ОНЛАЙН ПОКУПКИ НА ИЗПЛАЩАНЕ ОТ 150 ЛВ ДО 15 000 ЛВ

Брадви

 1. Нов
  Брадва Gerber Hatchet 9"/ogradina.bg
  Брадва Gerber Hatchet 9"
  Цена
  120,00 лв.
  Добави в любими

  Брадвата на Gerber Hatchet 9" е създадена да се справя с предизвикателства на къмпинга, в двора, за лов, туризъм, в колата. Универсален инструмент от нарязване на подпалки до цепене на малки трупи. Брадвата е лека, компактна и здрава, с лесно свалящ се тънък калъф. Съвременна технология за ултра остро острие от закалена стомана и незалепващо покритие, прорязва дървото на дълбочина три пъти по-голяма от средната.
  Притежава ударопоглъщаща дръжка, която помага за предотвратяване на нараняване при пренапрежение и предлага сигурно захващане и превъзходен контрол на ръката. Перфектно балансирано съотношение между усилие и тегло.

   

 2. Брадва за къмпинг лов и туризъм X5 - XXS, с пластмасова кания/ogradina.bg
  Брадва за къмпинг лов и туризъм X5 - XXS
  Цена
  81,00 лв.
  Добави в любими

  Брадвата X5-XXS е уникално съчетание от минималистичен дизайн и функционалност. Има остри ръбове и  е подходяща  за прилагане на всички задачи по подготовка на дървото - рязане, дърводелство и подкастряне.  Универсален инструмент, осигуряващ чисто и лесно рязане на прясно или смолисто дърво като смърч или бор. Този инструмент може да замени нуждата от по-голям нож на двора, на излет в планината, на къмпинг или лов.

 3. Брадва за къмпинг лов и туризъм X7 - XS/ogradina.bg
  Брадва за къмпинг лов и туризъм X7 - XS
  Цена
  102,00 лв.
  Добави в любими

  Брадвата X7-XS e друг лесен за носене избор. Идеален за туристи и любители на открито. X7-XS е подходящ инструмент за кълцане на подпалки и малки до средни трупи. Както всяка брадва от X-Series™, X7 съчетава перфектно разпределение на теглото, усъвършенствана геометрия на острието, ултра остър ръб и практически нечуплив дизайн. Тази комбинация от функции позволява на острието да захапе по-дълбоко при кълцане и по-голямо проникване в дървесината при всяко замахване. Можете да насечете повече дърва за по-малко време, с по-малко усилия и напрежение на ръцете, което гарантира максимално увеличаване на проиводителността.

   

 4. Дърводелска брадва X10 - S/ogradina.bg
  Дърводелска брадва X10 - S
  Цена
  112,00 лв.
  Добави в любими

  Брадвата X10-S e oще един чудесен инструмент за задачи в двора и малки строителни проекти около къщата, вилата или в гората. Подходящ избор от кълцане на подпалки до средно големи трупи. Както всяка брадва от X-Series™, X10-S съчетава перфектно разпределение на теглото, усъвършенствана геометрия на острието, ултра остър ръб и практически нечуплив дизайн. Тази комбинация от функции позволява на острието да захапе по-дълбоко при кълцане и по-голямо проникване в дървесината при всяко замахване. Можете да насечете повече дърва за по-малко време, с по-малко усилия и напрежение на ръцете, което гарантира максимално увеличаване на проиводителността.

   

 5. Брадва за цепене на дърва X11 - S/ogradina.bg
  Брадва за цепене на дърва X11 - S
  Цена
  123,00 лв.
  Добави в любими

  Перфектен инструмент за бърза работа.  X11-S е проектиран за лесна употреба с една ръка при цепене на малки трупи и дървета с диаметър около 20 см. Като всяка брадва или брадва от X-Series™, X11 съчетава перфектно разпределение на теглото, усъвършенствана геометрия на острието, ултра остър ръб и практически нечуплив дизайн, и всичко това за да увеличите максимално вашата производителност. Тази комбинация от функции позволява на острието да разпръсква дървесината по-ефективно, предлагайки повече разцепвания с един удар при всяко замахване. Тъй като с  брадвата X11-S можете да цепите  лесно дърва, всяка работа изисква по-малко време, по-малко усилия и по-малко напрежение на ръцете.

