-
НовБарбекю на въглища Weber® Master-Touch 67cm CRAFTEDДобави в любими
Weber® Master-Touch 67cm CRAFTED е най-новото барбекю на дървени въглища Weber за 2024 година. То предлага голяма 67-сантиметрова скара за готвене Weber CRAFTED, която ви позволява да превърнете барбекюто си в тиган, пещ за пица, фурна за хляб и др. Отстранете подвижната част на скарата, заменете я с един от аксесоарите Weber CRAFTED (продават се отделно) и започнете да приготвяте пици, палачинки, смаш бургери, майсторски гриловани пържоли, печени десерти и други вкусни творения. Това барбекю е чудесно и за опушване на ребра, бутчета, печено месо и наденички, благодарение на функцията slow-and-low (бавно) готвене. Нахранете многобройните си гости с лекота и приготвяйте няколко храни едновременно върху издръжливата скара от неръждаема стомана.
-
Лимитиран модел 70th Anniversary Kettle Weber®Добави в любими
Лимитираният модел 70th Anniversary Kettle е висококачествено барбекю на въглища от серията Master-Touch на Weber®. Създадено е за истински фенове на марката и съчетава ретро визия и модерни функции. В съвършената му изработка могат да бъдат намерени препратки към различни епохи от историята на Weber®, която започва през 1952 година в САЩ.
- Цветът е холивудско сиво - намек към черно-белите филми от 50-те
- Рафтът за съхранение на аксесоарите последно е използван в моделите барбекюта от 1950 г.
- Стилният термометър на капака е вдъхновен от емблемите на колите от 50-те години
- Удобните, пластмасови дръжки усилени с фибростъкло приличат на дървени, точно каквито са били през 80-те и 90-те години
- Колелата с бял ринг отбелязват ерата на барбекютата на въглища в периода 1952-2022 г.
-
Барбекю на въглища Weber® Classic Kettle 47cmДобави в любими
Насладете се на спокойствието на градината, пукота на горещите дървени въглища и вкусния аромат, докато приготвяте семейната вечеря. Weber® Classic Kettle прави революция през 1952 година - то е първото барбекю с капак. Когато капакът е затворен по време на готвене, скарата е по-гореща, сочността на продуктите се запазва и вкусът на опушено е по-наситен. Познато и обичано по целия свят Weber® Classic Kettle ни разкрива същината на готвенето на открито.
-
Опушвач Weber® Smokey Mountain Cooker 47cmДобави в любими
Серията Smokey Mountain Cooker на Weber® е специално създадена за феновете на опушването. Тя е за най-големите грил майстори. Приготвянето на slow-and-low ребра, бут, плешка, цяла пуйка, риба се извършва на температура под 140°С и отнема поне няколко часа. Резултатът винаги е крехко месо, което се отделя от костите. Опушвачът е във формата на куршум и има 3 части - купа, централна част и капак. Разпалените въглища са в купата най-отдолу. В централната част са разположени съд за вода и 2 скари за готвене. Капакът запазва температурата с часове и има вграден термометър, на който следите процеса на опушване, без да губите топлина. За още по-специален аромат добавете няколко дървени парчета за опушване Weber® към горещите въглища/брикети още от началото на готвенето. Месото поема ароматите най-добре, докато е още сурово. Винаги слагайте вода в съда - тя подобрява процеса на опушване. Може да добавите във водата пресни подправки или бира. Smokey Mountain Cooker разкрива пред вас ново кулинарно предизвикателство и безкрайни възможности. Намерете повече информация и рецепти в нашия блог.
