ОНЛАЙН ПОКУПКИ НА ИЗПЛАЩАНЕ ОТ 150 ЛВ ДО 15 000 ЛВ

Домакински ножици

Пазаруване по
Филтри
Марка
 1. Нов
  Детски комплект декоративни ножици Fiskars Kidzors™, 6 броя - ogradina.bg
  Детски комплект декоративни ножици Fiskars Kidzors™, 6 броя
  Цена
  45,00 лв.
  Добави в любими

  Детският комплект Fiskars Kidzors™ се състои от 6 броя ножици за творческо оформяне на декоративни бордюри върху хартия, картон, пяна, филц и пластмаса. Те режат с лекота и доставят забавление и радост на масата за занаяти. Подходящи са както за десничари, така и за левичари. Ергономично оформените дръжки са специално пригодени за детските ръце и осигуряват сигурен захват. Острите ръбове от неръждаема стомана със заоблени върхове режат лесно различни материали без риск от нараняване.

 2. Нов
  Универсална ножица Cheetah в кутия, 21cm
  Универсална ножица Cheetah в кутия, 21cm
  Цена
  59,00 лв.
  Добави в любими

  Универсалната ножица Cheetah на Fiskars и Iittala се отличава с модерен дизайн и функционалност. За ежедневна употреба в дома, офиса, търговски обекти, професионални кухни или складове. Остриетата от висококaчествена закалена стомана HRC 57 са издръжливи и заточени за дълготрайна употреба. Безпогрешно режат както твърди и дебели, така и тънки и меки материали. Ергономичният дизайн на дръжката осигурява удобство и добър захват. Подходяща за използване с дясна ръка. Всяка ножица Fiskars се тества ръчно, преди да напусне фабриката, за да се гарантира първокласно и дълготрайно качество. Произведени са в Билнес, Финландия, въз основа на над 365-годишна традиция на изработка. Дизайнът на щампата в свелокафяво и бяло е по модел на финландския художник Oiva Toikka. Ножицата е поставена в подходяща декоративна подаръчна кутия със същия принт.

 3. Нов
  Универсална ножица Frutta в кутия, 21cm
  Универсална ножица Frutta в кутия, 21cm
  Цена
  59,00 лв.
  Добави в любими

  Универсалната ножица Frutta на Fiskars и Iittala категорично привлича с модерен дизайн и функционалност. За ежедневна употреба в дома, офиса, търговски обекти, професионални кухни или складове. Остриетата от висококaчествена закалена стомана HRC 57 са издръжливи и заточени за дълготрайна употреба. Безпогрешно режат както твърди и дебели, така и тънки и меки материали. Ергономичният дизайн на дръжката осигурява удобство и добър захват. Подходяща за използване с дясна ръка. Всяка ножица Fiskars се тества ръчно, преди да напусне фабриката, за да се гарантира първокласно и дълготрайно качество. Произведени са в Билнес, Финландия, въз основа на над 365-годишна традиция на изработка. Причудливата щампа Frutta показва емблематичния дизайн на художника в комплект с подходяща, декоративна кутия за подаръци. 

 4. Нов
  Универсална ножица Helle blue в кутия, 21cm
  Универсална ножица Helle blue в кутия, 21cm
  Цена
  59,00 лв.
  Добави в любими

  Универсалната ножица Helle blue на Fiskars и Iittala категорично привлича с модерен дизайн и функционалност. За ежедневна употреба в дома, офиса, търговски обекти, професионални кухни или складове. Остриетата от висококaчествена закалена стомана HRC 57 са издръжливи и заточени за дълготрайна употреба. Безпогрешно режат както твърди и дебели, така и тънки и меки материали. Ергономичният дизайн на дръжката осигурява удобство и добър захват. Подходяща за използване с дясна ръка. Всяка ножица Fiskars се тества ръчно, преди да напусне фабриката, за да се гарантира първокласно и дълготрайно качество. Произведени са в Билнес, Финландия, въз основа на над 365-годишна традиция на изработка. Динамичната щампа Helle показва игривото въображение на художника в комплект с подходяща декоративна подаръчна кутия.