 6. Брадва за цепене на дърва X17 - M/ogradina.bg
  Брадва за цепене на дърва X17 - M
  Цена
  149,00 лв.
  Добави в любими

  Нашата брадва за цепене X17-M на Фискарс е лесен инструмент за боравене и транспортиране. Подходящ избор за всеки, който трябва да цепи малки до средни трупи с диаметър около 30 см, с мощност и скорост. Като всяка брадва от X-Series™, X17-M съчетава перфектно разпределение на теглото, усъвършенствана геометрия на острието, ултра остър ръб и практически нечуплив дизайн за максимална производителност. Тази комбинация от функции позволява на острието да разпръсква дървесината по-ефективно, предлагайки повече разцепвания с един удар при всяко замахване. Тъй като можете да цепите дърва по-лесно с X17, всяка работа изисква по-малко време, по-малко усилия и по-малко напрежение на ръцете.

   
 7. %
  Брадва за цепене X21 - L/ogradina.bg
  Брадва за цепене X21 - L
  Цена
  Редовна цена 152,00 лв. Промо цена 139,00 лв.
  Добави в любими

  Цепещите брадви Fiskars от следващо поколение са истинска еволюция на изработката. Предназначени да цепят с един удар дори и най-дебелите трупи. Специалната геометрия и покритие на острието се допълват от лека и здрава дръжка с перфектен баланс. Цепещата брадва разполага с уникален режещ ръб, който лесно се врязва в дървото, а дебелата част на острието след това разбива. Изберете вашият размер цепеща брадва  от Series™ Splitting Axe според задачата. X21-L е страхотен универсален модел брадва за малки и големи задачи по цепене. Инструментът се предлага с пластмасова кания за лесно пренасяне и съхранение.

  • Промоцията е валидна до 30.06.2023 или до изчерпване на наличните количества. Намалението е с 8%.
 8. Брадва за цепене на дърва X25 - XL/ogradina.bg
  Брадва за цепене на дърва X25 - XL
  Цена
  189,00 лв.
  Добави в любими

  Брадвата X25-XL е чудесен избор за всеки, който трябва бързо да цепи дървени трупи със среден и голям размер. Като всяка брадва от X-Series™, X25-XL съчетава перфектно разпределение на теглото, усъвършенствана геометрия на острието, ултра остър ръб и практически нечуплив дизайн. Тази комбинация от функции позволява на острието да разпръсква дървесината по-ефективно, предлагайки повече разцепванe с един удар при всяко замахване. Тъй като можете да цепите дърва по-лесно с X25-XL, всяка работа изисква по-малко време, по-малко усилия и по-малко напрежение на ръцете, което води до максимално увеличаване на производителността.

 9. %
  Брадва за цепене на дърва X27 - XXL - ogradina.bg
  Брадва за цепене на дърва X27 - XXL
  Цена
  Редовна цена 209,00 лв. Промо цена 188,10 лв.
  Добави в любими

  Супер цепещатата брадва X27-XXL e подходящ инструмент за потребители с по-висок ръст или за  всеки, който предпочита по-дълга брадва. Нашата много търсена брадва X27-XXL осигурява мощност, която прави цепенето на средни до изключително големи трупи по-лесно от всякога. Като всяка брадва от X-Series™, X27-XXL съчетава перфектно разпределение на теглото, усъвършенствана геометрия на острието, ултра остър ръб и практически нечуплив дизайн. Тази комбинация от функции позволява на острието да се вклинява в дървесината по-ефективно, предлагайки по-дълбоко разцепване с един удар при всяко замахване. Този модел брадва е с най-дългата дръжка, която увеличава максимално мощността и скоростта, особено при по-високите хора. Тъй като можете да цепите дърва по-лесно с X27-XXL, всяка работа изисква по-малко време, по-малко усилия и по-малко напрежение на ръцете, което увеличава максимално производителността. 

  • Промоцията е валидна до 30.06.2023 или до изчерпване на наличните количества. Намалението е с 10%.
 10. Чук за цепене IsoCore™, размер XXL/ogradina.bg
  Чук за цепене IsoCore™, размер XXL
  Цена
  186,00 лв.
  Добави в любими

  Чук за цепене IsoCore™, размер XXL на Фискарс е мощен иструмент за твърдо цепене на дърва и разцепване на дървесина. С патентована система IsoCore Shock Control System за намаляване на вибрациите при удар с до 50%, облекчава се тежката работа по цепене на дърва и намалява мускулната умора и болките в ставите. Неговата кована стоманена глава е с две лица-за цепене и  раздробяване на дърво, и забиващо за удряне с друг инструмент по време на цепене, за да помогне забиването на клина. Чукът има двуслойна дръжка, която улавя всяка продължителна вибрация. Оптимизираната геометрия на острието разбива здрави трупи, а неразделната занитена  глава не се плъзга надолу или откъсва. Текстурираният дизайн на дръжката пасва сигурно и удобно на ръката, подобрява сцеплението и намалява появата на мехури върху дланите.

