ОНЛАЙН ПОКУПКИ НА ИЗПЛАЩАНЕ ОТ 150 ЛВ ДО 50 000 ЛВ

Рецепта WEBER - Начос с пържола и черен боб

Рецепта WEBER - Начос с пържола и черен боб

Продукти:

Пържола 600 g, с дебелина между 1.20 cm до 2 cm, нарязана напречно на 2 или 3 парчета

1 пакет тортила чипс

1 кутия черен боб, отцеден и изплакнат

2 чаши настъргано сирене чедър

2 чаши настърган кашкавал

 

2 чаши доматена салца (домашно приготвена или готова от магазина)

1 зряло авокадо, нарязано на кубчета

 

Сухи съставки:

1 с.л. зехтин екстра върджин

1 с.л. смлян чесън

1 с.л. лют червен пипер на прах

1 ч.л. захар

½ ч.л. сол

½ ч.л. чили на прах

¼ ч.л. смлян кимион

Метод на приготвяне:

  1. В малка купа смесете заедно сухите съставки за овкусяване на пържолата. Намажете и оставете пържолата да престои на стайна температура за 30 минути, преди да я изпечете на скарата.
  2. Подгответе барбекюто за директно готвене на висока температура (230° до 290°C).
  3. Почистете скарата за готвене. Гриловайте парчетата пържола на директен силен огън, със затворен капак, докато се изпекат до желаната готовност, 4 до 6 минути за средно печене, като ги обърнете веднъж. Извадете от барбекюто и оставете месото да почине за 5 минути. Нарежете пържолата напречно на хапки.
  4. Наредете половината от тортила чипса, хапките пържола, черния боб, сиренето чедър и кашкавала върху голяма тава. Поставете я на директен силен огън, затворете капака и гответе, докато сиренето се разтопи, около 5 минути. В купа смесете салцата и авокадото. Извадете начоса от скарата и сервирайте веднага със салцата. Повторете с останалите съставки върху втора тава.
← Предишна Следваща →
Подобни публикации
  1. Как да изберете перфектното барбекю
    Как да изберете перфектното барбекю

    При избора на барбекю трябва да имате предвид няколко неща.

    Къде ще бъде барбекюто?

  2. Съвети за гриловане
    Съвети за гриловане

    Запалването на барбекюто свързваме със забавление, приятели и вкусна храна. Споделяме няколко прости правила за перфектен резултат.

     

    Загрейте добре барбекюто преди готвене. Храната ще залепне и няма да се приготви правилно, ако скарата не е достатъчно нагорещена. Дори ако рецептата изисква средна или ниска температура, винаги първо загрявайте предварително грила на най-висока степен – поне 15 минути.

    Намажете продуктите с олио или зехтин.

  3. Как се опушва месо на барбекю
    Как се опушва месо на барбекю

    Какво е опушване

    Опушването е метод на готвене, при който месото се поставя в специален опушвач или на скарата на барбекюто на слаб огън и ниска температура и се излага на дим от дърва, дървени въглища, дървени брикети, дървен чипс или дървени парчета. При този метод на готвене месото се пече бавно за период от няколко часа, което води до крехък и сочен краен продукт с наситен опушен вкус. Опушването на месо може да