 5. Универсална домакинска ножица Moomin Sniff, 21 cm
  Универсална домакинска ножица Moomin Sniff, 21 cm
  Цена
  56,00 лв.
  Добави в любими

  Възхитителните и чудати герои от историите за Moomin на финландската писателка Туве Янсон оживяват в закачлива колекция от ножици Fiskars. Универсалните ножици са предназначени за разнообразни задачи за рязане у дома, в училище и в офиса. Изработени са с остриета от висококачествена неръждаема стомана с прецизно заточен ръб, който остава остър по-дълго време и реже чак до върха. Леката, ергономично оформена дръжка осигурява комфорт и контрол. Произведено във Финландия, тествано на ръка.

 6. Универсална ножица Cheetah, 21cm
  Универсална ножица Cheetah, 21cm
  Цена
  54,00 лв.
  Добави в любими

  Универсалната ножица Cheetah на Fiskars и Iittala категорично привлича с модерен дизайн и функционалност. За ежедневна употреба в дома, офиса, търговски обекти, професионални кухни или складове. Остриетата от висококaчествена закалена стомана HRC 57 са издръжливи и заточени за дълготрайна употреба. Безпогрешно режат както твърди и дебели, така и тънки и меки материали. Ергономичният дизайн на дръжката осигурява удобство и добър захват. Подходяща  за използване с дясна ръка. Тази серия ножици са изработени във фабрика Billnas, Финландия и ръчно тествани, за да се гарантира тяхното високо и дълготрайно качество. Подчертано артистичният принт на дръжките е на дизайнера Oiva Toikka.

 7. Универсална ножица Helle/ogradina.bg
  Универсална ножица Helle, 21cm
  Цена
  49,00 лв.
  Добави в любими

  Универсалната ножица Helle на Fiskars категорично привлича с модерен дизайн и функционалност. За  ежедневна употреба в дома, офиса, търговски обекти, професионални кухни или складове. Остриета с дължина 21 см, изработени от висококaчествена закалена стомана HRC 57, издръжливи и заточени за дълготрайно използване. Безпогрешно режат от твърди и дебели до тънки и меки материали. Ергономичният дизайн на дръжката осигурява удобство и добър захват. Подходяща  за използване с дясна ръка.  Тази серия ножици са изработени във фабрика Billnas, Финландия и ръчно тествани, за да се гарантира тяхното високо и дълготрайно качество. Красивият принт на дръжките с конфетени точки е на дизайнерът Oiva Toikka.

 8. Универсална ножица Pompom, 21cm/ogradina.bg
  Универсална ножица Pompom, 21cm
  Цена
  49,00 лв.
  Добави в любими

  Универсалната ножица Pompom на Fiskars категорично привлича с модерен дизайн и функционалност. За  ежедневна употреба в дома, офиса, търговски обекти, професионални кухни или складове. Остриета с дължина 21 см, изработени от висококaчествена закалена стомана HRC 57, издръжливи и заточени за дълготрайно използване. Безпогрешно режат от твърди и дебели до тънки и меки материали. Ергономичният дизайн на дръжката осигурява удобство и добър захват. Подходяща  за използване с дясна ръка.  Тази серия ножици са изработени във фабрика Billnas, Финландия и ръчно тествани, за да се гарантира тяхното високо и дълготрайно качество. Подчертано артистичният принт на дръжките е на дизайнерът Oiva Toikka.

 9. Нов
  Универсална ножица Mountain Haze, 21 cm
  Универсална ножица Mountain Haze, 21 cm
  Цена
  24,00 лв.
  Добави в любими

  Универсалната ножица Mountain Haze е част от колекцията Fiskars Explore, която отдава почит на изследването на природните и дигиталните светове с поразителен стил. Ножицата е изработена от висококачествена, заточена неръждаема стомана и има прецизно острие, което реже по продължение на целия ръб чак до върха. Идеална е за работа с голямо разнообразие от материали. Дръжките са с ергономичен дизайн и осигуряват максимален комфорт и контрол при рязане.

