ОНЛАЙН ПОКУПКИ НА ИЗПЛАЩАНЕ ОТ 150 ЛВ ДО 15 000 ЛВ

Брадви и мачете

 1. Брадва Gerber Hatchet 9"/ogradina.bg
  Брадва Gerber Hatchet 9"
  Цена
  120,00 лв.
  Добави в любими

  Брадвата на Gerber Hatchet 9" е създадена да се справя с предизвикателства на къмпинга, в двора, за лов, туризъм, в колата. Универсален инструмент от нарязване на подпалки до цепене на малки трупи. Брадвата е лека, компактна и здрава, с лесно свалящ се тънък калъф. Съвременна технология за ултра остро острие от закалена стомана и незалепващо покритие, прорязва дървото на дълбочина три пъти по-голяма от средната.
  Притежава ударопоглъщаща дръжка, която помага за предотвратяване на нараняване при пренапрежение и предлага сигурно захващане и превъзходен контрол на ръката. Перфектно балансирано съотношение между усилие и тегло.

   

 2. Брадва за къмпинг лов и туризъм X5 - XXS, с пластмасова кания/ogradina.bg
  Брадва за къмпинг лов и туризъм X5 - XXS
  Цена
  81,00 лв.
  Добави в любими

  Брадвата X5-XXS е уникално съчетание от минималистичен дизайн и функционалност. Има остри ръбове и  е подходяща  за прилагане на всички задачи по подготовка на дървото - рязане, дърводелство и подкастряне.  Универсален инструмент, осигуряващ чисто и лесно рязане на прясно или смолисто дърво като смърч или бор. Този инструмент може да замени нуждата от по-голям нож на двора, на излет в планината, на къмпинг или лов.

 3. Брадва за къмпинг лов и туризъм X7 - XS/ogradina.bg
  Брадва за къмпинг лов и туризъм X7 - XS
  Цена
  102,00 лв.
  Добави в любими

  Брадвата X7-XS e друг лесен за носене избор. Идеален за туристи и любители на открито. X7-XS е подходящ инструмент за кълцане на подпалки и малки до средни трупи. Както всяка брадва от X-Series™, X7 съчетава перфектно разпределение на теглото, усъвършенствана геометрия на острието, ултра остър ръб и практически нечуплив дизайн. Тази комбинация от функции позволява на острието да захапе по-дълбоко при кълцане и по-голямо проникване в дървесината при всяко замахване. Можете да насечете повече дърва за по-малко време, с по-малко усилия и напрежение на ръцете, което гарантира максимално увеличаване на проиводителността.

   

 4. Дърводелска брадва X10 - S/ogradina.bg
  Дърводелска брадва X10 - S
  Цена
  112,00 лв.
  Добави в любими

  Брадвата X10-S e oще един чудесен инструмент за задачи в двора и малки строителни проекти около къщата, вилата или в гората. Подходящ избор от кълцане на подпалки до средно големи трупи. Както всяка брадва от X-Series™, X10-S съчетава перфектно разпределение на теглото, усъвършенствана геометрия на острието, ултра остър ръб и практически нечуплив дизайн. Тази комбинация от функции позволява на острието да захапе по-дълбоко при кълцане и по-голямо проникване в дървесината при всяко замахване. Можете да насечете повече дърва за по-малко време, с по-малко усилия и напрежение на ръцете, което гарантира максимално увеличаване на проиводителността.

   

 5. Брадва за цепене на дърва X11 - S/ogradina.bg
  Брадва за цепене на дърва X11 - S
  Цена
  123,00 лв.
  Добави в любими

  Перфектен инструмент за бърза работа.  X11-S е проектиран за лесна употреба с една ръка при цепене на малки трупи и дървета с диаметър около 20 см. Като всяка брадва или брадва от X-Series™, X11 съчетава перфектно разпределение на теглото, усъвършенствана геометрия на острието, ултра остър ръб и практически нечуплив дизайн, и всичко това за да увеличите максимално вашата производителност. Тази комбинация от функции позволява на острието да разпръсква дървесината по-ефективно, предлагайки повече разцепвания с един удар при всяко замахване. Тъй като с  брадвата X11-S можете да цепите  лесно дърва, всяка работа изисква по-малко време, по-малко усилия и по-малко напрежение на ръцете.

