Как да изберете перфектното барбекю

При избора на барбекю трябва да имате предвид няколко неща.

Къде ще бъде барбекюто? Колко често ще използвате барбекюто? За колко души ще готвите?

За малък балкон или по-голяма тераса са подходящи електрическите грилове. С тях се работи изключително лесно и могат да се използват всекидневно през цялата година. Храната се готви на затворен капак, както при всички барбекюта на WEBER®, което я прави по-сочна и по-вкусна. Димът е малко (само това, което излиза от храната при печенето) и не пречи на съседите. Не можете да скриете единствено вкусния аромат, но пък винаги може да почерпите. Изберете между по-малките Weber® Q1400 или Weber® Pulse 1000

или по-големите Weber® Q2400 или Weber® Pulse 2000.

Изберете размера спрямо пространството, с което разполагате, и броя на хората, за които ще готвите. Не се притеснявайте за съхранението на барбекюто. То е създадено, за да е отвън. Само го покрийте със специален WEBER® калъф, който го защитава от атмосферни влияния. Електрическите WEBER® грилове са с 5-годишна гаранция на всички части.

Ако сте почитатели на газовите барбекюта, за балкона може да изберете и компактното Weber® Q1200. То е подходящо за тераса, градина или на палатка и също е придружено от 5-годишна гаранция. Може да се използва с малки еднократни газови бутилки за преносими барбекюта, но може да се включи и към големи газови бутилки за многократна употреба, с помощта на маркуч, адаптор за газ и газов регулатор за повече удобство.

Ако търсите барбекю за двора, първо трябва да решите дали то да е на въглища или на газ. При барбекютата на въглища фокусът е поставен върху класическото усещане за готвене сред природата, забавлението и чувството за релакс. Тези барбекюта са подходящи за хора, които готвят веднъж в седмицата или само през уикендите. Изберете Weber® Original Kettle E-4710 или Weber® Original Kettle E-5710, ако посрещате повече гости. С барбекютата от тази серия може да приготвяте за минути сочни стекове, пържоли, наденички, кюфтета, както и да изпечете цяло парче месо на бавно готвене за няколко часа.

Барбекютата от сериите Weber® Master Touch GBS и Weber® Performer GBS предлагат допълнителни аксесоари (купуват се отделно), които добавят още много възможности към менюто. Системата GBS се състои от плоча за пица, специалначугунена скара за стекове, чугунен тиган,холандски съд с капак за приготвянето на задушени ястия,съд за печене на цяло пиле, уред за гофрети и уок сет. При тези барбекюта е помислено за всичко, от което бихте имали нужда. Те предлагат най-доброто в своя клас и имат 10 години гаранция.

Газовите барбекюта от своя страна са за хора, на които им се случва да готвят по-често, даже през седмицата след работа. Запалват се лесно и предлагат разнообразни възможности и аксесоари. Ще останете много доволни от покупката на Weber® Spirit II E-310 GBS. Барбекюто на газ Weber® Genesis II E-310 GBS e за истински професионалисти. То е с атрактивен дизайн, повече място за готвене, многобройни аксесоари, различни методи и голямо пространство под капака. Барбекютата от серията Weber® Genesis, с 10-годишна гаранция, са идеални за майстори на грила, които обичат да приготвят цялото меню на барбекюто си – от салатата, през основното и гарнитурите, до десерта.