 10. Очаквана доставка
  Универсална домакинска ножица с незалепващо покритие/ ogradina.bg
  Универсална домакинска ножица с незалепващо покритие, 21 cm
  Цена
  40,00 лв.
  Добави в любими

  Универсалната домакинска ножица с незалепващо покритие на Fiskars е подходяща за разрязване на всякакви видове тиксо. Тиксото не залепва по ножицата. С нея се работи бързо и чисто. Подходяща е за работа в офиси, спедиторски фирми, складове, магазини, канцеларии, училища и др.

 11. Очаквана доставка
  Универсална ножица с усилен механизъм Amplify, 28 cm/ ogradina.bg
  Универсална ножица с усилен механизъм Amplify™, 21 cm
  Цена
  58,00 лв.
  Добави в любими

  Универсалната ножица с усилен механизъм Amplify™ разполага с остри гладки остриета, които режат чисто чак до върха на инструмента. Перфектна е за широк спектър от задачи за рязане – дебел и твърд картон, кожа, мокет, килим, тапицерия, хлъзгави материи, въжета, платна за рисуване и др. Остриетата са направени по иновативната технология Amplify™, която усеща отделянето на острието при рязане на дебели материали и ги принуждава да се сближат отново за отчетливи, чисти срезове. Това позволява да режете два пъти по-ефективно.

   

   

 12. Очаквана доставка
  Универсална ножица с усилен механизъм Amplify™, 24 cm
  Универсална ножица с усилен механизъм Amplify™, 24 cm
  Цена
  79,00 лв.
  Добави в любими

  Универсалната ножица с усилен механизъм Amplify™ разполага с перфектно заточени гладки остриета, които режат чисто чак до върха на инструмента. Перфектна е за широк спектър от задачи за рязане – дебел и твърд картон, кожа, мокет, килим, тапицерия, хлъзгави материи, въжета, платна за рисуване и др. Остриетата са направени по иновативната технология Amplify™, която усеща отделянето на острието при рязане на дебели материали и ги принуждава да се сближат отново за отчетливи, чисти срезове. Това позволява да режете два пъти по-ефективно.

   

   

 13. Универсална ножица с назъбени остриета Amplify™, 24 cm
  Универсална ножица с назъбени остриета Amplify™, 24 cm
  Цена
  82,00 лв.
  Добави в любими

  Универсалната ножица с усилен механизъм Amplify™ разполага с остри назъбени 12 cm остриета, които режат чисто чак до върха на инструмента. Перфектна е за широк спектър от задачи за рязане – дебел и твърд картон, кожа, мокет, килим, тапицерия, хлъзгави материи, въжета, платна за рисуване и др. Остриетата са направени по иновативната технология Amplify™, която усеща отделянето на острието при рязане на дебели материали и ги принуждава да се сближат отново за отчетливи, чисти срезове. Това позволява да режете два пъти по-ефективно.

 14. Универсална ножица Functional Form, 17cm/ ogradina.bg
  Универсална ножица Functional Form, 17cm
  Цена
  31,00 лв.
  Добави в любими

  Универсалната ножица Functional Form е подходяща за рязане на леки материали. Може да се използва и с дясна, и с лява ръка и е удобна за малки и големи длани. Произведена е във Финландия от издръжливи материали.

 15. Универсална класическа ножица Fiskars за лява ръка, 21 cm/ ogradina.bg
  Универсална класическа ножица Fiskars за лява ръка, 21 cm
  Цена
  49,00 лв.
  Добави в любими

  През 1967 г. Fiskars създава домакински ножици от нов вид с красиви оранжеви дръжки. Те са по-леки, по-удобни, по-лесни за боравене и с по-голяма производителност на рязане от тежките ковани ножици. Оттогава са продадени над един милиард ножици Fiskars. Днес ножиците на Fiskars са обичани по целия свят заради легендарната си издръжливост. Независимо дали приготвяте храна, шиете, работите в гаража или творите с децата, Fiskars има перфектната ножица за всяка задача.

