ОНЛАЙН ПОКУПКИ НА ИЗПЛАЩАНЕ ОТ 150 ЛВ ДО 15 000 ЛВ

Резачки за високи клони

 1. Универсална резачка за високи клони UPX82/ogradina.bg
  Универсална резачка за високи клони UPX82
  Цена
  178,00 лв.
  Добави в любими

  Резачките за високи клони на Fiskars са незаменими инструменти, които осигуряват достъп високо в короните на дърветата или в гъсти храсти. Облекчават градинаря да подрязва високо над главата, без да се нуждае от стълба или на нивото на земята, без да се навежда или коленичи. Моделът е носител на Наградата за дизайн Red dot Award  за 2017година.

   

 2. Свързващо въже и ролка за резачка за високи клони Fiskars UP82 (115360 и 115400) - ogradina.bg
  Свързващо въже и ролка за резачка за високи клони Fiskars UP82 (115360 и 115400)
  Цена
  43,00 лв.
  Добави в любими

  Комплектът от свързващо въже и ролка е предназначен за резачката за високи клони Fiskars UP82 (#115360 и #115400). Въжето служи за издърпване и задействане на режещия механизъм. Ролката (макарата) се поставя в режещата глава за отваряне и затваряне на остриетата.

 3. Универсална резачка за високи клони UP84/ogradina.bg
  Универсална резачка за високи клони UP84
  Цена
  190,00 лв.
  Добави в любими

  Телескопичните резачки за високи клони на Fiskars са незаменими инструменти, които осигуряват достъп високо в короните на дърветата или в гъсти храсти. Този модел универсална резачка за високи клони UP84 е средният по капацитет на рязане до 4,50 m. С него подрязвате високо над главата, без да се нуждаете от стълба. Носител на наградите Red dot Award и Good Design Award.

   

 4. Телескопична резачка за високи клони UPX86/ogradina.bg
  Телескопична резачка за високи клони UPX86
  Цена
  265,00 лв.
  Добави в любими

  Телескопичната резачка за високи клони на Fiskars е незаменим инструмент, който осигурява достъп високо в короните на дърветата или в гъсти храсти. Облекчава градинаря да подрязва високо над главата, без да се нуждае от стълба или на нивото на земята, без да се навежда или коленичи. Моделът е носител на Наградата за дизайн Red dot Award за 2017 година.

 5. Трион-приставка за резачка за високи клони UPX86 и UPX82/ogradina.bg
  Трион-приставка за резачка за високи клони UPX86 и UPX82
  Цена
  88,00 лв.
  Добави в любими

  Трионът-приставка за резачка за високи клони UPX86 и UPX82 е с висококачествено шлифовано острие за бързо и чисто рязане. Незаменим инструмент за рязане на клони на трудно достъпни и високи корони на дървета. Внимание: изключително остър инструмент. Контактът може да доведе до нараняване.

 6. Берач за плодове UP80/ogradina.bg
  Берач за плодове UP80
  Цена
  46,50 лв.
  Добави в любими

  Берачът за плодове UP80 Fiskars Fruit Picker е допълнителен аксесоар и удобно допълнение към гамата Universal Cutterо. С него грижовно се берат плодове дори от най-високите слънчеви върхове на дърветата. Торбичката за събиране е изработена от перяща се, мека и прозрачна памучна мрежа,  което позволява да видите своя добив. Ъгълът на торбата е регулируем за оптимално позициониране около клоните и за труднодостъпни плодове. Рамката на берачът е изработена от Fiskars Signature FiberComp материал, който издърпва узрелите плодове без да ги наранява или надрасква. Инструментът не ръждясва и не се износва.

 7. Комплект Трифон - Ogradina.bg
  Градински комплект Трифон
  Цена
  200,00 лв.
  Добави в любими

  Комплект Трифон е практична комбинация от 3 броя градински инструменти Fiskars, необходими за подрязване на лозя, дървета и храсти с различен диаметър и височина.

  Комплектът съдържа:

  -Лозарска ножица с разминаващи се остриета Solid Metal P321/FS 1057162-Издръжлива и удобна  за лесно рязане на стъбла и клони. Тази ножица се отличава със закалено  прецизно шлифовано острие, което остава остро дълго време. Покритието на острието е с малко триене, което издържа на ръжда и позволява по-гладки и лесни рязания. Здравата стоманена дръжка с детайл от SoftGrip™, осигурява допълнителен комфорт. Лесно отварящата се плъзгаща ключалка предпазва острието по време на транспортиране и съхранение. Носител на наградата Red Dot Best of the Best за дизайн.