 6. Брадва за цепене на дърва X17 - M/ogradina.bg
  Брадва за цепене на дърва X17 - M
  Цена
  149,00 лв.
  Добави в любими

  Нашата брадва за цепене X17-M на Фискарс е лесен инструмент за боравене и транспортиране. Подходящ избор за всеки, който трябва да цепи малки до средни трупи с диаметър около 30 см, с мощност и скорост. Като всяка брадва от X-Series™, X17-M съчетава перфектно разпределение на теглото, усъвършенствана геометрия на острието, ултра остър ръб и практически нечуплив дизайн за максимална производителност. Тази комбинация от функции позволява на острието да разпръсква дървесината по-ефективно, предлагайки повече разцепвания с един удар при всяко замахване. Тъй като можете да цепите дърва по-лесно с X17, всяка работа изисква по-малко време, по-малко усилия и по-малко напрежение на ръцете.

   
 7. Брадва за цепене X21 - L/ogradina.bg
  Брадва за цепене X21 - L
  Цена
  152,00 лв.
  Добави в любими

  Цепещите брадви Fiskars от следващо поколение са истинска еволюция на изработката. Предназначени да цепят с един удар дори и най-дебелите трупи. Специалната геометрия и покритие на острието се допълват от лека и здрава дръжка с перфектен баланс. Цепещата брадва разполага с уникален режещ ръб, който лесно се врязва в дървото, а дебелата част на острието след това разбива. Изберете вашият размер цепеща брадва  от Series™ Splitting Axe според задачата. X21-L е страхотен универсален модел брадва за малки и големи задачи по цепене. Инструментът се предлага с пластмасова кания за лесно пренасяне и съхранение.

 8. Брадва за цепене на дърва X25 - XL/ogradina.bg
  Брадва за цепене на дърва X25 - XL
  Цена
  189,00 лв.
  Добави в любими

  Брадвата X25-XL е чудесен избор за всеки, който трябва бързо да цепи дървени трупи със среден и голям размер. Като всяка брадва от X-Series™, X25-XL съчетава перфектно разпределение на теглото, усъвършенствана геометрия на острието, ултра остър ръб и практически нечуплив дизайн. Тази комбинация от функции позволява на острието да разпръсква дървесината по-ефективно, предлагайки повече разцепванe с един удар при всяко замахване. Тъй като можете да цепите дърва по-лесно с X25-XL, всяка работа изисква по-малко време, по-малко усилия и по-малко напрежение на ръцете, което води до максимално увеличаване на производителността.

 9. Брадва за цепене на дърва X27 - XXL - ogradina.bg
  Брадва за цепене на дърва X27 - XXL
  Цена
  209,00 лв.
  Добави в любими

  Супер цепещатата брадва X27-XXL e подходящ инструмент за потребители с по-висок ръст или за  всеки, който предпочита по-дълга брадва. Нашата много търсена брадва X27-XXL осигурява мощност, която прави цепенето на средни до изключително големи трупи по-лесно от всякога. Като всяка брадва от X-Series™, X27-XXL съчетава перфектно разпределение на теглото, усъвършенствана геометрия на острието, ултра остър ръб и практически нечуплив дизайн. Тази комбинация от функции позволява на острието да се вклинява в дървесината по-ефективно, предлагайки по-дълбоко разцепване с един удар при всяко замахване. Този модел брадва е с най-дългата дръжка, която увеличава максимално мощността и скоростта, особено при по-високите хора. Тъй като можете да цепите дърва по-лесно с X27-XXL, всяка работа изисква по-малко време, по-малко усилия и по-малко напрежение на ръцете, което увеличава максимално производителността. 

