ОНЛАЙН ПОКУПКИ НА ИЗПЛАЩАНЕ ОТ 150 ЛВ ДО 15 000 ЛВ

Барбекюта на въглища

 1. Нов
  Лимитиран модел 70th Anniversary Kettle Weber® /ogradina.bg
  Лимитиран модел 70th Anniversary Kettle Weber®
  Цена
  1199,90 лв.

  Лимитираният модел 70th Anniversary Kettle е висококачествено барбекю на въглища от серията Master-Touch на Weber®. Създадено е за истински фенове на марката и съчетава ретро визия и модерни функции. В съвършената му изработка могат да бъдат намерени препратки към различни епохи от историята на Weber®, която започва през 1952 година в САЩ.

  • Цветът е холивудско сиво - намек към черно-белите филми от 50-те
  • Рафтът за съхранение на аксесоарите последно е използван в моделите барбекюта от 1950 г.
  • Стилният термометър на капака е вдъхновен от емблемите на колите от 50-те години
  • Удобните, пластмасови дръжки усилени с фибростъкло приличат на дървени, точно каквито са били през 80-те и 90-те години
  • Колелата с бял ринг отбелязват ерата на барбекютата на въглища в периода 1952-2022 г.
 2. Барбекю на въглища WEBER Classic 47cm
  Барбекю на въглища Weber® Classic Kettle 47cm
  Цена
  360,00 лв.

  Насладете се на спокойствието на градината, пукота на горещите дървени въглища и вкусния аромат, докато приготвяте семейната вечеря. Weber® Classic Kettle прави революция през 1952 година - то е първото барбекю с капак. Когато капакът е затворен по време на готвене, скарата е по-гореща, сочността на продуктите се запазва и вкусът на опушено е по-наситен. Познато и обичано по целия свят Weber® Classic Kettle ни разкрива същината на готвенето на открито.

 3. Опушвач Smokey Mountain Cooker 47cm
  Опушвач Weber® Smokey Mountain Cooker 47cm
  Цена
  999,00 лв.

  Серията Smokey Mountain Cooker на Weber® е специално създадена за феновете на опушването. Тя е за най-големите грил майстори. Приготвянето на slow-and-low ребра, бут, плешка, цяла пуйка, риба се извършва на температура под 150°С и отнема поне няколко часа. Резултатът винаги е крехко месо, което се отделя от костите. Опушвачът е във формата на куршум и има 3 части - купа, централна част и капак. Разпалените въглища са в купата най-отдолу. В централната част са разположени съд за вода и 2 скари за готвене. Капакът запазва температурата с часове и има вграден термометър, на който следите процеса на опушване, без да губите топлина. За още по-специален аромат добавете няколко дървени парчета за опушване Weber® към горещите въглища/брикети още от началото на готвенето. Месото поема ароматите най-добре, докато е още сурово. Винаги слагайте вода в съда - тя подобрява процеса на опушване. Може да добавите във водата пресни подправки или бира. Smokey Mountain Cooker разкрива пред вас ново кулинарно предизвикателство и безкрайни възможности. Намерете повече информация и рецепти в нашия блог.

   

 4. Преносимо барбекю на въглища WEBER® Smokey Joe 37cm
  Преносимо барбекю на въглища Weber® Smokey Joe 37cm
  Цена
  239,00 лв.

  Преносимото барбекю на въглища Weber® Smokey Joe ∅37 cm е базирано на оригиналния дизайн на създателя на Weber® от 1952 г. Произведено е от същите качествени материали, като по-големите модели барбекюта и целта му е да Ви служи дълги години. По време на готвене капакът е затворен, а температурата се контролира чрез регулаторите за въздух. Готвенето на затворен капак запазва сочността на продуктите и придава по-силен аромат на храната. Насладете се на почивката сред природата, пукота на горещите дървени въглища и времето със семейството и приятелите. 

 5. Преносимо барбекю на въглища WEBER® Go-Anywhere
  Преносимо барбекю на въглища Weber® Go-Anywhere
  Цена
  259,00 лв.