 16. Универсална кухненска ножица Essential/ ogradina.bg
  Универсална кухненска ножица Essential, 21 cm
  Цена
  28,00 лв.
  Добави в любими

  Серията Essential на Fiskars се състои от ножове, ножици и съдове за готвене. Всеки артикул е проектиран така, че да бъде практичен и на достъпна цена. Ножовете са за всеки, който търси основни неща за своята кухня. 

 17. Универсална ножица Functional Form, 25cm/ ogradina.bg
  Универсална ножица Functional Form, 25cm
  Цена
  61,00 лв.
  Добави в любими

  Универсалната ножица Functional Form 25 cm има дълги остриета и ергономични дръжки. Идеална е за рязане на дебели и многослойни тъкани и хартия. Произведена е във Финландия от издръжливи материали.

 18. Универсална класическа ножица Fiskars, 21 cm/ ogradina.bg
  Универсална градинска ножица S90, 21 cm
  Цена
  50,00 лв.
  Добави в любими

  Универсалната градинска ножица S90, 21 cm е подходяща за всеки, който реже цветя и растения, аранжира или подрязва билки. Този емблематичен модел се откроява по редица причини - изключително твърди остриета от неръждаема стомана с остър ръб, който поставя другите ножици в сянка, ергономични дръжки, които са проектирани въз основа на естествените движения на ръцете. Дръжките са изработени от удароустойчив PBT, който ще издържи изпитанието на времето. С ножиците Fiskars можете да бъдете сигурни в перфектни резултати за всички задачи за рязане в градината и у дома.

 19. Универсална градинска ножица S94, 24 cm
  Универсална градинска ножица S94, 24 cm
  Цена
  63,00 лв.
  Добави в любими

  За всеки, който реже цветя и растения, аранжира или подрязва билки, не може да получи по-добра ножица за работата от Универсалната градинска ножица Fiskars 24 cm. Този емблематичен модел се откроява по редица причини - изключително твърди остриета от неръждаема стомана с остър ръб, който поставя другите ножици в сянка, ергономични дръжки, които са проектирани въз основа на естествените движения на ръцете. Дръжките са изработени от удароустойчив PBT, който ще издържи изпитанието на времето. С ножиците Fiskars можете да бъдете сигурни в перфектни резултати за всички Ваши задачи за рязане в градината и дома всеки път.

 20. Мултифункционална ножица Cuts+More
  Мултифункционална ножица Cuts+More
  Цена
  62,00 лв.
  Добави в любими

  Многофункционалната ножица Cuts + More на Fiskars е подходяща за рязане на различни материали като пластмаса, картон или текстил. Ножицата има специална вдлъбнатина за рязане на тел и самозалепваща се лента, както и накрайник за рязане на тънки кабели. Може да се използва като отварачка за бутилки и нож.

 21. Ножица за билки Solid SP220/ ogradina.bg
  Ножица за билки Solid SP220
  Цена
  23,00 лв.
  Добави в любими
  Ножицата за билки Solid SP220 се справя бързо и прецизно със събирането и подготовката на билки, цветя, градински плодове и зеленчуци. Тънките, закалени остриета от неръждаема стомана са заточени от основата чак до върха и режат по цялата си дължина. Те запазват острия си ръб дори след продължителна употреба. Пружината нежно отваря остриетата след всяко рязане, за да намали умората в ръката. Изключителен инструмент за професионалисти и любители в сферата на цветята и събирането на билки.
 22. Мултифункционална домакинска ножица Functional Form/ ogradina.bg
  Мултифункционална домакинска ножица Functional Form, 18 cm
  Цена
  45,00 лв.
  Добави в любими

  През 1967 г. Fiskars създава домакински ножици от нов вид с красиви оранжеви дръжки. Те са по-леки, по-удобни, по-лесни за боравене и с по-голяма производителност на рязане от тежките ковани ножици. Оттогава са продадени над един милиард ножици Fiskars. Днес ножиците на Fiskars са обичани по целия свят заради легендарната си издръжливост. Независимо дали приготвяте храна, шиете, работите в гаража или творите с децата, Fiskars има перфектната ножица за всяка задача.

