ОНЛАЙН ПОКУПКИ НА ИЗПЛАЩАНЕ ОТ 150 ЛВ ДО 50 000 ЛВ

Рецепта WEBER - Сладки и пикантни пилешки крилца на барбекю

Рецепта WEBER - Сладки и пикантни пилешки крилца на барбекю

Продукти:

2 килограма големи пилешки крилца

 

Микс от сухи подправки за овалване:

2 чаени лъжички едра морска сол

1 чаена лъжичка смлян кориандър

½ чаена лъжичка прясно смлян черен пипер

½ чаена лъжичка смлян кайенски пипер

 

Сос:

3 супени лъжици прясно изцеден сок от лайм

3 супени лъжици лют чили сос с чесън (напр. шрирача)

2 супени лъжици соев сос

2 супени лъжици мед

1 супена лъжица масло

Метод на приготвяне:

  1. В малка купа смесете съставките за сместа за овалване. Подсушете крилцата и ги наредете едно до друго в тава за печене. Натрийте ги от двете страни със сместа от подправки. (Ако имате чувствителна кожа, носете гумени ръкавици.) За да изсъхнат леко крилцата, ги поставете непокрити в хладилника за около 4 часа.
  2. Смесете продуктите за соса в малка тенджерка на котлона (средна температура). Разбърква се, докато маслото се разтопи, след което се отстранява от огъня.
  3. Подгответе барбекюто за индиректно готвене, като използвате метода на средна температура (от 180◦C до 230◦C).
  4. Изпечете крилцата директно на скарата под затворения капак за 10-15 минути, докато се зачервят от двете страни. Завъртете веднъж или два пъти. След това гответе индиректно под затворен капак още 15-20 минути, докато месото при костта вече не е розово и кожата е хрупкава. Обърнете крилцата един-два пъти, като ги мажете често със соса.
  5. Извадете ги от грила и полейте с останалия сос. Сервирайте топли или със стайна температура.
← Предишна Следваща →
Подобни публикации
  1. Съвети за гриловане
    Съвети за гриловане

    Запалването на барбекюто свързваме със забавление, приятели и вкусна храна. Споделяме няколко прости правила за перфектен резултат.

     

    Загрейте добре барбекюто преди готвене. Храната ще залепне и няма да се приготви правилно, ако скарата не е достатъчно нагорещена. Дори ако рецептата изисква средна или ниска температура, винаги първо загрявайте предварително грила на най-висока степен – поне 15 минути.

    Намажете продуктите с олио или зехтин.

  2. Как се опушва месо на барбекю
    Как се опушва месо на барбекю

    Какво е опушване

    Опушването е метод на готвене, при който месото се поставя в специален опушвач или на скарата на барбекюто на слаб огън и ниска температура и се излага на дим от дърва, дървени въглища, дървени брикети, дървен чипс или дървени парчета. При този метод на готвене месото се пече бавно за период от няколко часа, което води до крехък и сочен краен продукт с наситен опушен вкус. Опушването на месо може да

  3. Рецепта WEBER - Начос с пържола и черен боб
    Рецепта WEBER - Начос с пържола и черен боб