  Преносимото барбекю на въглища Weber® Go-Anywhere е компактно, леко и лесно за пренасяне. Храната се грилова при затворен капак, като температурата се контролира с помощта на регулаторите за въздух. По този начин времето за готвене намалява, а сочността на продуктите се запазва. Месото, зеленчуците, сирената и хлебчетата придобиват неповторим барбекю вкус.

 6. Барбекю на въглища WEBER® Compact 47cm
  Барбекю на въглища Weber® Compact 47cm
  Цена
  280,00 лв.

  Weber® Compact 47cm е най-базовият модел барбекю на дървени въглища с крачета. Има в себе си всичко необходимо, за да се насладите на апетитен хот дог, сочни шишчета или крехки пържоли. Просто загрейте барбекюто, сложете храната на горещата скара и затворете капака. Вашето барбекю ще свърши останалото и ще разкрие пред Вас неповторимия Weber® вкус.

 7. Барбекю на въглища Weber® Compact 57cm/ ogradina.bg
  Барбекю на въглища Weber® Compact 57cm
  Цена
  390,00 лв.

  Weber® Compact 57cm е базов модел барбекю на дървени въглища с крачета.  Има в себе си всичко необходимо, за да се насладите на апетитен хот дог, сочни шишчета или крехки пържоли. Просто загрейте барбекюто, сложете храната на горещата скара и затворете капака. Вашето барбекю ще свърши останалото и ще разкрие пред Вас неповторимия Weber® вкус .

 8. Барбекю на въглища WEBER® Original Kettle 47cm E-4710 BLK
  Барбекю на въглища Weber® Original Kettle 47cm E-4710 BLK
  Цена
  470,00 лв.

  Барбекюто Original Kettle® E-4710 е базирано на оригиналния дизайн на създателя на Weber® от 1952 г. и е познат и любим продукт в целия свят. То е част от семейните празници и допринася за доброто настроение на всички. Обновено е с допълнителни функции и е перфектното решение, ако разполагате с ограничено пространство. 

 9. Барбекю на въглища WEBER Classic 57cm
  Барбекю на въглища Weber® Classic Kettle 57cm
  Цена
  480,00 лв.

  Насладете се на спокойствието на градината, пукота на горещите дървени въглища и вкусния аромат. Weber® Classic Kettle 57cm прави революция през 1952 година - то е първото барбекю с капак. Когато капакът е затворен по време на готвене, скарата е по-гореща, сочността на продуктите се запазва и вкусът на опушено е по-наситен. Познато и обичано по целия свят Weber® Classic Kettle 57cm ни разкрива същината на готвенето на открито.

 10. Барбекю на въглища Weber® Original Kettle 57cm E-5710 BLK/ ogradina.bg
  Барбекю на въглища Weber® Original Kettle 57cm E-5710 BLK
  Цена
  579,00 лв.

  Барбекюто Original Kettle® E-5710 е базирано на оригиналния дизайн на създателя на Weber® от 1952 г. и е познат и любим продукт в целия свят. То е оборудвано с голяма скара, на която може да се приготви храна за цялото семейство и за всички гости. Обновено с допълнителни функции, това барбекю на дървени въглища гарантира лесното приготвяне на перфектна храна всеки път.

 11. Барбекю на въглища Weber® Original Kettle 57cm E-5730 BLK
  Барбекю на въглища Weber® Original Kettle 57cm E-5730 BLK
  Цена
  699,00 лв.

  Гриловайте бургери, царевица и всички останали гарнитури наведнъж върху обширната скара на барбекюто Original Kettle® E-5730 BLK. То е базирано на оригиналния дизайн на създателя на Weber® от 1952 г. и е познат и любим продукт в целия свят. Обновено е с допълнителна функция за опушване, която регулира въздушната струя и дава възможност за готвене на ниска температура. Това барбекю на дървени въглища е подходящо за всеки начинаещ готвач или грил майстор. 

 12. Барбекю на въглища WEBER® Master-Touch 57cm GBS E-5750 BLK
  Барбекю на въглища Weber® Master-Touch 57cm GBS E-5750 BLK
  Цена
  749,00 лв.

