Кошници за въглища Weber® - 2 броя
Кошниците за въглища Weber® са улеснение при подреждането на горещите въглища за директно, индиректно готвене и опушване.
- Директно готвене – храната се поставя директно над въглищата/брикетите. Температурата е висока между 200◦С-290◦С, а храната се пече не повече от 25 минути. Това готвене е най-близо до класическото разбиране за скара. Методът е подходящ за изпичането на стекове от месо и риба, кюфтета и бургери, наденички, зеленчуци, плодове, миди, скариди и др. При този метод може да използвате и чипс за опушване.
- Индиректно готвене – храната се поставя встрани от въглищата/брикетите. Температурата е средна между 180◦С-200◦С, а времето за изпичане на храната е над 25 минути. По този начин може да приготвите цяла риба, пиле и пуйка, пуешки гърди, пилешки бутчета и крилца, цял картоф, пица, брауни и др. И при този метод може да подсилите вкуса с подходящ чипс за опушване.
- Бавно готвене (slow and low)/опушване – храната отново се поставя встрани от източника на топлина, а температурата на готвене е ниска – около 90◦С-130◦С. Подходящ е за бaрбекюта на въглища и на газ. Печенето продължава 6-8 часа и е перфектно за приготвянето на ребра, голямо парче месо, цяло пиле. За този метод използвайте дървени парчета за опушване.
Кошниците за въглища Weber® се поставят на скарата за въглища на дъното на барбекюто. Напълнете кошниците със запалени въглища/брикети от Вашия уред за бързо и лесно разпалване. Готови сте за директно и индиректно готвене на Вашето барбекю.
- Кошници за въглища
- Комплект от 2 броя
- Размер на кошницата - 7.87 х 9.14 х 36.07 cm
- За директно, индиректно готвене и опушване
- Подходящи за барбекюта на въглища Weber® с диаметър 47, 57 и 67 cm
Доставката е безплатна за поръчки над 200 лв.
-
Как се опушва месо на барбекю
Какво е опушване
Опушването е метод на готвене, при който месото се поставя в специален опушвач или на скарата на барбекюто на слаб огън и ниска температура и се излага на дим от дърва, дървени въглища, дървени брикети, дървен чипс или дървени парчета. При този метод на готвене месото се пече бавно за период от няколко часа, което води до крехък и сочен краен продукт с наситен опушен вкус. Опушването на месо може да