 23. Ножица за пиле Functional Form/ ogradina.bg
  Ножица за пиле Functional Form, 25 cm
  Цена
  60,00 лв.
  Добави в любими

  Серията Functional Form на Fiskars предоставя удобни и лесни решения за ежедневно готвене. Приборите са проектирани да бъдат лесни за използване, почистване и съхранение. Ножицата за пиле Functional Form се справя с лекота с приготвянето на всякакви птици.

 24. Професионална шивашка ножица за дясна ръка, 25 cm/ ogradina.bg
  Професионална шивашка ножица за дясна ръка, 25 cm
  Цена
  69,00 лв.
  Добави в любими

  Професионалната шивашка ножица за дясна ръка, 25 cm има дълго острие от здрава неръждаема стомана, което осигурява дълго и гладко рязане. Подходяща е за рязане на дебели и многослойни тъкани (деним, полиестер, ...), хартия, картон, ламинирани материали, метализирани тъкани, конци и др.

 25. Професионална шивашка ножица за дясна ръка, 27 cm/ ogradina.bg
  Професионална шивашка ножица за дясна ръка, 27 cm
  Цена
  86,00 лв.
  Добави в любими

  Професионалната шивашка ножица за дясна ръка, 27 cm има дълго острие от здрава неръждаема стомана, което осигурява дълго и гладко рязане на многослойни платове. Напрежението на остриетата се регулира, което гарантира рязането на материи с различна дебелина.

 26. Универсална зигзаг ножица Fiskars Classic, 23 cm/ ogradina.bg
  Универсална зигзаг ножица Fiskars Classic, 23 cm
  Цена
  75,90 лв.
  Добави в любими

  Универсалната зигзаг ножица Fiskars Classic има удължено долно острие от здрава неръждаема стомана, което улеснява продължителното и прецизно рязане на тънки или плътни платове - от лека и деликатна коприна до тежък туид. Рязането на зигзаг предотвратява разплитането на краищата на платове, подгъви и др.

 27. Шивашка ножица ServoCut/ ogradina.bg
  Шивашка ножица ServoCut™, 21 cm
  Цена
  58,00 лв.
  Добави в любими

  Шивашките ножици са по-здрави и по-дебели от другите ножици за шиене и най-често се използват за рязане на дебел или тежък плат (кожа, деним и др.). Справят се с лекота с рязане на няколко слоя плат едновременно.

 28. Ножица за текстил Easy Action 26 cm - ogradina.bg
  Ножица за текстил Easy Action, 26 cm
  Цена
  43,00 лв.
  Добави в любими

  Ножицата за текстил Easy Action има уникален дизайн с пружинно действие, който леко отваря остриетата след всяко рязане, като помага да се намали умората на ръцете и да се улесни рязането. Независимо дали имате артрит, ограничена сила на ръката или просто искате да улесните любимите си дейности, ножицата Easy Action може да Ви помогне. Висококачествените остриета от неръждаема стомана са с прецизно заточен ръб, който остава остър по-дълго и реже чак до върха - от съществено значение за всеки, който реже плат. Ергономично оформената дръжка със Softgrip осигурява отличен контрол и комфорт при рязане, а извитата дръжка предотвратява намачкването на материалите за прецизно рязане всеки път.