  Моделите от серията Master-Touch са създадени за истински фенове на барбекютата на въглища. Най-впечатляващата им функция е иновативната GBS скара (Gourmet BBQ System). С нейна помощ може да приготвите на барбекюто си всичко - салатата, ордьоврите, основното, гарнитурите и десерта. Може дори да направите закуска, яхния или пица с перфектна хрупкава коричка. Гриловате и опушвате в едно барбекю, благодарение на подобрената система за регулиране на въздушната струя. Зарадвайте гостите си с невероятно крехко месо приготвено по slow-and-low технология (бавно готвене).

 13. Барбекю на въглища Weber® Master-Touch Premium GBS 57cm SE E-5775 BLK
  Барбекю на въглища Weber® Master-Touch Premium GBS 57cm SE E-5775 BLK
  Цена
  960,00 лв.

  Серията Master-Touch Premium е за най-запалените грил майстори. Барбекютата комбинират в себе си 3 възможности за приготвяне на храната:

  • директно изпичане върху скарата - храната се намира над горещите дървени въглища - за стекове, бургери, зеленчуци
  • индиректно изпичане - въглищата са разделени на две, а храната се поставя между тях - за цяло пиле, десерт
  • бавно готвене (slow-and-low/опушване) - въглищата са покрити със специална плоча, която забавя процеса на горене, храната е поставена на скарата - за цяло парче месо

  С помощта на иновативната GBS скара (Gourmet BBQ System) може да приготвите на барбекюто си всичко - салатата, ордьоврите, основното, гарнитурите и десерта. Може дори да направите закуска, яхния или пица с перфектна хрупкава коричка. 

 14. Барбекю на въглища WEBER® Performer GBS 57cm
  Барбекю на въглища Weber® Performer GBS 57cm
  Цена
  1129,00 лв.

  Барбекюто Weber® Performer GBS 57 cm предлага перфектно приготвяне на храната на дървени въглища и е снабдено с оригинален страничен плот за по-голямо удобство.

  GBS скарата (Gourmet Barbecue System) Ви разкрива безкрайни кулинарни възможности. Разнообразните GBS приставки (купуват се отделно), като камъка за пица, уок тигана и чугунената скара дават възможност за приготвянето на ястия, които не сте си и представяли да направите на барбекю, сред зеленината на двора.  

 15. Барбекю на въглища WEBER® Performer Deluxe GBS 57cm
  Барбекю на въглища Weber® Performer Deluxe GBS 57cm
  Цена
  1650,00 лв.

  Weber® Performer Deluxe GBS 57 cm предлага незабравимо барбекю изживяване. Иновативната електронна система Touch-N-Go за запалване е една от най-харесваните функции. 

  1. Отворете капака на барбекюто и регулаторите за въздух на дъното на купата
  2. Поставете въглищата в средата на решетката за  дървени въглища/брикети
  3. Завъртете копчето за газта
  4. Натиснете бутона и оставете горелката да работи 5 минути, след което я изключете
  5. Дървените въглища са готови за работа, когато се покрият с тънък сив слой пепел (около 25 мин)
 16. Нов
  Барбекю на въглища Ranch Kettle Weber 94 cm /ogradina.bg
  Барбекю на въглища Ranch Kettle Weber® 94 cm
  Цена
  4659,00 лв.

  Барбекюто на въглища Ranch Kettle Weber® 94 cm не е обикновено. Огромният му капацитет задава тон на партито, което продължава до следващия ден. Подходящо е за употреба от кетъринг компании, професионални готвачи и заведения за бързо хранене. Това е перфектното барбекю за фестивали, фирмени събития и големи партита на открито.
  Площта за готвене е 6936 cm², а скарата от неръждаема стомана е снабдена с панти за лесно добавяне на дървени въглища. Готови сте да печете барбекю и да нахраните цяла тълпа от хора.

 17. Нов
  Барбекю на пелети Weber SmokeFire/ ogradina.bg
  Барбекю на пелети Weber® SmokeFire EX 6
  Цена
  5290,00 лв.

  Новото барбекю на пелети Weber® SmokeFire EX 6 GBS е универсален грил с широк температурен диапазон от 95°С до 315°С. На него можете да опушвате през цялата нощ, да гриловате и да печете. Автентичният опушен аромат от пелетите гарантира още по-добър вкус на любимите рецепти. SmokeFire е смарт грил с интегрирана технология Weber Connect и е едно от последните неустоими и иновативни предложения от Weber.