 11. Очаквана доставка
  Промо сет: Брадва за цепене Х21 + Универсален нож с вградено точило/ogradina.bg
  Промо сет: Брадва за цепене Х21 + Универсален нож с вградено точило
  Цена
  179,00 лв.
  Добави в любими

  Промо сетът включва брадва за цепене Х21 и универсален нож с вградено точило. Невроятен за подарък за Вас или за приятел. Сетът от 2 части е полезен набор от инструменти, както за любители, така и за професионалисти в строителството и градинарството.

 12. Къмпинг сет: Брадва XXS_X5 + Телескопичен трион S SW73 + Универсален нож с вградено точило/ogradina.bg
  Къмпинг сет: Брадва XXS_X5 + Телескопичен трион S SW73 + Универсален нож с вградено точило
  Цена
  193,00 лв.
  Добави в любими

  Комплектът включва малка лека брадва XXS_X5, телескопичен трион S SW73 и универсален нож с вградено точило в кутия. Невроятен за подарък за Вас или за за приятел. Сетът от 3 части е полезен набор от инструменти, както за любители на открито-лов, риболов и къмпинг, така и за професионалисти в строителството и градинарството.

   

 13. Брадва за къмпинг, лов и туризъм Norden N7
  Брадва за къмпинг, лов и туризъм Norden N7
  Цена
  138,00 лв.
  Добави в любими

  Моделът Norden N7 е малка универсална брадва за кастрене на клони, сечене и дялкане. Дизайнът е вдъхновен от скандинавските традиции в изработката на брадви. Дръжката е направена от фино обработено дърво от хикория, което придава на брадвата естествен вид и усещане. Тя е практически нечуплива благодарение на иновативната защита от счупване FiberComp™. Norden N7 е произведена във Финландия и съчетава издръжливост с перфектно разпределение на теглото, усъвършенствана геометрия на острието и ултраостър ръб за максимална ефективност.

 14. Нов
  Брадва за сечене Norden N10
  Брадва за сечене Norden N10
  Цена
  135,00 лв.
  Добави в любими

  Дърводелската брадва Norden N10 е идеална за работа с една ръка и се използва за сечене и кастрене. Дизайнът е вдъхновен от скандинавските традиции в изработката на брадви. Дръжката е направена от фино обработено дърво от хикория, което придава на брадвата естествен вид и усещане. Тя е практически нечуплива благодарение на иновативната защита от счупване FiberComp™. Брадвата Norden N10 е произведена във Финландия и съчетава издръжливост с перфектно разпределение на теглото, усъвършенствана геометрия на острието и ултраостър ръб за максимална ефективност.

 15. Нов
  Брадва за цепене Norden N12
  Брадва за цепене Norden N12
  Цена
  169,00 лв.
  Добави в любими

  Брадвата Norden N12 е идеална за работа с две ръце и се използва за цепене на трупи с диаметър до 20 cm. Дизайнът е вдъхновен от скандинавските традиции в изработката на брадви. Дръжката е направена от фино обработено дърво от хикория, което придава на брадвата естествен вид и усещане. Тя е практически нечуплива благодарение на иновативната защита от счупване FiberComp™. Брадвата Norden N12 е произведена във Финландия и съчетава издръжливост с перфектно разпределение на теглото, усъвършенствана геометрия на острието и ултраостър ръб за максимална ефективност.

 16. Къмпинг сет: Брадва за къмпинг Norden N7 + предпазител за острието
  Къмпинг сет: Брадва за къмпинг Norden N7 + предпазител за острието
  Цена
  189,00 лв.
  Добави в любими

  Моделът Norden N7 е малка универсална брадва за кастрене на клони, сечене и дялкане. Дизайнът е вдъхновен от скандинавските традиции в изработката на брадви. Дръжката е направена от фино обработено дърво от хикория, което придава на брадвата естествен вид и усещане. Тя е практически нечуплива благодарение на иновативната защита от счупване FiberComp™. Препоръчва се за туристи и любители на пешеходни преходи. Коженият калъф за острието позволява да носите инструмента със себе си в раница по време на поход.

