ОНЛАЙН ПОКУПКИ НА ИЗПЛАЩАНЕ ОТ 150 ЛВ ДО 15 000 ЛВ

Инструменти за плевели

 1. Изкоренител за плевели с телескопична дръжка SmartFit™ - ogradina.bg
  Изкоренител за плевели с телескопична дръжка SmartFit™
  Цена
  127,00 лв.
  Добави в любими

  Изкоренителят за плевели с телескопична дръжка SmartFit™ премахва без усилие всякакви плевели с плитка коренова система. Телескопичният алуминиев вал може да се регулира между 990-1190 mm за удобна работна височина.

   

 2. Изкоренител за плевели Xact™ - ogradina.bg
  Изкоренител за плевели Xact™
  Цена
  100,90 лв.
  Добави в любими

  Изкоренителят Fiskars Xact™ премахва плевелите механично, без използването на вредни пестициди. Челюстите му са от неръждаема стомана и захващат ефикасно корените от четири страни едновременно. 

 3. Мотика Solid
  Мотика Solid
  Цена
  41,00 лв.
  Добави в любими

  Мотиката Solid на Fiskars е перфектна за окопаване на плевели и разрохкване. Инструментът има издръжлива алуминиева дръжка и здрава глава със стеснени странични ръбове за лесно проникване в почвата. Мотиката е надежден избор, който ще Ви осигури години на безотказна работа.

Настрой низходяща посока

4 Артикули

Премахване на плевели от градината

Има няколко метода за премахване на плевели от градината.

 1. Почистването на ръка е най-ефективният метод за премахване на малки плевели. За да направите това, хванете плевела в основата на растението и го издърпайте право нагоре, за да премахнете цялата коренова система. Този метод е най-подходящ за малки градини и лехи или площи с малко плевели.
 2. Откопаването е добър вариант за по-големи градини или площи с повече плевели. Използвайте мотика, за да отрежете върховете на плевелите, като внимавате да не нарушите почвата твърде много. Това ще предотврати разпространението на плевелите и ще ви позволи лесно да ги издърпате на ръка по-късно.
 3. Хербицидите могат да бъдат ефективен начин за унищожаване на плевелите, но могат да навредят и на други растения в градината, ако не се използват правилно. Не забравяйте да следвате инструкциите на етикета на хербицида и да прилагате продукта само върху плевелите, а не върху околните растения.
 4. Мулчът може да помогне за предотвратяване на растежа на плевелите, като блокира слънчевата светлина да достигне до почвата. Нанесете слой мулч около Вашите растения, за да потиснете растежа на плевелите.
 5. Използвайте инструменти за отстраняване на плевели. Fiskars разполагат с няколко модела ефективни изкоренители. Има два основни вида инструменти за плевене – с къса дръжка и с дълга дръжка. Инструментите с къса дръжка са най-добри за работа на колене в тесни или плътно засадени места. Инструментите с дълги дръжки осигуряват удобна позиция за работа и спестяват нуждата от копаене. Премахват плевелите без употребата на токсични химикали. Работят на принципа на лостовата система с опора земната повърхност. Дълбоко проникващите челюсти от неръждаема стомана захващат корените от няколко страни едновременно, а системата за издърпване помага да освободите плевела от челюстите след изваждането му от земята.

Видове изкоренители Fiskars

В миналото премахването на плевелите е било трудна задача. Плевелите растат бързо, но Fiskars имат отлични инструменти за премахване на мъха от моравата и за поддържане на тревата под контрол, които работят на максимална скорост с минимални усилия. 

 • Изкоренител за плевели с телескопична дръжка SmartFit™ - премахва без усилие всякакви плевели с плитка коренова система. Телескопичният алуминиев вал може да се регулира между 990-1190 mm за удобна работна височина.
 • Изкоренители за плевели Xact™, Light и W52 - дължината на инструментите е около 1000 mm. Тези изкоренители са предназначени за отстраняване на плевели с плитка коренова система (глухарчета, бяла детелина и др.).
 • Четка за градински плочки Fiskars или градински нож Fiskars -  идеални инструменти за плевене между тротоарни плочи на вътрешни дворове или всякакви други труднодостъпни места.
 • Култиватор Fiskars - за плевене между растенията. Важно е да се борите с плевелите, докато са малки. Fiskars разполага с леки и високоефективни инструменти за премахване на плевели от цветни лехи, раздробяване на почвата и лека обработка.