  • Най-доброто барбекю на пелети - за гриловане, печене и опушване
  • Покритие с емайл от порцелан - задържа топлината и помага за предотвратяване на ръжда и напукване
  • Голямо пространство за готвене от две скари - 6370 cm²
  • Греди Flavoriser® - спомагат за равномерното разпределяне на топлината по цялата скара
  • Вградена смарт технология Weber Connect - работи с безплатното приложение за iPhone и Android. Приложението съдържа множество рецепти и Ви дава възможност да следите вътрешната температура на месото в реално време на Вашия смартфон. Задавате желаната степен на изпичане, получавате инструкции стъпка-по-стъпка и регулирате температурата на барбекюто от разстояние.
  • GBS скара - позволява да приготвяте гофрети, задушено, цяло пиле или перфектно изпечена пица на открито, с помощта на допълнителни аксесоари (закупуват се отделно).
 18. Барбекю на въглища Weber® Summit Kamado Grilling Center, 61 cm/ ogradina.bg
  Барбекю на въглища Weber® Summit Kamado Grilling Center, 61 cm
  Цена
  5500,00 лв.

  Издръжливата изолирана стомана с двойни стени и неограниченият потенциал на Summit® Kamado S6 Charcoal Grill Center го поставят в собствен клас. Бързо достига желаната температура, поддържа топлина за целодневно опушване и има газовото запалване с натискането на един бутон. Големият диаметър на скарата осигурява обширна площ за гриловане. Барбекюто е идеално за приготвянето на храна за голям брой гости. Преместете скарата, за да превърнете Вашето Summit® Kamado в барбекю на дървени въглища за ежедневна употреба - за да гриловате пържоли, пиле или риба.

  • Двустенна изолация - за поддържане на избраната температура
  • Стоманена конструкция и покритие с емайл от порцелан - за изключителна издръжливост
  • Система за газово запалване Snap-Jet - разпалва дървените въглища в рамките на 15 минути
  • Въздушен клапан на капака Rapidfire - за бързо достигане на висока температура
  • Система One-Touch - за безпроблемно почистване
  • Регулируема GBS скара - за бавно опушване или за запечатване на висока температура

   

 19. Барбекю на въглища Weber® Summit Kamado E6, 61 cm/ ogradina.bg
  Барбекю на въглища Weber® Summit Kamado E6, 61 cm
  Цена
  3200,00 лв.

  Summit® Kamado изглежда и работи като никое друго барбекю на дървени въглища. Неговата характерна издръжлива изолирана стомана с двойни стени бързо достига желаната температура и поддържа топлина за целодневно опушване, като същевременно намалява количеството на използваните въглища по време на готвене. Големият диаметър на скарата осигурява обширна площ за гриловане. Барбекюто е идеално за приготвянето на храна за голям брой гости. Преместете скарата, за да превърнете Вашето Summit® Kamado в барбекю на дървени въглища за ежедневна употреба - за да гриловате пържоли, пиле или риба.

  • Двустенна изолация - за поддържане на избраната температура
  • Стоманена конструкция и покритие с емайл от порцелан - за изключителна издръжливост
  • Въздушен клапан на капака Rapidfire - за бързо достигане на висока температура
  • Система One-Touch - за безпроблемно почистване
  • Регулируема GBS скара - за бавно опушване или за запечатване на висока температура
Настрой низходяща посока

19 Артикули

През 1952 година Стефан Вебер създал първото барбекю на въглища с капак. До ден днешен барбекютата на въглища WEBER® се произвеждат в САЩ. Подходящи са за хора, които правят барбекю от време на време, при специални събирания, и които се наслаждават на разпалването на въглищата, докато пият бира и си говорят с приятели.

Какво има в едно барбекю на въглища?