-
Опушвач Weber® Smokey Mountain Cooker 57cmДобави в любими
Серията Smokey Mountain Cooker на Weber® е специално създадена за феновете на опушването. Тя е за най-големите грил майстори. Приготвянето на slow-and-low ребра, бут, плешка, цяла пуйка, риба се извършва на температура под 140°С и отнема поне няколко часа. Резултатът винаги е крехко месо, което се отделя от костите. Опушвачът е във формата на куршум и има 3 части - купа, централна част и капак. Разпалените въглища са в купата най-отдолу. В централната част са разположени съд за вода и 2 скари за готвене. Капакът запазва температурата с часове и има вграден термометър, на който следите процеса на опушване, без да губите топлина. За още по-специален аромат добавете няколко дървени парчета за опушване Weber® към горещите въглища/брикети още от началото на готвенето. Месото поема ароматите най-добре, докато е още сурово. Винаги слагайте вода в съда - тя подобрява процеса на опушване. Може да добавите във водата пресни подправки или бира. Smokey Mountain Cooker разкрива пред вас ново кулинарно предизвикателство и безкрайни възможности. Намерете повече информация и рецепти в нашия блог.
-
Преносимо барбекю на въглища Weber® Smokey Joe 37cmДобави в любими
Преносимото барбекю на въглища Weber® Smokey Joe ∅37 cm е базирано на оригиналния дизайн на създателя на Weber® от 1952 г. Произведено е от същите качествени материали, като по-големите модели барбекюта и целта му е да Ви служи дълги години. По време на готвене капакът е затворен, а температурата се контролира чрез регулаторите за въздух. Готвенето на затворен капак запазва сочността на продуктите и придава по-силен аромат на храната. Насладете се на почивката сред природата, пукота на горещите дървени въглища и времето със семейството и приятелите.
-
Преносимо барбекю на въглища Weber® Go-AnywhereДобави в любими
Преносимото барбекю на въглища Weber® Go-Anywhere е компактно, леко и лесно за пренасяне. Храната се грилова при затворен капак, като температурата се контролира с помощта на регулаторите за въздух. По този начин времето за готвене намалява, а сочността на продуктите се запазва. Месото, зеленчуците, сирената и хлебчетата придобиват неповторим барбекю вкус.
-
Барбекю на въглища Weber® Compact 47cmДобави в любими
Weber® Compact 47cm е най-базовият модел барбекю на дървени въглища с крачета. Има в себе си всичко необходимо, за да се насладите на апетитен хот дог, сочни шишчета или крехки пържоли. Просто загрейте барбекюто, сложете храната на горещата скара и затворете капака. Вашето барбекю ще свърши останалото и ще разкрие пред вас неповторимия Weber® вкус.
-
Барбекю на въглища Weber® Compact 57cmДобави в любими
Weber® Compact 57cm е базов модел барбекю на дървени въглища с крачета. Има в себе си всичко необходимо, за да се насладите на апетитен хот дог, сочни шишчета или крехки пържоли. Просто загрейте барбекюто, сложете храната на горещата скара и затворете капака. Вашето барбекю ще свърши останалото и ще разкрие пред вас неповторимия Weber® вкус .
-
Барбекю на въглища Weber® Original Kettle 47cm E-4710 BLKДобави в любими
Барбекюто Original Kettle® E-4710 е базирано на оригиналния дизайн на създателя на Weber® от 1952 г. и е познат и любим продукт в целия свят. То е част от семейните празници и допринася за доброто настроение на всички. Обновено е с допълнителни функции и е перфектното решение, ако разполагате с ограничено пространство.
-
Барбекю на въглища Weber® Classic Kettle 57cmДобави в любими
Насладете се на спокойствието на градината, пукота на горещите дървени въглища и вкусния аромат. Weber® Classic Kettle 57cm прави революция през 1952 година - то е първото барбекю с капак. Когато капакът е затворен по време на готвене, скарата е по-гореща, сочността на продуктите се запазва и вкусът на опушено е по-наситен. Познато и обичано по целия свят Weber® Classic Kettle 57cm ни разкрива същината на готвенето на открито.