   

 10. Чук за цепене IsoCore™, размер XXL/ogradina.bg
  Чук за цепене IsoCore™, размер XXL
  Цена
  186,00 лв.
  Добави в любими

  Чук за цепене IsoCore™, размер XXL на Фискарс е мощен иструмент за твърдо цепене на дърва и разцепване на дървесина. С патентована система IsoCore Shock Control System за намаляване на вибрациите при удар с до 50%, облекчава се тежката работа по цепене на дърва и намалява мускулната умора и болките в ставите. Неговата кована стоманена глава е с две лица-за цепене и  раздробяване на дърво, и забиващо за удряне с друг инструмент по време на цепене, за да помогне забиването на клина. Чукът има двуслойна дръжка, която улавя всяка продължителна вибрация. Оптимизираната геометрия на острието разбива здрави трупи, а неразделната занитена  глава не се плъзга надолу или откъсва. Текстурираният дизайн на дръжката пасва сигурно и удобно на ръката, подобрява сцеплението и намалява появата на мехури върху дланите.

 11. Промо сет: Брадва за цепене Х21 + Универсален нож с вградено точило/ogradina.bg
  Промо сет: Брадва за цепене Х21 + Универсален нож с вградено точило
  Цена
  184,00 лв.
  Добави в любими

  Промо сетът включва брадва за цепене Х21 и универсален нож с вградено точило. Невроятен за подарък за Вас или за приятел. Сетът от 2 части е полезен набор от инструменти, както за любители, така и за професионалисти в строителството и градинарството.

 12. Къмпинг сет: Брадва XXS_X5 + Телескопичен трион S SW73 + Универсален нож с вградено точило/ogradina.bg
  Къмпинг сет: Брадва XXS_X5 + Телескопичен трион S SW73 + Универсален нож с вградено точило
  Цена
  193,00 лв.
  Добави в любими

  Комплектът включва малка лека брадва XXS_X5, телескопичен трион S SW73 и универсален нож с вградено точило в кутия. Невроятен за подарък за Вас или за за приятел. Сетът от 3 части е полезен набор от инструменти, както за любители на открито-лов, риболов и къмпинг, така и за професионалисти в строителството и градинарството.

   

 13. Брадва за къмпинг, лов и туризъм Norden N7
  Брадва за къмпинг, лов и туризъм Norden N7
  Цена
  138,00 лв.
  Добави в любими

  Моделът Norden N7 е малка универсална брадва за кастрене на клони, сечене и дялкане. Дизайнът е вдъхновен от скандинавските традиции в изработката на брадви. Дръжката е направена от фино обработено дърво от хикория, което придава на брадвата естествен вид и усещане. Тя е практически нечуплива благодарение на иновативната защита от счупване FiberComp™. Norden N7 е произведена във Финландия и съчетава издръжливост с перфектно разпределение на теглото, усъвършенствана геометрия на острието и ултраостър ръб за максимална ефективност.

 14. Нов
  Брадва за сечене Norden N10
  Брадва за сечене Norden N10
  Цена
  143,00 лв.
  Добави в любими

  Дърводелската брадва Norden N10 е идеална за работа с една ръка и се използва за сечене и кастрене. Дизайнът е вдъхновен от скандинавските традиции в изработката на брадви. Дръжката е направена от фино обработено дърво от хикория, което придава на брадвата естествен вид и усещане. Тя е практически нечуплива благодарение на иновативната защита от счупване FiberComp™. Брадвата Norden N10 е произведена във Финландия и съчетава издръжливост с перфектно разпределение на теглото, усъвършенствана геометрия на острието и ултраостър ръб за максимална ефективност.

 15. Нов
  Брадва за цепене Norden N12
  Брадва за цепене Norden N12
  Цена
  169,00 лв.
  Добави в любими

  Брадвата Norden N12 е идеална за работа с две ръце и се използва за цепене на трупи с диаметър до 20 cm. Дизайнът е вдъхновен от скандинавските традиции в изработката на брадви. Дръжката е направена от фино обработено дърво от хикория, което придава на брадвата естествен вид и усещане. Тя е практически нечуплива благодарение на иновативната защита от счупване FiberComp™. Брадвата Norden N12 е произведена във Финландия и съчетава издръжливост с перфектно разпределение на теглото, усъвършенствана геометрия на острието и ултраостър ръб за максимална ефективност.