 • Купа и капак от стомана, емайлирана с порцелан с 10 години гаранция – изключително издръжлив материал. Не се надрасква, не ръждясва. Порцелановото покритие разпределя температурата равномерно в цялото барбекю.
 • Отвори за въздух от алуминий, устойчиви на ръжда – на купата и на капака. Осигуряват правилната циркулация на въздуха и равномерното изпичане на храната. Чрез тях с лекота регулирате температурата в барбекюто – по-малко въздух, по-ниска температура и обратното.
 • Скара за готвене – Ø47, 57, 67 cm. Повечето модели барбекюта се продават с тройно никелирани стоманени скари. Някои от тях може да са снабдени с панти, които позволяват прибавянето на въглища по време на готвене, без да се премества нагорещената скара.
 • GBS скара (Gourmet Barbecue System) изработена е от тройно никелирана стомана, но има подвижна централна част. На нейно място се предлагат 8 различни аксесоара, с помощта на които може да се приготвят разнообразни ястия. Чугунена GBS скара за стекове с ромбоидни шарки – чугунът има изключителен капацитет на загряване и е идеален за запечатването на стекове на много висока температура. Чугуненият GBS тиган е подходящ за бекон, яйца, палачинки, тостове, скариди, паеля и др. Холандският GBS съд е предназначен за приготвянето на крехко задушено, питателни яхнии, апетитно къри. В него можете да изпечете различни видове хляб или да направите греяно вино през зимата, докато наденичките се пекат отстрани. GBS скарата предлага още съд за печене на цяло пиле GBS, плоча за пица GBS, приставка за гофрети GBS, уок тиган GBS.
 • Решетка за въглища от неръждаема стомана
 • Система за почистване от неръждаема стомана – при някои модели имаме само подвижен контейнер за пепел (прилича на купа), а при други контейнерът е затворен и пепелта не се разпилява при по-силен порив на вятъра.
 • Дръжка на капака с топлинен протектор
 • Други екстри – капак на панти, капак Tuck-Away, куки за окачването на прибори за барбекю, страничен сгъваем плот, количка с колела, електронно газово запалване на барбекюто на въглища, термометър върху капака, функция за опушване, рафт под барбекюто – за стабилност и съхранение, шиш с моторче – за чеверме.

 

Методи за готвене при барбекютата на въглища!

Ако досега сте ползвали само открита скара, следващата информация ще Ви заинтригува. Всички барбекюта на Weber работят при затворен капак, включително и барбекютата на въглища. По този начин месото остава сочно и се опушва, температурата се акумулира, възпламеняванията са рядко явление, заради намаления приток на кислород.

 • Директно готвене – храната се поставя директно над въглищата/брикетите. Температурата е висока между 200◦С-290◦С, а храната се пече не повече от 25 минути. Това готвене е най-близо до класическото разбиране за скара. Методът е подходящ за изпичането на стекове от месо и риба, кюфтета и бургери, наденички, зеленчуци, плодове, миди, скариди и др. При този метод може да използвате и чипс за опушване.

 • Индиректно готвене – храната се поставя встрани от въглищата/брикетите. Температурата е средна между 180◦С-200◦С, а времето за изпичане на храната е над 25 минути. По този начин може да приготвите цяла риба, пиле и пуйка, пуешки гърди, пилешки бутчета и крилца, цял картоф, пица, брауни и др. И при този метод може да подсилите вкуса с подходящ чипс за опушване.

 • Бавно готвене (slow and low)/опушване – храната отново се поставя встрани от източника на топлина, а температурата на готвене е ниска – около 90◦С-130◦С. Подходящ е за бaрбекюта на въглища и на газ. Печенето продължава 6-8 часа и е перфектно за приготвянето на ребра, голямо парче месо, цяло пиле. За този метод използвайте дървени парчета за опушване

 

Брикетите WEBER® са подходящи за бавно готвене, защото вдигат температура по-бавно, но я поддържат за по-дълго време.Въглищата WEBER® се разгарят по-бързо, но и изгасват по-бързо.

Запалването на въглища е изключително лесно с уреда за разпалване на Weber. Той прилича на комин, пълни се с въглища и под него се поставят 2-3 кубчета за запалване. Изчаква се 10 минути и въглищата се изсипват върху решетката за въглища или в кошниците за въглища – използват се за директно и индиректно готвене. Никога не използвайте течност за запалване – тя придава лош вкус на храната.

