ОНЛАЙН ПОКУПКИ НА ИЗПЛАЩАНЕ ОТ 150 ЛВ ДО 15 000 ЛВ

Декорация за градината

Идеи за декорация на балкона

Време е за творчество!

Въображението ни има свойството да открива нови приложения на предметите около нас. В онлайн магазина ogradina.bg може да намерите богат избор от декоративни елементи за градината на италианската компания TENAX, белгийската BETAFENCE и други производители. Тези декоративни елементи могат да преобразят всяко пространство по уникален начин – просто се доверете на своята фантазия или потърсете вдъхновение в нашата галерия от снимки. PVC декорацията от плочки и покривала от бор, туя, бръшлян, папрат+филарис, гардения+детелини са предназначени за вертикално озеленяване на балкони, тераси, парапети, огради, дворове, външни и вътрешни стени. Използват се от много интериорни дизайнери и ландшафтни архитекти за обособяването на уютни кътчета.

Предлага се и естествена декорация от бамбук, тръстика или върба, която се вписва идеално сред свежата зеленина на градината. Предложенията от изкуствени растения могат дискретно да се вплетат в цялостното озеленяване и да прикрият някои несъвършенства на околната среда. С помощта на декоративните огради за зеленчукови и цветни лехи може да предпазите растенията от домашните любимци, палавите детски крачета и електрическите косачки.

Различните модели и височини на колчетата за домати и други растения помагат на крехките стъбла да пораснат правилно.

Декинг плочките от WPC за двора и терасата са висококачествени, дълготрайни, отличават се с устойчивост на атмосферни влияния, не съдържат вредни материали и не се нуждаят от поддръжка. Притежават добри дренажни свойства и не задържат вода. Произведени са от дървесни влакна и термопластични материали по иновативна технология и са предназначени да покриват големи външни пространства. 100% екологични и рециклируеми. Декинг плочките от WPC не се хлъзгат, не задържат плесен или мухъл, не се нацепват, не отделят трески, устойчиви са на сол и вода, термити и насекоми. Идеални са за покриване на балкони, тераси, могат да се поставят върху всякакви повърхности и в близост до басейни. Предлагат се в 4 цвята – антрацит, кафе, черен и тиково дърво. Сглобяват се за минути, бързо и лесно, като се захващат стабилно една за друга при основата си. Могат да се подреждат като дъски в една посока или шахматно в зависимост от пространството и ефекта, който искате да постигнете.

А има ли нещо по-хубаво от това да съберете семейството около веселия огън на градинското огнище в края на деня? Огънят ни привлича със своята магическа сила и топлина още от древността и ни тегли към себе си, за да споделим своите истории и да научим нови. Огнищата са произведени от здрава стомана и предлагат лесен и безопасен начин на запалване на огън. Специалната им форма не позволява разпръскването на жарта при силен вятър.

 

Как да преобразим малкото пространство?

Дори и малкият балкон може да се превърне в любимо място у дома, където може с удоволствие да посрещнете деня с чаша кафе, да почетете книга и да отморите на спокойствие след работния ден. Ето няколко идеи за декориране на балкона:

  • Посадете растения: Един от най-лесните и ефективни начини да преобразите балкона си е като добавите растения. Изберете комбинация от растения в различни размери, форми и цветове, за да създадете жизнено и приветливо пространство. Можете да окачите растения на тавана или стените, да ги поставите на рафтове или стойки или да използвате саксии и кашпи, за да добавите зеленина към балкона. Обградете се с цветя - посадете сезонни растения и сложете сандъче с няколко билки, за да внесете още аромати.
  • Създайте кът за сядане на открито: Ако имате достатъчно място, помислете за създаване на кът за сядане на балкона. Можете да използвате външни мебели, като диван, столове или пейка, и да добавите пуф или декоративни възглавници за комфорт. Можете също да използвате килим или постелка, за да очертаете зоната за сядане и да добавите цвят и текстура към пространството. Не е необходимо да купувате мебели за балкона, особено, ако сте под наем. Просто подредете декинг плочки от WPC и сложете отгоре няколко цветни и удобни възглавници. 
  • Поставете барбекю: Електрическо или газово барбекю ще създаде съвсем различен вид на балкона и ще Ви предразположи да се насладете на прекрасни летни вечери, вкусна храна и по-малко съдове за миене.
  • Добавете осветление: Нанизани светлини, фенери или свещи могат да ви помогнат да създадете уютна и привлекателна атмосфера на вашия балкон. Можете да окачите светлините от тавана или стените или да използвате преносими фенери или свещи, за да добавите атмосфера.
  • Използвайте аксесоари и декорации: Добавете някои лични щрихи към балкона с декорации и аксесоари като възглавници, одеяла, възглавници и стенни рисунки. Можете също да използвате вази, саксии и кошници, за да добавите текстура и интерес към пространството. Използвайте стените, като закачите още цветя или използвайте PVC декорацията от плочки от гардения, лавандула или бръшлян. 
  • Помислете за уединението: Ако искате да създадете по-лично пространство на балкона си, можете да използвате паравани, щори или завеси, за да блокирате гледката отвън. Можете също да използвате растения или висящи кошници, за да създадете естествена визуална бариера. Осигурете си уют, като покриете парапета с естествена декорация от бамбук, тръстика или върба. Те могат да се използват и за сенник. Можете да изберете и някое от PVC покривалата от бор, туя, бръшлян, папрат+филарис или гардения+детелини.
  • Детски кът: Ако разполагате с по-голяма тераса, може да оформите детски кът за игра на децата, да сложите малък басейн, където да се пръскат или да им дадете свободата да садят, поливат и да се грижат за свои растения. 
  • Не забравяйте да вземете предвид размера и оформлението на балкона, когато декорирате, и изберете елементи, които отговарят на Вашия стил и бюджет. Също така е важно да вземете предвид времето и изискванията за поддръжка на избраните декорации.

Реализирани Проекти