-
Барбекю на въглища Weber® Original Kettle 57cm E-5710 BLKДобави в любими
Барбекюто Original Kettle® E-5710 е базирано на оригиналния дизайн на създателя на Weber® от 1952 г. и е познат и любим продукт в целия свят. То е оборудвано с голяма скара, на която може да се приготви храна за цялото семейство и за всички гости. Обновено с допълнителни функции, това барбекю на дървени въглища гарантира лесното приготвяне на перфектна храна всеки път.
-
Барбекю на въглища Weber® Original Kettle 57cm E-5730 BLKДобави в любими
Гриловайте бургери, царевица и всички останали гарнитури наведнъж върху обширната скара на барбекюто Original Kettle® E-5730 BLK. То е базирано на оригиналния дизайн на създателя на Weber® от 1952 г. и е познат и любим продукт в целия свят. Обновено е с допълнителна функция за опушване, която регулира въздушната струя и дава възможност за готвене на ниска температура. Това барбекю на дървени въглища е подходящо за всеки начинаещ готвач или грил майстор.
-
Барбекю на въглища Weber® Master-Touch 57cm GBS E-5750 BLKДобави в любими
Моделите от серията Master-Touch са създадени за истински фенове на барбекютата на въглища. Най-впечатляващата им функция е иновативната GBS скара (Gourmet BBQ System). С нейна помощ може да приготвите на барбекюто си всичко - салатата, ордьоврите, основното, гарнитурите и десерта. Може дори да направите закуска, яхния или пица с перфектна хрупкава коричка. Гриловате и опушвате в едно барбекю, благодарение на подобрената система за регулиране на въздушната струя. Зарадвайте гостите си с невероятно крехко месо приготвено по slow-and-low технология (опушване).
-
Барбекю на въглища Weber® Master-Touch Premium GBS 57cm SE E-5775 BLKДобави в любими
Серията Master-Touch Premium е за най-запалените грил майстори. Барбекютата комбинират в себе си 3 възможности за приготвяне на храната:
- Директно изпичане (гриловане) върху скарата - храната се намира над горещите дървени въглища - за стекове, бургери, зеленчуци. Време за готвене до 25 минути на температура между 200-290°C.
- Индиректно изпичане (печене) - въглищата са разделени на две, а храната се поставя между тях - за цяло пиле, десерт. Време за готвене над 25 минути на температура между 180-200°C.
- Бавно готвене (slow-and-low/опушване) - въглищата са покрити със специална плоча, която забавя процеса на горене, храната е поставена на скарата - за цяло парче месо, ребра. Време за готвене 6-8 часа на температура между 90-130°C.
С помощта на иновативната GBS скара (Gourmet BBQ System) може да приготвите на барбекюто си всичко - салатата, ордьоврите, основното, гарнитурите и десерта. Може дори да направите закуска, яхния или пица с перфектна хрупкава коричка.
-
Барбекю на въглища Weber® Performer GBS 57cmДобави в любими
Барбекюто Weber® Performer GBS 57 cm предлага перфектно приготвяне на храната на дървени въглища и е снабдено с оригинален страничен плот за по-голямо удобство.
GBS скарата (Gourmet Barbecue System) разкрива безкрайни кулинарни възможности. Разнообразните GBS приставки (купуват се отделно), като камъка за пица, уок тигана и чугунената скара дават възможност за приготвянето на ястия, които не сте си и представяли да направите на барбекюто сред зеленината на двора.
-
Барбекю на въглища Weber® Performer Deluxe GBS 57cmДобави в любими
При Weber® Performer Deluxe GBS 57 cm всичко опира до удобството. Барбекюто се запалва с натискането на един бутон. Това спестява време и допринася за доброто настроение на компанията. GBS скарата (Gourmet Barbecue System) Ви позволява да приготвяте разнообразни ястия на открито, с помощта на допълнителни аксесоари (закупуват се отделно). Благодарение на иновативната въздушна клапа, вече можете да печете и опушвате в един уред - колко практично. Големият работен плот е идеален за приготвянето на продуктите. На него може да държите всичко необходимо - чисти чинии, плата, подправки и сосове. Въглищата се съхраняват в удобен затворен контейнер под плота. Така си гарантирате, че винаги ще са сухи и готови за работа.