 16. Къмпинг сет: Брадва за къмпинг Norden N7 + предпазител за острието
  Къмпинг сет: Брадва за къмпинг Norden N7 + предпазител за острието
  Цена
  189,00 лв.
  Добави в любими

  Моделът Norden N7 е малка универсална брадва за кастрене на клони, сечене и дялкане. Дизайнът е вдъхновен от скандинавските традиции в изработката на брадви. Дръжката е направена от фино обработено дърво от хикория, което придава на брадвата естествен вид и усещане. Тя е практически нечуплива благодарение на иновативната защита от счупване FiberComp™. Препоръчва се за туристи и любители на пешеходни преходи. Коженият калъф за острието позволява да носите инструмента със себе си в раница по време на поход.

 17. Сет брадва с нож Gator Combo I
  Сет брадва с нож Gator Combo I
  Цена
  115,00 лв.
  Добави в любими

  Сетът брадва с нож Gator Combo I е здрав, лек и удобен къмпинг комплект. Брадвата Gator е компактна, с голяма ударна сила и е подходяща за всякакви условия на открито. Главата е изработена от неръждаема стомана и има издръжливо острие. Дръжката предлага добро и удобно сцепление при мокри и кални условия. В нея има и нож с фиксирано острие за допълнителна гъвкавост. Ножът се закрепва здраво с помощта на магнит.

   

 18. Сет брадва с трион Gator Combo II/ ogradina.bg
  Сет брадва с трион Gator Combo II
  Цена
  125,00 лв.
  Добави в любими

  Сетът брадва с трион Gator Combo II е здрав, лек и удобен къмпинг комплект. Брадвата Gator II е компактна и е подходяща за всякакви условия на открито. Изработена е от неръждаема стомана и има по-дълга дръжка от оригиналната брадва Gator, което осигурява по-голяма ударна сила. Предлага по-добро и по-удобно сцепление при мокри и кални условия. В дръжката има и ръчен трион с грубо острие за рязане на клони. Трионът се закрепва здраво с помощта на магнит.

 19. Точило за брадви и ножове Xsharp/ ogradina.bg
  Точило за брадви и ножове Xsharp™
  Цена
  39,00 лв.
  Добави в любими

  Точилото за брадви и ножове Fiskars Xsharp™ е безценно допълнение към всеки комплект с инструменти и към всяка кухня. Този удобен преносим инструмент 2в1 може да се използва с лява и дясна ръка. Керамичният камък заточва бързо и лесно всеки инструмент и има ясно обозначени режещи канали - за брадви и за ножове. Неплъзгащата основа осигурява безопасна употреба.

   

   

 20. %
  Клещи за носене на дървени трупи WoodXpert - ogradina.bg
  Клещи за носене на дървени трупи WoodXpert
  Цена
  Редовна цена 79,00 лв. Промо цена 71,00 лв.
  Добави в любими

  Клещите за дървени трупи на Fiskars позволяват ефективни операции с една ръка. Използват се за повдигане, преместване, обработка и подреждане на дърва и трупи.

  Промоцията е валидна от 23.09 до 1.10.2023 или до изчерпване на наличните количества. Намалението е с 10%.

   

 21. Очаквана доставка
  Мачете-трион Billhook Solid™
  Мачете-трион Billhook Solid™
  Цена
  88,00 лв.
  Добави в любими

  Мачетето Billhook Solid™ на Fiskars е универсален режещ инструмент със сърповидно острие с кука от едната страна за бързи издърпвания и трион от другата за по-дебели клони. Използва се в селското и горското стопанство, двора и градината за кастрене и рязане на храсти, филизи, клони и малки дървета. Проектирано е за бърза и мощна работа. Изключително острото, устойчиво на ръжда острие е внимателно оформено за широк спектър от задачи, като спомага за ускоряване на работата, оставяйки едната ръка свободна за трупане на изсечените клонки. Удобната текстурирана дръжка позволява да захванете инструмента на три места: в горната част за прецизна работа, в средата за обща употреба или в края, за да замахнете с максимална сила.

