Рецепта WEBER - Начос с пържола и черен боб
Продукти:
Пържола 600 g, с дебелина между 1.20 cm до 2 cm, нарязана напречно на 2 или 3 парчета
1 пакет тортила чипс
1 кутия черен боб, отцеден и изплакнат
2 чаши настъргано сирене чедър
2 чаши настърган кашкавал
2 чаши доматена салца (домашно приготвена или готова от магазина)
1 зряло авокадо, нарязано на кубчета
Сухи съставки:
1 с.л. зехтин екстра върджин
1 с.л. смлян чесън
1 с.л. лют червен пипер на прах
1 ч.л. захар
½ ч.л. сол
½ ч.л. чили на прах
¼ ч.л. смлян кимион
Метод на приготвяне:
- В малка купа смесете заедно сухите съставки за овкусяване на пържолата. Намажете и оставете пържолата да престои на стайна температура за 30 минути, преди да я изпечете на скарата.
- Подгответе барбекюто за директно готвене на висока температура (230° до 290°C).
- Почистете скарата за готвене. Гриловайте парчетата пържола на директен силен огън, със затворен капак, докато се изпекат до желаната готовност, 4 до 6 минути за средно печене, като ги обърнете веднъж. Извадете от барбекюто и оставете месото да почине за 5 минути. Нарежете пържолата напречно на хапки.
- Наредете половината от тортила чипса, хапките пържола, черния боб, сиренето чедър и кашкавала върху голяма тава. Поставете я на директен силен огън, затворете капака и гответе, докато сиренето се разтопи, около 5 минути. В купа смесете салцата и авокадото. Извадете начоса от скарата и сервирайте веднага със салцата. Повторете с останалите съставки върху втора тава.