-
Барбекю на въглища Ranch Kettle Weber® 94 cmДобави в любими
Барбекюто на въглища Ranch Kettle Weber® 94 cm не е обикновено. Огромният му капацитет задава тон на партито, което продължава до следващия ден. Подходящо е за употреба от кетъринг компании, професионални готвачи и заведения за бързо хранене. Това е перфектното барбекю за фестивали, фирмени събития и големи партита на открито.
Площта за готвене е 6936 cm², а скарата от неръждаема стомана е снабдена с панти за лесно добавяне на дървени въглища. Готови сте да печете барбекю и да нахраните цяла тълпа от хора. -
Барбекю на пелети Weber® SmokeFire EX 6Добави в любими
Новото барбекю на пелети Weber® SmokeFire EX 6 GBS е универсален грил с широк температурен диапазон от 95°С до 315°С. На него можете да опушвате през цялата нощ, да гриловате и да печете. Автентичният опушен аромат от пелетите гарантира още по-добър вкус на любимите рецепти. SmokeFire е смарт грил с интегрирана технология Weber Connect и е едно от последните неустоими и иновативни предложения от Weber.
- Най-доброто барбекю на пелети - за гриловане, печене и опушване
- Покритие с емайл от порцелан - задържа топлината и помага за предотвратяване на ръжда и напукване
- Голямо пространство за готвене от две скари - 6370 cm²
- Греди Flavoriser® - спомагат за равномерното разпределяне на топлината по цялата скара
- Вградена смарт технология Weber Connect - работи с безплатното приложение за iPhone и Android. Приложението съдържа множество рецепти и Ви дава възможност да следите вътрешната температура на месото в реално време на Вашия смартфон. Задавате желаната степен на изпичане, получавате инструкции стъпка-по-стъпка и регулирате температурата на барбекюто от разстояние.
- GBS скара - позволява да приготвяте гофрети, задушено, цяло пиле или перфектно изпечена пица на открито, с помощта на допълнителни аксесоари (закупуват се отделно).
-
Барбекю на въглища Weber® Summit Kamado Grilling Center, 61 cmДобави в любими
Издръжливата изолирана стомана с двойни стени и неограниченият потенциал на Summit® Kamado S6 Charcoal Grill Center го поставят в собствен клас. Бързо достига желаната температура, поддържа топлина за целодневно опушване и има газовото запалване с натискането на един бутон. Големият диаметър на скарата осигурява обширна площ за гриловане. Барбекюто е идеално за приготвянето на храна за голям брой гости. Преместете скарата, за да превърнете Вашето Summit® Kamado в барбекю на дървени въглища за ежедневна употреба - за да гриловате пържоли, пиле или риба.
- Двустенна изолация - за поддържане на избраната температура
- Стоманена конструкция и покритие с емайл от порцелан - за изключителна издръжливост
- Система за газово запалване Snap-Jet - разпалва дървените въглища в рамките на 15 минути
- Въздушен клапан на капака Rapidfire - за бързо достигане на висока температура
- Система One-Touch - за безпроблемно почистване
- Регулируема GBS скара - за бавно опушване или за запечатване на висока температура
-
Барбекю на въглища Weber® Summit Kamado E6, 61 cmДобави в любими
Summit® Kamado изглежда и работи като никое друго барбекю на дървени въглища. Неговата характерна издръжлива изолирана стомана с двойни стени бързо достига желаната температура и поддържа топлина за целодневно опушване, като същевременно намалява количеството на използваните въглища по време на готвене. Големият диаметър на скарата осигурява обширна площ за гриловане. Барбекюто е идеално за приготвянето на храна за голям брой гости. Преместете скарата, за да превърнете Вашето Summit® Kamado в барбекю на дървени въглища за ежедневна употреба - за да гриловате пържоли, пиле или риба.