 22. Нов
  Мачете XА3 Fiskars - ogradina.bg
  Мачете XА3
  Цена
  103,90 лв.
  Добави в любими

  Късото мачете XА3 на Fiskars е инструмент за динамично рязане на по-тънки клони от дървета и храсти, лесно белене на кората от трупите, разчистване на плевели и храсти в дворове, гори, деретата и полето.  Кухата и лека дръжка FiberComp ляга удобно в ръката, благодарение на дълбоко извития край и текстурирано покритие SoftGrip. Извитото стоманено острие е с усъвършенствана геометрия спомагат за разпределение на теглото при удар, за да получите повече сила на рязане при всеки замах.

 23. Нов
  Мачете тип брадва Solid
  Мачете тип брадва Solid™
  Цена
  129,00 лв.
  Добави в любими

  Този инструмент е проектиран за бързи и мощни удари и предлага удобен начин да се справите с буйната растителност в двора и градина, особено когато разчиствате големи площи. Острието има изключително остър ръб, устойчиво е на ръжда, а формата му е подходяща за широк спектър от задачи. Формата наподобява главата на брадва и служи за цепене и разцепване, заточената извивка е за бързи срезове, а заточеният връх за дялкане в тесни пространства. С помощта на мачетето работата върви бързо, тъй като едната ръка остава свободна и може да отмества изсечените клонки. Дръжката приляга удобно в ръката и позволява: захват в близост до острието - за прецизна работа, захват в средата - за обща употреба или захват в края - за размах с максимална сила.

 24. Нов
  Очаквана доставка
  Мачете Solid™
  Мачете Solid™
  Цена
  110,00 лв.
  Добави в любими

  Мачетето Solid™ на Fiskars е проектирано за бързи и мощни удари и предлага удобен начин да се справите с буйната зеленина в двора и градина, особено когато разчиствате големи площи. Дългото извито острие помага да се предотврати засядането му, когато преминава през гъста растителност. То има изключително остър ръб, устойчиво е на ръжда, а формата му е подходяща за широк спектър от задачи. С помощта на мачетето работата върви бързо, тъй като едната ръка остава свободна и може да отмества изсечените клонки. Дръжката приляга удобно в ръката и позволява: захват в близост до острието - за прецизна работа, захват в средата - за обща употреба или захват в края - за размах с максимална сила.

 25. Нов
  Универсални зимни ръкавици Fiskars, размер 10 - ogradina.bg
  Универсални зимни ръкавици Fiskars, размер 10
  Цена
  46,00 лв.
  Добави в любими

  Универсалните зимни ръкавици  на Fiskars, размер 10 са подходящи за повечето дейности, свързани с градинарството и строителството при студено време и силен вятър. С полиуретаново покритие и поларена подплата защитават ръцете от влага, студ и наранявания. Захващащата им част е водоустойчива и осигурява добро сцепление с инструмента. Комфортните зимни ръкавици са практичен аксесоар за работа при изгребване и на сняг.

   

 26. %
  Кука за преместване на дървени трупи XA22
  Кука за преместване на дървени трупи XA22
  Цена
  Редовна цена 143,00 лв. Промо цена 128,70 лв.
  Добави в любими

  Куката Fiskars XA22 с дълга дръжка е идеална за повдигане и транспортиране на големи трупи и за подреждане на купчини дърва. Инструментът е проектиран съвместно с професионални дървосекачи, като е поставен акцент върху леката работа, отличното сцепление и превъзходното развитие на острието на инструмента, което го прави идеален за по-дълга работа с по-тежки трупи. Използва се с една или с две ръце, а закаченият скулптурен стоманен клюн със зъбчата си вложка гарантират здрав захват.

  Промоцията е валидна от 26.09.2023 до 1.10.2023 или до изчерпване на наличните количества. Намалението е с 10%.