 17. Сет брадва с нож Gator Combo I
  Сет брадва с нож Gator Combo I
  Цена
  115,00 лв.
  Добави в любими

  Сетът брадва с нож Gator Combo I е здрав, лек и удобен къмпинг комплект. Брадвата Gator е компактна, с голяма ударна сила и е подходяща за всякакви условия на открито. Главата е изработена от неръждаема стомана и има издръжливо острие. Дръжката предлага добро и удобно сцепление при мокри и кални условия. В нея има и нож с фиксирано острие за допълнителна гъвкавост. Ножът се закрепва здраво с помощта на магнит.

   

 18. Сет брадва с трион Gator Combo II/ ogradina.bg
  Сет брадва с трион Gator Combo II
  Цена
  125,00 лв.
  Добави в любими

  Сетът брадва с трион Gator Combo II е здрав, лек и удобен къмпинг комплект. Брадвата Gator II е компактна и е подходяща за всякакви условия на открито. Изработена е от неръждаема стомана и има по-дълга дръжка от оригиналната брадва Gator, което осигурява по-голяма ударна сила. Предлага по-добро и по-удобно сцепление при мокри и кални условия. В дръжката има и ръчен трион с грубо острие за рязане на клони. Трионът се закрепва здраво с помощта на магнит.

 19. %
  Точило за брадви и ножове Xsharp/ ogradina.bg
  Точило за брадви и ножове Xsharp™
  Цена
  Редовна цена 39,00 лв. Промо цена 31,90 лв.
  Добави в любими

  Точилото за брадви и ножове Fiskars Xsharp™ е безценно допълнение към всеки комплект с инструменти и към всяка кухня. Този удобен преносим инструмент 2в1 може да се използва с лява и дясна ръка. Керамичният камък заточва бързо и лесно всеки инструмент и има ясно обозначени режещи канали - за брадви и за ножове. Неплъзгащата основа осигурява безопасна употреба.

  • Промоцията е валидна до 30.06.2023 или до изчерпване на наличните количества. Намалението е с 13%.

   

 20. Нов
  Мачете тип брадва Solid
  Мачете тип брадва Solid™
  Цена
  129,00 лв.
  Добави в любими

  Този инструмент е проектиран за бързи и мощни удари и предлага удобен начин да се справите с буйната растителност в двора и градина, особено когато разчиствате големи площи. Острието има изключително остър ръб, устойчиво е на ръжда, а формата му е подходяща за широк спектър от задачи. Формата наподобява главата на брадва и служи за цепене и разцепване, заточената извивка е за бързи срезове, а заточеният връх за дялкане в тесни пространства. С помощта на мачетето работата върви бързо, тъй като едната ръка остава свободна и може да отмества изсечените клонки. Дръжката приляга удобно в ръката и позволява: захват в близост до острието - за прецизна работа, захват в средата - за обща употреба или захват в края - за размах с максимална сила.

 21. Нов
  Мачете Solid™
  Мачете Solid™
  Цена
  110,00 лв.
  Добави в любими

  Мачетето Solid™ на Fiskars е проектирано за бързи и мощни удари и предлага удобен начин да се справите с буйната зеленина в двора и градина, особено когато разчиствате големи площи. Дългото извито острие помага да се предотврати засядането му, когато преминава през гъста растителност. То има изключително остър ръб, устойчиво е на ръжда, а формата му е подходяща за широк спектър от задачи. С помощта на мачетето работата върви бързо, тъй като едната ръка остава свободна и може да отмества изсечените клонки. Дръжката приляга удобно в ръката и позволява: захват в близост до острието - за прецизна работа, захват в средата - за обща употреба или захват в края - за размах с максимална сила.

 22. Нов
  Мачете XА3 Fiskars - ogradina.bg
  Мачете XА3
  Цена
  103,90 лв.
  Добави в любими

  Късото мачете XА3 на Fiskars е инструмент за динамично рязане на по-тънки клони от дървета и храсти, лесно белене на кората от трупите, разчистване на плевели и храсти в дворове, гори, деретата и полето.  Кухата и лека дръжка FiberComp ляга удобно в ръката, благодарение на дълбоко извития край и текстурирано покритие SoftGrip. Извитото стоманено острие е с усъвършенствана геометрия спомагат за разпределение на теглото при удар, за да получите повече сила на рязане при всеки замах.

 23. Нов
  Универсални зимни ръкавици Fiskars, размер 10 - ogradina.bg
  Универсални зимни ръкавици Fiskars, размер 10
  Цена
  46,00 лв.
  Добави в любими

  Универсалните зимни ръкавици  на Fiskars, размер 10 са подходящи за повечето дейности, свързани с градинарството и строителството при студено време и силен вятър. С полиуретаново покритие и поларена подплата защитават ръцете от влага, студ и наранявания. Захващащата им част е водоустойчива и осигурява добро сцепление с инструмента. Комфортните зимни ръкавици са практичен аксесоар за работа при изгребване и на сняг.

