27 Артикули

Видове лопати за градината Fiskars

Лопатата е основен инструмент, който помага при изпълнението на различни задачи в двора, градината и около дома. Но не всички лопати са еднакви. Всяка лопата се състои от 3 различни части: дръжка, вал и острие. Тези части са проектирани и комбинирани по различни начини, за да работите бързо и с по-малко натоварване на тялото. Остриетата на лопати Fiskars са издръжливи, закалени, заточени и имат стъпало за допълнителна мощност при копаене. На някои модели има измервателна скала на острието, за да следите лесно дълбочината на изкопа. Fiskars предлага богата гама от лопати за различни задачи в градинарството и озеленяването. 

 • Заострена лопата Fiskars: Тази лопата е най-адаптивният инструмент за копаене. Предназначена е за различни дейности - копаене, смесване, обръщане, гребане, подкопаване в твърда и рохка почва, култивиране и засаждане. Има малко, заострено острие, което е идеално за работа в тесни пространства, справя се с корените на растенията, и има удобна, ергономична дръжка, която е лесна за държане и използване. 
 • Заоблена лопата Fiskars Xact за  засаждане: Тази лопата е чудесен инструмент за изкопаване на дупки за засаждане в твърда и камениста почва, но се справя и с оформянето на лехи. Има издръжливо острие от неръждаема стомана и удобна, ергономична дръжка, която е лесна за хващане и използване.
 • Права лопата Fiskars: Удобна за работа по кантиране на тревни площи, копаене и преместване на насипни материали. Квадратният ръб побира повече материал. Също така е подходяща за смесване на почва и компост и всички други дейности свързани с копаене. 
 • Загребваща лопата Fiskars: Загребващатата лопата е красиво проектирана с дълга дръжка, здрава и широка загребваща част. Идеален инструмент за преместване на пясък, чакъл и други насипни материали. 
 • Лопата Fiskars с D-дръжка: Тази лопата е предназначена за копаене и преместване на тежки материали. Има квадратно острие и D-образна дръжка, която осигурява сигурен захват и допълнителна помощ при повдигане. D-образната дръжка позволява множество захвати и е лесна за окачване и съхранение. Идеална е за ръце с всякаква големина, със или без ръкавици.
 • Кирка Fiskars: Кирката е мощен инструмент за работа в твърди и каменисти почви и е особено полезна в градинарството и строителството. С патентована дръжка за намаляване на вибрациите до 50% за намаляване на мускулната умора и болките в ставите. 

Най-добрата лопата за Вас

Как да изберете най-добрата лопата за градината?

 1. Ако искате най-добрите в класа си технологии, ергономичност и издръжливост изберете лопата от серията Xact. Предимства: Максимална производителност и прецизност; Заточени ръбове и страни на острието за забиване в твърда почва; Стъпало за допълнителна мощност; Подсилена структура и заварени връзки; Максимална издръжливост; Телескопична дръжка за перфектно прилягане; D-образна неплъзгаща се дръжка; Контрол и изолация от студа.
 2. За ежедневна и честа работа в градината вземете лопата Ergonomic, която е снабдена с много допълнителни функции. Предимства: Комфортен към тялото дизайн; Заточени режещи ръбове; Капковидна стоманена дръжка; Неплъзгаща дръжка с изолация от студа; Вал с перфектен ъгъл на повдигане; D-образна дръжка.
 3. За небрежна и случайна употреба се обърнете към нашата качествена базова серия лопати Solid. Те вършат работата си ефективно и са на достъпна цена. Предимства: Ефективни и надеждни инструменти; Главата от стомана е заварена към металния вал; D-образна неплъзгаща се дръжка; Контрол и изолация от студа.