 29. Прецизна шивашка ножица Fiskars Classic/ ogradina.bg
  Прецизна шивашка ножица Fiskars Classic, 12.5 cm
  Цена
  36,90 лв.
  Добави в любими

  Прецизната шивашка ножица Fiskars Classic се справя със сложни и деликатни задачи за рязане по време на шиене или при други занаяти. Подходяща е за чисто и фино изрязване на малки парчета пачуърк, илици, конци, хартия, ламинирани листове, ленти и други.

 30. Ножица за бродерия Fiskars Classic
  Ножица за бродерия Fiskars Classic, 13 cm
  Цена
  37,90 лв.
  Добави в любими

  Ножицата за бродерия Fiskars Classic има фини, тънки и перфектно заточени остриета. Тя е изключително удобна за детайлна работа при шиене, бродиране и др. Ножицата има 25 години гаранция.

 31. %
  Ножица за хартия Inspiration Seaflower, 17 cm/ ogradina.bg
  Ножица за хартия Inspiration Seaflower, 17 cm
  Цена
  Редовна цена 18,90 лв. Промо цена 12,90 лв.
  Добави в любими

  Ножицата за хартия Inspiration Seaflower на Fiskars има дълги остриета и е лека и компактна.

  Артикул с 30% намаление от цената до изчерпване на наличните количества. Остават само 2 бр.

   
 32. Хоби ножица със заоблени краища/ ogradina.bg
  Хоби ножица със заоблени краища, 13 cm
  Цена
  36,90 лв.
  Добави в любими

  Хоби ножицата на Fiskars е със заоблени краища и е подходяща за работа с лява, и с дясна ръка. Подходяща е за изрязване на леки и малки парчета хартия и се използва за най-различни хобита, в занаятчийството, при шиене, опаковане на подаръци или в офиса. Произведена е във Финландия от висококачествени материали и има 25 години гаранция.

   

 33. Ножица за тапети Essential, 27 cm/ ogradina.bg
  Ножица за тапети Essential, 27 cm
  Цена
  52,00 лв.
  Добави в любими

  Ножицата за тапети Essential има дълги и добре заточени остриета. Тя е незаменим инструмент за професионалисти и за любители. Реже сухите тапети с лекота и прави гладки, прави и чисти срезове, без хартията да се набира около ножицата.

 34. Инструмент за рязане с кръгло острие Fiskars Rotary cutter, Ø 60 mm
  Инструмент за рязане с кръгло острие Fiskars Rotary cutter, Ø 60 mm
  Цена
  49,90 лв.
  Добави в любими

  Инструментът за рязане Fiskars Rotary cutter има кръгло острие с диаметър 60 mm. Използва се за прецизни разрязвания на няколко слоя материал, благодарение на здравото острие с покритие от титаниев карбид. Инструментът е подходящ за работа с дясна и с лява ръка.

 35. Резервно кръгло острие Fiskars Rotary cutter, Ø 60 mm
  Резервно кръгло острие Fiskars Rotary cutter, Ø 60 mm
  Цена
  23,00 лв.
  Добави в любими

  Резервното острие е произведено от титанов карбид и осигурява допълнителен капацитет за рязане и издръжливост на инструмента за рязане Fiskars Rotary cutter, 60 mm. Използва се за прецизни разрязвания на няколко слоя материал. 

 36. Тример за хартия Fiskars ProCision™, размер A4
  Тример за хартия Fiskars ProCision™, размер A4
  Цена
  149,00 лв.
  Добави в любими

  Тримерът ProCision™ е предназначен за рязане на няколко листа хартия, картон и други материали с дебелина до 3 mm. Системата с двойна релса предотвратява мърдането на острието, за да осигури прави, ултрапрецизни срезове всеки път. Острието е изключително здраво и не се нуждае от подмяна. Тримерът се сгъва за лесно съхранение и пренасяне.