   

Настрой низходяща посока

24 Артикули

Видове брадви Fiskars

Fiskars е финландска компания, известна с производството на широка гама от висококачествени брадви и други режещи инструменти. Ето няколко примера за различни модели брадви, които Fiskars предлага, заедно с техните основни цели:

 • Брадви за сечене: Тези брадви са предназначени за сечене на дървета и обикновено са по-големи и по-тежки от другите видове брадви. Те имат дълга дръжка и остро, широко острие, което може да реже дебели клони и стволове с лекота.
 • Брадви за цепене: Тези брадви са предназначени за цепене на трупи на по-малки парчета и имат широко, клиновидно острие. Острието обикновено е леко извито, което му помага да цепи дървото по дължина по-ефективно.
 • Къмпинг брадви: Тези брадви са предназначени за използване на открито, като къмпинг и туризъм, за задачи като цепене на дърва за огрев и почистване на храсти. Те обикновено са по-малки и по-леки от други видове брадви, което ги прави лесни за носене и използване.
 • Чук за цепене:  Това е хибриден инструмент, който комбинира характеристиките на брадва и чук. Сферичният край на главата концентрира силата до 5 пъти повече в сравнение традиционните дизайни и насочва отломките в страни от работещия. Инструментът е предназначен за тежка работа по цепене на дърва и разцепване на дървесина

Има много други модели брадви, предлагани от Fiskars, всеки от които е проектиран за специфични цели. Важно е да изберете правилната брадва за Вашите нужди въз основа на задачите, за които ще я използвате.

Схемата по-долу илюстрира коя брадва е подходяща за различна по дебелина дървесина.

Как да изберем брадва

Когато избирате брадва Fiskars, трябва да имате предвид няколко ключови фактора:

 • Цел: Първо и най-важно, помислете за какво ще използвате брадвата. Fiskars предлага широка гама от модели брадви, предназначени за различни цели, като сечене на дървета, цепене на трупи, цепене на дърва за огрев и др. Изберете брадва, която е подходяща за задачите, за които ще я използвате.
 • Материал на острието: брадвите Fiskars са направени от различни материали, включително въглеродна стомана и неръждаема стомана. Остриетата от въглеродна стомана са здрави и остри, но могат да ръждясват, ако не се поддържат правилно. Тези от неръждаема стомана са устойчиви на ръжда, но може да не са толкова остри, колкото въглеродната стомана. 
 • Материал на дръжката: Брадвите Fiskars имат дръжки, изработени от различни материали, включително дърво, стомана и фибростъкло. Дървените дръжки са традиционни и могат да бъдат удобни за държане, но не са издръжливи, колкото другите материали. Стоманените дръжки са здрави и издръжливи, но може да са по-тежки и по-малко удобни за държане. Дръжките от фибростъкло са леки, издръжливи и удобни за работа.
 • Дължина на дръжката: Дължината на дръжката може да повлияе на баланса и теглото на брадвата, когато я използвате. Изберете дължина на дръжката, която се чувства удобна и лесна за използване. Идеалната дължина на дръжката трябва да е колкото дължината на ръката Ви.
 • Размер на острието: Размерът на острието ще повлияе на режещата сила и гъвкавостта на брадвата. По-голямото острие може да бъде по-ефективно при рязане на по-дебели клони и стволове, но също така може да бъде по-трудно за използване. По-малкото острие може да е по-лесно за използване, но може да не е толкова ефективно при рязане на по-дебел материал.

Как се заточва брадва

Точилото за брадви и ножове Fiskars Xsharp™ е безценно допълнение към всеки комплект с инструменти и към всяка кухня. Този удобен преносим инструмент 2в1 може да се използва с лява и дясна ръка. Керамичният камък заточва бързо и лесно всеки инструмент и има ясно обозначени режещи канали - за брадви и за ножове. Неплъзгащата основа осигурява безопасна употреба.

Начин на употреба:

 1. Поставете точилото на равна повърхност.
 2. Прекарайте острието на ножа чрез просто движение напред и назад върху издръжливия керамичен камък.
 3. 5-10 повторения са достатъчни.
 4. Измийте ножа след заточване.

За повече информация разгледайте видеото към продукт Точилото за брадви и ножове Fiskars Xsharp™.