- Двустенна изолация - за поддържане на избраната температура
- Стоманена конструкция и покритие с емайл от порцелан - за изключителна издръжливост
- Въздушен клапан на капака Rapidfire - за бързо достигане на висока температура
- Система One-Touch - за безпроблемно почистване
- Регулируема GBS скара - за бавно опушване или за запечатване на висока температура
Първото барбекю на дървени въглища с капак
Първото барбекю на въглища с капак в света е изобретено от Джордж Стивън в началото на 50-те години на миналия век. Стивън бил заварчик в завода на Weber Brothers Metal Works в Чикаго, Илинойс. Той обичал за пече на скара в свободното си време и се чудил как да подобри вкуса на храната. Хрумнало му да разреже на две метална шамандура, да пробие отвори за въздух отгоре и отдолу и да добави крачета, за да му е по-удобно да грилова. Дизайнът бил толкова успешен, че бързо станал популярен. Weber Brothers Metal Works започнали да произвеждат изобретението в големи количества. Днес барбекютата на Weber са емблематична част от американската култура на задния двор и са известни със своята издръжливост и уникален вкус. До ден днешен барбекютата на въглища WEBER® се произвеждат в САЩ. Подходящи са за хора, които правят барбекю от време на време, при специални събирания, и които се наслаждават на разпалването на въглищата, докато пият бира и си говорят с приятели.
Какво има в едно Weber барбекю на дървени въглища
- Купа и капак от стомана, емайлирана с порцелан с 10 години гаранция – изключително издръжлив материал. Не се надрасква, не ръждясва. Порцелановото покритие разпределя температурата равномерно в цялото барбекю.
- Отвори за въздух от алуминий, устойчиви на ръжда – на купата и на капака. Осигуряват правилната циркулация на въздуха и равномерното изпичане на храната. Чрез тях с лекота регулирате температурата в барбекюто – по-малко въздух, по-ниска температура и обратното.
- Скара за готвене – с диаметъ Ø 47, 57, 67 cm. Повечето модели барбекюта се продават с тройно никелирани стоманени скари. Някои от тях може да са снабдени с панти, които позволяват прибавянето на въглища по време на готвене, без да се премества нагорещената скара.
- GBS скара (Gourmet Barbecue System) – изработена е от тройно никелирана стомана, но има подвижна централна част. На нейно място се предлагат 8 различни аксесоара, с помощта на които може да се приготвят разнообразни ястия.
- Чугунена GBS скара за стекове с ромбоидни шарки – чугунът има изключителен капацитет на загряване и е идеален за запечатването на стекове на много висока температура.
- Чугуненият GBS тиган е подходящ за бекон, яйца, палачинки, тостове, скариди, паеля и др.
- Холандският GBS съд е предназначен за приготвянето на крехко задушено, питателни яхнии, апетитно къри. В него можете да изпечете различни видове хляб или да направите греяно вино през зимата, докато наденичките се пекат отстрани.
- GBS скарата предлага още съд за печене на цяло пиле GBS, плоча за пица GBS, приставка за гофрети GBS, уок тиган GBS.
- Решетка за въглища от неръждаема стомана - предпазва дъното на барбекюто от високата температура на нагорещените въглища.
- Система за почистване от неръждаема стомана – при някои модели имаме само подвижен контейнер за пепел (прилича на купа), а при други контейнерът е затворен и пепелта не се разпилява при по-силен порив на вятъра.
- Дръжка на капака с топлинен протектор - за безопасно готвене.
- Други екстри – капак на панти, капак Tuck-Away, куки за окачването на прибори за барбекю, страничен сгъваем плот, количка с колела, електронно газово запалване на барбекюто на въглища, термометър върху капака, функция за опушване, рафт под барбекюто – за стабилност и съхранение, шиш с моторче – за чеверме.