  -Универсален нож с пластмасова кания К40/FS 125860/1001622-Fiskars Utility Knife K40 е универсален нож, който се предлага в комплект с пластмасова кания за защита, както на острието, така и на потребителя, когато не се използва. С ергономично проектирана пластмасова дръжка с предпазител за пръсти, което го прави на практика универсален нож. С общо предназначение - на излет, в планината, за бране на билки и гъби, в цветарството и цветопроизводството. Полезен инструмент, който може да стои и в колата. С острие от неръждаема стомана с дължина 100 мм.

  -Универсална резачка за високи клони UPX82/FS 1023625-резачките за високи клони на Fiskars са незаменими инструменти, които осигуряват достъп високо в короните на дърветата или в гъсти храсти. Облекчават градинаря да подрязва високо над главата, без да се нуждае от стълба или на нивото на земята, без да се навежда или коленичи. Моделът е носител на Наградата за дизайн Red dot Award  за 2017година.

   

 8. Мачете GATOR BUSH/ ogradina.bg
  Мачете GATOR BUSH
  Цена
  109,90 лв.
  Добави в любими

  Мачетето GATOR BUSH има класически дизайн с дълго и право острие, което е проектирано така, че тежестта му да е равномерно разпределена. Здравата дръжка на мачетето приляга плътно в ръката Ви. С мачетето Gator Bush изрязвате клони и храсти с едно движение.

   

 9. Мачете GATOR /ogradina.bg
  Мачете GATOR
  Цена
  85,90 лв.
  Добави в любими

  Мачетето GATOR има остър ръб от едната си страна и високоефективен трион от другата. Използва се за отваряне на просеки в гората и за изрязване на храсти. Направено е от високовъглеродна неръждаема стомана и се предлага с калъф за сигурно носене. Мачетето е създадено за дивата природа, но може да се използва за разнообразни дейности и в двора.

   

   

 10. Универсални зимни ръкавици Fiskars, размер 10 - ogradina.bg
  Универсални зимни ръкавици Fiskars, размер 10
  Цена
  46,00 лв.
  Добави в любими

  Универсалните зимни ръкавици  на Fiskars, размер 10 са подходящи за повечето дейности, свързани с градинарството и строителството при студено време и силен вятър. С полиуретаново покритие и поларена подплата защитават ръцете от влага, студ и наранявания. Захващащата им част е водоустойчива и осигурява добро сцепление с инструмента. Комфортните зимни ръкавици са практичен аксесоар за работа при изгребване и на сняг.

   

Настрой низходяща посока

12 Артикули

Подрязване на дървета и храсти

Подрязването на дървета и храсти е една от най-предизвикателните задачи в градинарството, особено, ако трябва да достигнете високо или да слезете на ниско. Fiskars разполагат със специални резачки за високи клони. Тези многофункционални инструменти Ви позволяват да достигнете до върха на дърветата и най-гъстите храсти, без нуждата от стълба, или на нивото на земята, без да се навеждате или коленичите. Ето няколко съвета, които да имате предвид при подрязването на дървета и храсти:

 • Използвайте правилните инструменти: Уверете се, че разполагате с правилните инструменти за работата, като чифт ножици за подрязване, резачки за високи клони или трион за подрязване. Това ще гарантира, че можете да правите чисти, прецизни срезове, без да повредите растението.
 • Започнете с малки клони: Започнете с подрязване на малки, тънки клони и преминете към по-големите. Това ще ви помогне да усетите растението и как то реагира на подрязването.
 • Режете под ъгъл от 45 градуса: Когато подрязвате клони, направете разреза под ъгъл от 45 градуса на около 6 mm над листен възел или пъпка. Това ще насърчи нов растеж и ще помогне на растението да се възстанови от подрязването.
 • Отстранете повредени или болни клони: Подрежете всички повредени или болни клони, за да предотвратите разпространението на проблеми в останалата част от растението.
 • Подрязвайте в точното време: Различните растения имат различни изисквания за подрязване, така че не забравяйте да направите проучване и да подрязвате в точното време на годината за растението, върху което работите.
 • Използвайте чисти, остри инструменти: Тъпите инструменти могат да причинят накъсани срезове и да затруднят подрязването. Не забравяйте да поддържате инструментите си чисти и остри, за да направите подрязването по-лесно и по-ефективно.