Уред за бързо и лесно разпалване на въглища Weber®
Уредът предоставя най-удобния и чист начин за разпалване на дървени въглища или брикети за Вашето барбекю. Не се налага използването на течност за запалване, която придава лош вкус на храната.
Начин на употреба:
1. Напълнете уреда с въглища/брикети.
2. Запалете 2-3 кубчета за запалване Weber®.
3. Поставете уреда върху пламъка и изчакайте 10-15 минути, докато въглищата се покрият с бяла пепел.
4. С помощта на двете удобни дръжки, изсипете брикетите директно върху решетката за въглища или използвайте двете кошници за въглища Weber® за директно/индиректно готвене. Използвайте ръкавици.

Уредът за бързо и лесно разпалване на въглища Weber® има уникален дизайн. Дъното е с конусовидна форма, което гарантира равномерното разпалване на брикетите/дървените въглища. Цилиндричният, стоманен съд издържа на високи температури и не се деформира от топлината. Двете дръжки осигуряват оптимален контрол по време на разпределянето на горещите въглища в барбекюто. С лекота избирате метода на готвене - директно или индиректно. Размерът на уреда е избран така, че да осигурява точното количество въглища/брикети за запалването на барбекюто.
- Уред за разпалване на въглища/брикети
- Материал - стомана с алуминиево покритие
- Размер - 31.75 х 20.57 х 32.26 cm
- Здравина и качество
- Равномерно разпалване на въглищата в уреда
- Удобен и бърз начин за загряване на барбекюто
- Две дръжки - за здрав захват при изсипване на горещите въглища
- Лесно разпределение на въглищата за директно или индиректно готвене (slow and low)
- Съвместим с кубчета за запалване Weber®
Доставката е безплатна за поръчки над 200 лв.
-
Как се опушва месо на барбекю
Какво е опушване
Опушването е метод на готвене, при който месото се поставя в специален опушвач или на скарата на барбекюто на слаб огън и ниска температура и се излага на дим от дърва, дървени въглища, дървени брикети, дървен чипс или дървени парчета. При този метод на готвене месото се пече бавно за период от няколко часа, което води до крехък и сочен краен продукт с наситен опушен вкус. Опушването на месо може да