Методи за готвене на барбекю на въглища
Ако досега сте ползвали само открита скара, следващата информация ще Ви заинтригува. Печенето на барбекю без капак означава, че губите топлина и целият този прекрасен опушен аромат изчезва във въздуха. Всички барбекюта на Weber работят при затворен капак, включително и барбекютата на въглища. По този начин месото се сготвя равномерно, остава сочно и се опушва, температурата се контролира лесно и се акумулира, възпламеняванията са рядко явление, заради намаления приток на кислород.
Гриловане - директно готвене на барбекю на въглища
При този метод храната се поставя директно над въглищата/брикетите. Температурата е висока между 200◦С-290◦С, а храната се пече не повече от 25 минути. Това готвене е най-близо до класическото разбиране за скара. Методът е подходящ за изпичането на стекове от месо и риба, кюфтета и бургери, зеленчуци, плодове, миди, скариди и др. При този метод може да използвате и чипс за опушване.
Печене - индиректно готвене на барбекю на въглища
При индиректното готвене храната се поставя встрани от въглищата/брикетите. Температурата е средна между 180◦С-200◦С, а времето за изпичане на храната е над 25 минути. По този начин може да приготвите цяла риба, пиле и пуйка, пилешки бутчета и крилца, цял картоф, пица, брауни и др. И при този метод може да подсилите вкуса с подходящ чипс за опушване. Препоръчително е да поставите алуминиева тавичка с вода, която да улавя мазнината от печеното.
Метод 50/50 - комбинация от гриловане и печене
При метода 50/50, горещите въглища са в едната половина на скарата, а до тях от другата страна е поставена тавата с вода за събиране на мазнина. Първо запечатвате месото за кратко време над горещите въглища, след което го премествате върху тавата с вода, за да се сготви и запече на индиректна температура. Методът е подходящ за пилешки гърди, пилешко месо и наденички. Ако барбекюто гори прекалено силно, затворете леко вентилационния отвор на капака, за да достигнете подходящата средна температура между 180◦С-200◦С .
Бавно готвене (slow and low) и опушване на барбекю на въглища
При бавното готвене на храната притокът на кислород се намалява и температурата на готвене е ниска – около 90◦С-130◦С. Под месото се поставя тавичка с вода, бира и билки, която улавя капките мазинина по време на готвене и осигурява влага, за да се запази сочността. Методът е подходящ за бaрбекюта на въглища, газови грилове и опушвачи. Печенето продължава 6-8 часа и е перфектно за приготвянето на ребра, голямо парче месо, цяло пиле. За този метод използвайте дървени парчета за опушване. Те горят и отделят аромата си дълго време. Използвайте и дървени брикети - те горят два пъти по-дълго от обикновените дървени въглища.
Дървени въглища, дървени брикети, чипс и парчета за опушване
- Брикетите WEBER® са подходящи за бавно готвене, защото вдигат температура по-бавно, но я поддържат за по-дълго време.
- Дървените въглищата WEBER® се разгарят по-бързо, но и изгасват по-бързо. Запалването на дървени въглища и брикети е изключително лесно с уреда за разпалване на Weber. Той прилича на комин, пълни се с въглища и под него се поставят 2-3 кубчета за запалване. Изчаква се 10 минути и въглищата се изсипват върху решетката за въглища или в кошниците за въглища – използват се за директно и индиректно готвене. Никога не използвайте течност за запалване – тя придава лош вкус на храната.
- Чипсът за опушване се препоръчва при храни, които се приготвят за по-кратко време. Преди употреба чипсът винаги се накисва във вода за 30 минути, после се отцежда и се поставя направо върху въглищата.
- Дървените парчета за опушване се препоръчват при бавно готвене и по-дълго опушване. Те не се накисват във вода. Поставят се директно върху въглищата.