Настрой низходяща посока

26 Артикули

Видове брадви Fiskars

Fiskars е финландска компания, известна с производството на широка гама от висококачествени брадви и други режещи инструменти. Ето няколко примера за различни модели брадви, които Fiskars предлага, заедно с техните основни цели:

 • Брадви за сечене: Тези брадви са предназначени за сечене на дървета и обикновено са по-големи и по-тежки от другите видове брадви. Те имат дълга дръжка и остро, широко острие, което може да реже дебели клони и стволове с лекота.
 • Брадви за цепене: Тези брадви са предназначени за цепене на трупи на по-малки парчета и имат широко, клиновидно острие. Острието обикновено е леко извито, което му помага да цепи дървото по дължина по-ефективно.
 • Къмпинг брадви: Тези брадви са предназначени за използване на открито, като къмпинг и туризъм, за задачи като цепене на дърва за огрев и почистване на храсти. Те обикновено са по-малки и по-леки от други видове брадви, което ги прави лесни за носене и използване.
 • Чук за цепене:  Това е хибриден инструмент, който комбинира характеристиките на брадва и чук. Сферичният край на главата концентрира силата до 5 пъти повече в сравнение традиционните дизайни и насочва отломките в страни от работещия. Инструментът е предназначен за тежка работа по цепене на дърва и разцепване на дървесина

Има много други модели брадви, предлагани от Fiskars, всеки от които е проектиран за специфични цели. Важно е да изберете правилната брадва за Вашите нужди въз основа на задачите, за които ще я използвате.

Схемата по-долу илюстрира коя брадва е подходяща за различна по дебелина дървесина.

Как да изберем брадва

Когато избирате брадва Fiskars, трябва да имате предвид няколко ключови фактора:

 • Цел: Първо и най-важно, помислете за какво ще използвате брадвата. Fiskars предлага широка гама от модели брадви, предназначени за различни цели, като сечене на дървета, цепене на трупи, цепене на дърва за огрев и др. Изберете брадва, която е подходяща за задачите, за които ще я използвате.
 • Материал на острието: брадвите Fiskars са направени от различни материали, включително въглеродна стомана и неръждаема стомана. Остриетата от въглеродна стомана са здрави и остри, но могат да ръждясват, ако не се поддържат правилно. Тези от неръждаема стомана са устойчиви на ръжда, но може да не са толкова остри, колкото въглеродната стомана. 
 • Материал на дръжката: Брадвите Fiskars имат дръжки, изработени от различни материали, включително дърво, стомана и фибростъкло. Дървените дръжки са традиционни и могат да бъдат удобни за държане, но не са издръжливи, колкото другите материали. Стоманените дръжки са здрави и издръжливи, но може да са по-тежки и по-малко удобни за държане. Дръжките от фибростъкло са леки, издръжливи и удобни за работа.
 • Дължина на дръжката: Дължината на дръжката може да повлияе на баланса и теглото на брадвата, когато я използвате. Изберете дължина на дръжката, която се чувства удобна и лесна за използване. Идеалната дължина на дръжката трябва да е колкото дължината на ръката Ви.
 • Размер на острието: Размерът на острието ще повлияе на режещата сила и гъвкавостта на брадвата. По-голямото острие може да бъде по-ефективно при рязане на по-дебели клони и стволове, но също така може да бъде по-трудно за използване. По-малкото острие може да е по-лесно за използване, но може да не е толкова ефективно при рязане на по-дебел материал.

Как се заточва брадва

Точилото за брадви и ножове Fiskars Xsharp™ е безценно допълнение към всеки комплект с инструменти и към всяка кухня. Този удобен преносим инструмент 2в1 може да се използва с лява и дясна ръка. Керамичният камък заточва бързо и лесно всеки инструмент и има ясно обозначени режещи канали - за брадви и за ножове. Неплъзгащата основа осигурява безопасна употреба.

Начин на употреба:

 1. Поставете точилото на равна повърхност.
 2. Прекарайте острието на ножа чрез просто движение напред и назад върху издръжливия керамичен камък.
 3. 5-10 повторения са достатъчни.
 4. Измийте ножа след заточване.

За повече информация разгледайте видеото към продукт Точилото за брадви и ножове Fiskars Xsharp™.