ОНЛАЙН ПОКУПКИ НА ИЗПЛАЩАНЕ ОТ 150 ЛВ ДО 15 000 ЛВ

Рецепта WEBER - Перфектни телешки ребра на барбекю

Рецепта WEBER - Перфектни телешки ребра на барбекю

Продукти:

Смес от подправки за натриване:

2 супени лъжици сушена майорана

2 супени лъжици червен пипер

1 чаена лъжичка сух чесън

1 чаена лъжичка светлокафява захар

1 чаена лъжичка едра морска сол

1 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер

телешки ребра (около 2.3 kg)

 

Сос:

360 ml барбекю сос

240 ml вино Каберне Совиньон

 

Допълнително:

едра морска сол

прясно смлян черен пипер

Метод на приготвяне:

  1. В малка купа смесете сухите съставки.
  2. Отрежете излишната мазнина от ребрата. Натрийте месото обилно със сместа от подправки, увийте в стреч фолио и оставете в хладилника за 12 часа. 
  3. Оставете ребрата да престоят на стайна температура за 30 минути преди печене на барбекюто. Подгответе скарата за индиректно готвене при средна температура (180◦C до 230◦C).
  4. Почистете скарата с четка. Изпечете ребрата директено под затворен капак за около 10 минути, докато се запекат равномерно. Завъртете веднъж. Прехвърлете в голяма алуминиева тава за еднократна употреба - тя трябва да е достатъчно голяма, за да могат ребрата да се съберат едно до друго. Ако е необходимо, нарежете ребрата на по-малки парчета.
  5. Смесете съставките за соса в средно голяма тенджера. Сложете на котлона и оставете да заври. Ребрата се заливат със соса и се покриват добре с алуминиево фолио.
  6. Запечете ребрата индиректно на среден огън при затворен капак (около 1¾ часа). Завъртете веднъж.
  7. Извадете ребрата от тавата и нарежете на парчета. Отстранете излишната мазнина от соса и овкусете със сол и черен пипер. Поднесете ребрата горещи, със соса в отделна купа.
← Предишна Следваща →
Подобни публикации
  1. Как да изберете перфектното барбекю
    Как да изберете перфектното барбекю

    При избора на барбекю трябва да имате предвид няколко неща.

    Къде ще бъде барбекюто?

  2. Съвети за гриловане
    Съвети за гриловане

    Запалването на барбекюто свързваме със забавление, приятели и вкусна храна. Споделяме няколко прости правила за перфектен резултат.

     

    Загрейте добре барбекюто преди готвене. Храната ще залепне и няма да се приготви правилно, ако скарата не е достатъчно нагорещена. Дори ако рецептата изисква средна или ниска температура, винаги първо загрявайте предварително грила на най-висока степен – поне 15 минути.

    Намажете продуктите с олио или зехтин.

  3. Как се опушва месо на барбекю
    Как се опушва месо на барбекю

    Какво е опушване

    Опушването е метод на готвене, при който месото се поставя в специален опушвач или на скарата на барбекюто на слаб огън и ниска температура и се излага на дим от дърва, дървени въглища, дървени брикети, дървен чипс или дървени парчета. При този метод на готвене месото се пече бавно за период от няколко часа, което води до крехък и сочен краен продукт с наситен опушен вкус. Опушването на месо може да