Аксесоари за барбекюта на въглища
- Комплект 2 броя прибори за барбекю WEBER® е подходящ за по-малки барбекюта, тъй като приборите са по-къси.
- Комплект 3 броя прибори за барбекю WEBER® се състои от по-дълги прибори и се препоръчва при барбекюта с по-голям размер, за да бъдат ръцете ви по-далеч от топлината.
- Четка за барбекю WEBER® Т-форма, 30 сm – изберете четка, с която да отстраните овъглените остатъци от храна от предишното готвене.
- Уред за разпалване на въглища WEBER® - незаменим помощник за всеки грил майстор, запалването става лесно, необходими са ви 10 минути за перфектно разпалени въглища всеки път.
- Ръкавица за барбекю WEBER® предпазва ръката и предмишницата и е подходяща за големи барбекюта.
- Покривала за барбекю WEBER® - осигурете защита за барбекюто, когато не го използвате. Изберете подходящ калъф спрямо модела на грила.
- Дървени въглища WEBER® - перфектни за директно и индиректно готвене.
- Дървени брикети WEBER® - създадени са за slow and low бавно готвене и опушване.
- Съд за печене на пиле с незалепващо керамично покритие WEBER® - пригответе невероятно вкусно крехко цяло пиле с неповторим барбекю вкус. В същия съд може да изпечете и брауни.
- Кошницата за риба WEBER® е един от необходимите аксесоари, ако обичате да похапвате риба на скара. С нейна помощ прясната риба никога няма да залепне и да се разпадне на парчета докато я обръщате. Лесно, чисто и удобно. Изберете един от двата размера спрямо големината на барбекюто.
- Чипсове за опушване WEBER® - изберете вида на чипса спрямо храната, която ще приготвяте. За директно и индиректно готвене.
- Дървени парчета за опушване WEBER® - подходящи за бавно slow and low готвене и опушване.
Ако притежавате GBS скара за барбекю, можете да закупите някои от следните аксесоари:
- Чугунена GBS скара WEBER® - за стекове с ромбоидни шарки.
- Чугуненият GBS тиган WEBER® е подходящ за бекон, яйца, палачинки, тостове, скариди, паеля и др.
- Холандският GBS съд WEBER® за крехко задушено, питателни яхнии, апетитно къри, хляб, греяно вино.
- Съд за печене на цяло пиле GBS WEBER®
- Плоча за пица GBS WEBER®
- Приставка за гофрети GBS WEBER®
- Уок тиган GBS WEBER®
В категория Аксесоари за барбекю можете да намерите още много тавички, преса за бургери, престилки, термометри и най-различни WEBER® аксесоари. Богатата гама аксесоари е едно от най-големите предимства на WEBER®.
Запалване и употреба на барбекю на дървени въглища
- Преди употреба е необходимо да подготвите барбекюто. Проверете контейнера за пепел и го изпразнете, ако се е събрало голямо количество от предишното готвене.
- Уверете се, че отворите за въздух на дъното и на капака са напълно отворени.
- Махнете скарата за готвене и я оставете настрани.
- Запалете въглищата по традиционния начин върху решетката за въглища или използвайте уред за разпалване на въглища WEBER®.
- Оставете въглищата да се разгорят добре за 10-15 минути и да побелеят.
- Изсипете ги на решетката за въглища, ако използвате уреда и после поставете скарата за готвене. Затворете капака на барбекюто.
- Оставете барбекюто да се загрее добре за още 10-15 минути, докато грилът вдигне висока температура.
- Отворете капака и почистете скарата с четка, за да отстраните овъглените остатъци храна от предишното готвене.
- Вашето барбекю на въглища е готово за употреба. Никога не мажете скарата за готвене с мазнина. Сложете тънък слой олио или зехтин върху месото или зеленчуците. Контролирайте температурата посредством отворите за въздух.