Чипсът за опушване се препоръчва при храни, които се приготвят за по-кратко време. Преди употреба чипсът винаги се накисва във вода за 30 минути, после се отцежда и се поставя направо върху въглищата. Дървените парчета за опушване се препоръчват при бавно готвене и по-дълго опушване. Те не се накисват във вода. Поставят се директно върху въглищата.

Какви аксесоари се предлагат за барбекюта на въглища?

 • Комплект 2 броя прибори за барбекю WEBER® е подходящ за по-малки барбекюта, тъй като приборите са по-къси.

 • Комплект 3 броя прибори за барбекю WEBER® се състои от по-дълги прибори и се препоръчва при барбекюта с по-голям размер, за да бъдат ръцете ви по-далеч от топлината.
 • Четка за барбекю WEBER® Т-форма, 30 сm – изберете четка, с която да отстраните овъглените остатъци от храна от предишното готвене.

 • Уред за разпалване на въглища WEBER® - незаменим помощник за всеки грил майстор, запалването става лесно, необходими са ви 10 минути за перфектно разпалени въглища всеки път.

 • Ръкавица за барбекю WEBER® предпазва ръката и предмишницата и е подходяща за големи барбекюта.

 • Калъф WEBER® - осигурете подходяща защита за барбекюто, когато не го използвате. Изберете калъфа спрямо модела на грила.

 • Дървени въглища WEBER® - перфектни за директно и индиректно готвене.

 • Дървени брикети WEBER® - създадени са за slow and low готвене и опушване.

 • Съд за печене на пиле с незалепващо керамично покритие WEBER® -пригответе невероятно вкусно крехко цяло пиле с неповторим барбекю вкус. В същия съд може да изпечете и брауни.

 • Кошницата за риба WEBER® е един от необходимите аксесоари, ако обичате да похапвате риба на скара. С нейна помощ прясната риба никога няма да залепне и да се разпадне на парчета докато я обръщате. Лесно, чисто и удобно. Изберете един от двата размера спрямо големината на барбекюто. 

 • Чипсове за опушване WEBER® - изберете вида на чипса спрямо храната, която ще приготвяте. За директно и индиректно готвене.

 • Дървени парчета за опушване WEBER® - подходящи за бавно slow and low готвене и опушване.

Ако притежавате GBS скара за барбекю, можете да закупите някои от следните аксесоари:

 • Чугунена GBS скара WEBER® - за стекове с ромбоидни шарки.

 • Чугуненият GBS тиган WEBER® е подходящ за бекон, яйца, палачинки, тостове, скариди, паеля и др.

 • Холандският GBS съд WEBER® за крехко задушено, питателни яхнии, апетитно къри, хляб, греяно вино. 

 • Съд за печене на цяло пиле GBS WEBER® 

 • Плоча за пица GBS WEBER® 

 • Приставка за гофрети GBS WEBER® 

 • Уок тиган GBS WEBER®

 

В Аксесоари за барбекю можете да намерите още много тавички, преса за бургери, престилки, термометри и най-различни WEBER® аксесоари. Богатата гама аксесоари е едно от най-големите предимства на WEBER®.

 

Запалване и употреба на барбекю на въглища!

 1. Преди употреба е необходимо да подготвите барбекюто. Проверете контейнера за пепел и го изпразнете, ако се е събрало голямо количество от предишното готвене.
 2. Уверете се, че отворите за въздух на дъното и на капака са напълно отворени.
 3. Махнете скарата за готвене и я оставете настрани.
 4. Запалете въглищата по традиционния начин върху решетката за въглища или използвайте уред за разпалване на въглища WEBER®.
 5. Оставете въглищата да се разгорят добре за 10-15 минути и да побелеят.
 6. Изсипете ги на решетката за въглища, ако използвате уреда и после поставете скарата за готвене. Затворете капака на барбекюто.
 7. Оставете барбекюто да се загрее добре за още 10-15 минути, докато грилът вдигне висока температура.
 8. Отворете капака и почистете скарата с четка, за да отстраните овъглените остатъци храна от предишното готвене.
 9. Вашето барбекю на въглища е готово за употреба. Никога не мажете скарата за готвене с мазнина. Сложете тънък слой олио или зехтин върху месото или зеленчуците. Контролирайте температурата посредством отворите за въздух.