ОНЛАЙН ПОКУПКИ НА ИЗПЛАЩАНЕ ОТ 150 ЛВ ДО 15 000 ЛВ

Какво трябва да знаете при избора на ограда

Какво трябва да знаете при избора на ограда

Монтирането на ограда е най-разпространеният начин да поставите граница между имота си, улицата и съседите. Това е еднократна инвестиция, която е важна за сигурността, завършва облика на къщата и определя вътрешното пространство на градината. Има редица фактори, които трябва да имате предвид, когато избирате какъв тип оградна система е най-подходяща за Вашия двор. Всяка периферна ограда ограничава достъпа на непознати и e визуална бариера в някаква степен. Ако искате да осигурите по-голяма защита на дома си, то изберете ограда с по-голяма височина. Ако търсите пълно уединение, разгледайте плътните огради или добавете покривало към ажурните модели. В случай, че целта Ви е да предпазите домашния любимец в двора и потенциално други животни извън него, трябва да направите достатъчно висока ограда, за да не може животното да я прескочи или да я изкачи, без отвори или пролуки, през които би могло да избяга. Оградната мрежа пък е най-бюджетното решение, ако не искате да инвестирате голяма сума. Някои модели служат за обособяване на пространства в самата градина – детска площадка, ограждане на басейн, предпазване на цветни и зеленчукови лехи, място за разходки на кучета и различни растери за селскостопански животни.

В онлайн магазина ogradina.bg се предлагат 5 вида оградни системи:

  • Пана – оградни системи от висококачествени здрави метални пана, стълбове и фиксатори. Налични са в 3 модела, два цвята и различни височини. Придружени са с 10 години гаранция срещу корозия от Betafence и не се нуждаят от поддръжка.
  • Традиционни огради – класически оградни системи, които са алтернатива на кованото желязо. Налични са в 9 модела, два цвята, една или две височини и различни покрития. Пристигат в пълен комплект от стълбове, фиксатори и планки. Някои модели могат да се монтират и между бетонови колони.
  • Плътни огради – модерни оградни системи, които сигуряват 100% уединение, високо ниво на сигурност и се вписват перфектно в дизайна на съвременните къщи. Подходящи са за домашни любимци. Не изискват допълнителна поддръжка. Изберете между 2 модела и различни височини.
  • Габиони и габионни огради са екологични и дълготрайни и могат да се използват като периферни огради, за отделянето на част от двора или като преграда срещу вятър на терасата. Изработени са от електрозаварени телове с покритие от цинк-алуминиева сплав, което е достатъчно да осигури повече от 50 години употреба на габионите.
  • Мрежи – Оградните мрежи са най-логичният избор, ако трябва да заградите по-голям имот. Този вариант е подходящ и ако вече имате монтирани стълбове на терена. Може да изберете някой от горните варианти за лицето на двора, а останалите три страни да подсигурите със здрава мрежа от електрозаварени поцинковани стоманени телове и висококачествено PVC покритие с 10 години гаранция срещу корозия от Betafence. Предлагаме и различни по вид декоративни мрежи за градината с най-разнообразни приложения.

Ще разгледаме по-подробно всеки вид, но преди това нека да обърнем внимание на начините на монтаж - друг важен момент при избора на оградна система.

Първи вариант: Стълбовете се замонолитват в земята – изкопава се дупка с определена дълбочина в зависимост от височината на оградата, стълбът се поставя в нея и се запълва с бетон.

Втори вариант: Стълбовете се монтират върху готов бетонов фундамент и се закрепват за него посредством специални анкерни планки и болтове.

Трети вариант: Оградните пана се закрепват за предварително изградени бетонови колони.

Помислете, кой вариант е най-подходящият за Вас и изберете правилната оградна система. При някои системи са възможни няколко начина на монтаж.

Оградните системи BEKAFOR CLASSIC, NYLOFOR 2D и ZENTURO се състоят от електрозаварени пана от поцинковани стоманени телове. Покритието е от цинк и PVC за BEKAFOR CLASSIC и цинк и полиестер за NYLOFOR 2D и ZENTURO. Идеални са за периферни и вътрешни преграждания. Подходящи са за домашни любимци. Стълбовете могат да се монтират по два начина - както в земята, така и върху бетонов фундамент до определена височина на паното. BEKAFOR CLASSIC и NYLOFOR 2D се предлагат в два цвята – зелен и антрацит, а ZENTURO само в антрацит. Осигуряват високо ниво на защита и не изискват никаква допълнителна поддръжка. Гаранцията на покритието срещу корозия е 10 години. Изключително дълготрайни оградни системи от най-високо качество. Може да уплътните паната BEKAFOR CLASSIC със специално създадените за тях ламели от естествено дърво COLLFORT и да постигнете 95% плътност на оградната система. Модулните ленти COLORADO в зелен цвят и UV – защита, също осигуряват 95% плътност и са подходящи за BEKAFOR CLASSIC и за NYLOFOR 2D. Към трите модела пана се предлагат и еднокрили, и двукрили врати на съответните височини.

Традиционните оградни системи можем да разделим на няколко вида, спрямо покритието им:

  • Покритие от Zn, епоксид и боя.