 37. Очаквана доставка
  Гилотина за хартия Fiskars 30 cm, размер A4
  Гилотина за хартия Fiskars 30 cm, размер A4
  Цена
  71,00 лв.
  Добави в любими

  Гилотината за хартия Fiskars има капацитет на рязане от 10 листа офис хартия наведнъж (плътност 80 g/m²). Размерът на хартията е портретен формат до A4 и пейзажен формат до A3. Гилотината е произведена от 71% рециклирани материали. Има самонаточващо се острие, което не се нуждае от поддръжка или от подмяна. Режещото рамо се самозаключва за безопасно съхранение и преместване. Гилотината има вградена дръжка за носене и сгъваем предпазител. Снабдена е с неплъзгащи се крачета и е изключително стабилна.

  Има метрична и инчова скала.
   
     

Настрой низходяща посока

47 Артикули

Видове ножици за дома от Fiskars

Fiskars е финландска компания, която произвежда ножици от 1649 г. Компанията е известна със своите висококачествени ножици, които се използват от хора по целия свят за различни задачи. Fiskars първоначално е основана като железарска фабрика. В края на 1800 г. компанията започва да произвежда ножици и бързо става известна със своите висококачествени продукти. Днес Fiskars е глобална компания с широка гама от продукти, включително ножици за различни занаяти, шиене и офис употреба. В ogradina.bg предлагаме много различни модели ножици Fiskars, като всеки е предназначен за специфична употреба. 

 • Занаятчийски ножици: Тези ножици са предназначени за рязане на хартия, плат и други материали, използвани в занаятчийски проекти. Те могат да имат различни форми на острието (прави или назъбени), за да отговарят на различни нужди при рязане.
 • Ножици за шиене: Тези ножици са предназначени специално за рязане на тъкани и други материали, използвани в проекти за шиене. Прецизните шивашки ножици имат остър връх за прецизно рязане и са направени от устойчив на ръжда материал, за да осигурят дълготрайност. Професионалните шивашки ножици имат различни по дължина остриета от здрава неръждаема стомана, които осигуряват дълго и гладко рязане на многослойни платове. Напрежението на остриетата се регулира, което гарантира рязането на материи с различна дебелина. Универсалната зигзаг шивашка ножица има удължено долно острие от здрава неръждаема стомана, което улеснява продължителното и прецизно рязане на тънки или плътни платове - от лека и деликатна коприна до тежък туид. Рязането на зигзаг предотвратява разплитането на краищата на платове, подгъви и др.
 • Офис ножици: Тези ножици са предназначени за обща употреба в офиса и са подходящи за рязане на хартия, картон и други материали. Те имат право или леко извито острие и са направени от неръждаема стомана, за да се гарантира тяхната издръжливост.
 • Кухненски ножици: Тези ножици са предназначени за използване в кухнята и са чудесни за рязане на месо, птици, риба, подправки и други храни. Някои модели имат назъбен ръб, за да помогнат при рязане на твърди материали и са направени от безопасен за храна материал.
 • Ножици за лява и дясна ръка: Fiskars произвеждат 3 вида ножици - за дясна ръка, за лява ръка и комбинирани ножици, удобни за работа и с лява и с дясна ръка.
 • Дизайнерски ножици: Универсалните дизайнерски ножици се отличават с модерен дизайн и функционалност. Подходящи са за ежедневна употреба в дома, офиса, търговски обекти, професионални кухни или складове.
 • Градински ножици: Fiskars предлага разнообразие от градински ножици за подрязване на растения. Тези ножици са проектирани да бъдат здрави и издръжливи, тъй като са подложени на много износване, докато работят в градината или на балкона при саксиите.

За да използвате ножици Fiskars, започнете, като изберете подходящата ножица за задачата. Дръжте дръжката на ножицата в доминиращата си ръка и използвайте захват, който е удобен и сигурен. Позиционирайте острието на ножицата срещу материала, който искате да режете, и прилагайте лек натиск, докато режете. Уверете се, че държите пръстите си далеч от острието, за да избегнете нараняване, и затваряйте ножицата, когато не се използва, за да защитите острието.