Кутия за опушване Weber®
Кутията за опушване Weber® е създадена специално за газови барбекюта, но може да се ползва и в електрически грилове. Представлява правоъгълна кутия с отвори в горната и долната си част. В кутията се слага дървен чипс, който започва да пуши от високата температура в барбекюто и така придава чудесен аромат на храната.
Добавете към стековете нотка на хикория, уиски, ябълково или буково дърво и придайте чудесен опушен вкус на месото, зеленчуците или сирената.
- Материал - неръждаема стомана
- Подходяща за използване в газово барбекю и електрическо барбекю
- Мие се на ръка
Употреба:
- Накиснете 1-2 шепи дървен чипс Weber® в студена вода за около 30 минути
- Отцедете излишната вода и поставете мокрия чипс в кутията за опушване
- Поставете кутията върху газовите горелки и включете барбекюто
- Загрейте грила на висока степен
- Гриловайте както обикновено
Материал | неръждаема стомана |
---|---|
Цвят | Сив |
Дължина | 24.64 cm |
Височина | 5.08 cm |
Ширина | 11.94 cm |
Доставката е безплатна за поръчки над 200 лв.
-
Как се опушва месо на барбекю
Какво е опушване
Опушването е метод на готвене, при който месото се поставя в специален опушвач или на скарата на барбекюто на слаб огън и ниска температура и се излага на дим от дърва, дървени въглища, дървени брикети, дървен чипс или дървени парчета. При този метод на готвене месото се пече бавно за период от няколко часа, което води до крехък и сочен краен продукт с наситен опушен вкус. Опушването на месо може да