ASPEN е продукт на американската компания XCEL. Представлява иновативна оградна система в черен цвят, която е идеален заместител на кованото желязо, но е много по-лека. Стълбовете са предвидени за замонолитване в земята, а паната се сглобяват посредством клик система. По наклонен терен ASPEN може да се монтира стандартно стъпаловидно, но също така и по самия наклон – преодолява денивелации до 22◦. ASPEN е устойчива на корозия, влага, сол, избледняване на цвета, поява на мехури, стареене и UV лъчи. Не се нуждае от поддръжка. Към системата се предлагат оградни врати по поръчка.

  • Покритие от Zn и боя със специална MDS обработка.

Ламелната оградна система в цвят антрацит SZAFIR е модерна и здрава, и създава усещане за уют без да прекъсва връзката с околното пространство. Монтира се чрез замонолитване на стълбовете в бетонов цокъл. Предлагат се и еднокрили, и двукрили врати. PORTLAND е здрава ограда от стомана в цвят антрацит, която предлага елегантна права линия. Стълбовете се замонолитват в бетонов цокъл. Към нея се предлагат еднокрили и двукрили врати. Въпреки че не е изрично необходимо, може да боядисате оградата след петата година, ако прецените, че има нужда.

  • Покритие от Zn и боя.

Оградната система TOLA е традиционна оградна система от стомана в черен цвят. Монтира се чрез замонолитване на стълбовете в бетонов фундамент. Към нея се предлагат еднокрили и двукрили врати. Необходима е поддръжка и боядисване през около 2 години. Паната на системата TOLA могат да се монтират и на бетонови колони с помощта на специални фиксатори тип „пано-стена”.

  • Покритие от грунд.

Оградните системи RITA, BREMA , POLIS, RODOS и VENUS са изработени от стомана и имат базово покритие от грунд в черен цвят. Те са добър избор, ако търсите добра визия на добра цена. Стълбовете се замонолитват в бетонов фундамент. Предлагат се еднокрили и двукрили врати към всяка серия. Препоръчително е първоначално боядисване на оградата с алкидна боя за метал, както и поддръжка на всеки 2 години. При моделите POLIS, RODOS и VENUS има възможност за фиксиране на паната за стена или предварително изградени масивни колони.

В онлайн магазина ogradina.bg има два модела плътни оградни системи – те предлагат високо ниво на сигурност, 100% уединение и предпазват от уличен прах и шум. WPC HORIZEN са сред най-търсените оградни системи в последните години – стилни, модерни, с висока устойчивост на атмосферни влияния и дълъг живот. Те не се деформират, не образуват пукнатини и не загниват. Водоустойчиви са и върху тях не се образува плесен. Комбинират предимствата на дървото и здравината на метала и не се нуждаят от поддръжка. Монтажът може да се извърши по два начина – чрез замонолитване на стълбовете в земята и чрез закрепването им върху бетонов цокъл с анкерни планки. Оградната система IMPERIAL се състои от надлъжни хоризонтални ламели от стомана в цвят антрацит с допълнително защитно антикорозионно покритие. Паната се монтират чрез замонолитване на стълбовете в бетонов цокъл. Поради специфичния си дизайн няма възможност за рязане на паната. Към системата се предлагат еднокрили и двукрили врати. Въпреки че не е изрично необходимо, може да боядисате оградата след петата година, ако прецените, че има нужда.

Габионите и габионните огради ZENTURO са за хора, които държат на сигурността и в същото време искат да създадат своя визия. Предпазват от вятър, прах, шум и предлагат 100% уединение. Подходящи са за жилищни обекти, за разделяне на вътрешни тераси и дворове при редови къщи, оформяне на различни кътове – външни барбекюта, пощенски кутии, кофи за смет и други.

Оградната мрежа PANTANET ESSENTIAL е произведена от електрозаварени поцинковани стоманени телове и има PVC покритие с 10 години гаранция против корозия. Здрава мрежа, с лек и модерен изглед тя е подходяща за ограждане на дворове, градини, площадки за разхождане на домашни любимци, зеленчукови и овощни градини, временни ограждения, клетки за животни и селскостопански ферми. PANTANET ESSENTIAL може да се комбинира с покривалo COLORADO, с помощта на което да се постигне плътност на оградата от 95%.

Оградните мрежи от серията HOBBY FENCE имат множество приложения в дома и градината. Могат да се използват за клетки за дребни домашни животни, пълзящи и увивни растения, за предпазване на стволовете на дърветата, изработването на декоративни прегради и мебелни елементи. URSUS е селскостопанска плетена мрежа от тройно поцинковани стоманени телове. Подходяща е за ограждането на пасища, ферми, ловни стопанства, паркове и градини. Монтира се върху дървени, метални или стоманенобетонови стълбове. Благодарение на малкия растер на мрежата в близост до земята моделът е подходящ и за ограждането на дворове с кокошки, патици, гъски, дребен и едър рогат добитък.

Изборът на подходяща оградна система и нейният монтаж могат да бъдат и лесна, и сложна задача в зависимост от терена, който трябва да се загради. Ако се колебаете между няколко варианта или имате специфични нужди, ние сме насреща, за да ви насочим. Обадете ни се, за да помогнем със съвети, насоки, пояснения и всякаква допълнителна информация. При Ваше желание може да изготвим и индивидуална оферта за монтаж. Имаме 25 години опит в областта на оградните системи – проектиране, доставка и монтаж. Можете да разчитате на професионално отношение от наша страна. За индустриални обекти, професионални ограждения и контрол на достъпа, посетете корпоративния ни сайт www.ogradi.com.

← Предишна Следваща →
Подобни публикации
  1. Реализирани проекти
    Галерия