Как да изберете покривало за огради

Когато става въпрос за обособяване на личното ни пространство, естетическия вид и цялостната атмосфера в градината, изборът на подходящо покривало за уплътняване на оградата е от съществено значение. В тази статия ще разгледаме различните налични варианти, като ви помогнем да намерите идеалното решение за нуждите на вашата градина. Независимо дали искате да защитите двора си от любопитни погледи, да добавите зеленина или да създадете цялостен облик, в онлайн магазин ogradina.bg има многобройни възможности, които да разгледате. 

Изкуствени засенчващи покривала за огради

Полиетиленовите покривала се използват в градината или на терасата. Те могат да се монтират вертикално за уплътняване на огради или предпазване от вятър. Монтирани хоризонтално служат за защита на открити площи и превозни средства от слънчева светлина, изграждане на беседки и перголи. Предлагаме широка гама покривала на италианската компания TENAX, произведени от висококачествен полиетилен с висока плътност. Те са UV устойчиви, дълготрайни, леки, лесни за монтаж, предлагат се в различни цветове и плътност и позволяват преминаването на въздушния поток, което ги прави идеални за горещите летни дни. Засенчващите покривала са особено полезни за покриване на големи площи и често се използват в комбинация със съществуващи огради. Те могат да бъдат завързани директно за оградата или да бъдат опънати върху стълбовете, за да се създаде сенчест навес.

  • Покривало Soleado, 90% плътност - за уплътняване на огради от различен вид, балконски парапети и като предпазна мрежа върху перголи, паркинги, навес над открити тераси, кътове за игра, детски пясъчници и други. Поставено върху растения покривалото Soleado създава по-благоприятни условия за енергичен растеж на селскостопанската продукция. Използва се и за защита на овощни насаждения. 
  • Покривало Soleado Sport, 80% плътност - за уплътняване на огради около спортни площадки, плувни басейни, къмпинги, ваканционни курорти, СПА центрове, зони за тренировки. Предпазва от вятър. Дизайнът е на двуцветни хоризонтални ивици в ярки цветове. Покривалата предоставят иновативно решение за отделянето на спортни площадки с отборни цветове (футбол, баскетбол и други спортове).
  • Покривало Coimbra, 100% плътност - множество приложения в дома и градината. Гъвкаво и дълготрайно покривало, което не избледнява и е издръжливо на външни атмосферни влияния, химикали и UV лъчи. Теглото му от 230 g/m2 е много по-високо от стандартните покривала, което го прави изключително устойчиво на разкъсване и опън.

Покривало Бор с визия на борови иглички

Едни от най-харесваните покривала за уплътняване на ажурни огради, стени или други вертикални повърхности са покривалата модел Бор. Те предоставят универсален вариант за тези, които искат да създадат зелен, естествен вид, без да е необходимо време за порастването на естествена зеленина. Покривалата са лесни за монтаж, устойчиви са на атмосферни влияния и не изискват поддръжка, което ги прави идеални за заети собственици на жилища, които искат жив, зелен вид на градината си през цялата година. 

  • Бор, 85% плътност - изкуствено озеленяване от борови иглички в свежо зелен цвят, което е подходящо за покриване на огради, парапети и стени. Плътността му е 85% и осигурява уединение на терасата и на двора.
  • Бор ЛУКС, 90% плътност - отличава се с красив дизайн и естествен вид на борови клонки. Прибавени са и малко кафяви иглички, които подсилват реалистичната визия. Предназначението му е универсално – за уплътняване на балконски парапети и всякакви огради, за декорация на различни прегради, стени и др., както в екстериора, така и в интериора. За дома, балкона, градината и двора.

ПВЦ ленти за оградни пана и мрежи

PVC лентите предлагат модерен и универсален вариант за тези, които искат да добавят уединение и стил в градината си. Те са изработени от трайно PVC, устойчиво на атмосферни влияния и UV лъчи, което гарантира дълготрайност и минимална поддръжка. Предназначени са да се преплитат през ажурни пана или оградни мрежи, като създават елегантен, изчистен вид, който е едновременно функционален и естетически издържан. PVC лентите се предлагат в различни цветове, което дава възможност за творческо персонализиране. Те могат лесно да се режат по размер, което ги прави подходящи за различни видове и размери огради. В ogradina.bg предлагаме висококачествена универсална лента на ролка произведена в Белгия.

  • Универсална лента COLORADO за оградни пана и мрежи, 95% плътност - за уплътняване на оградни пана и мрежи с растер 5х5 cm, 10x5 cm, 15x5 cm, 20x5 cm. Съвместими са с оградите на почти всички производители с горните параметри. Предлагат се на ролка с дължина 100 m и ширина 5 cm, която покрива 5 m² ограда.

Ламели от естествено дърво за огради

За естествен и рустикален вид на градината дървените пълнежи за оградни пана са отличен избор. Тези пълнежи са изработени от обработена дървесина, което гарантира издръжливост срещу природните стихии и същевременно осигурява топло, естествено усещане за вашата градина. Дървените пълнежи могат лесно да се поставят в оградни пана, като създават солидна бариера, която предлага както неприкосновеност на личния живот, така и естетическа привлекателност.

  • Collfort, 95% плътност - Ламелите за покриване на огради COLLFORT са изработени от естествено дърво, вид северен бор, импрегниран за приложение във външни условия. Предназначени са за уплътняване на нови или вече съществуващи ажурни огради, като осигуряват 95% плътност. Монтажът е лесен и бърз. Ламелите COLLFORT са съвместими с паната BEKAFOR CLASSIC.

Разтегателни декоративни огради тип хармоника

Размерът на разтегателните декоративни огради тип хармоника може да се регулира, което им позволява да пасват на различни пространства и конфигурации. Те могат да бъдат прикрепени към съществуващи огради или стени. Основата им се изработва от пръти от дърво, метал или пластмаса, върху които са оплетени красиви и нежни изкуствени листенца в свежи цветове. Дизайнът е изключително реалистичен и оживява околното пространство. Дървените пръти осигуряват класически вид, но изискват повече поддръжка. Металните и пластмасовите пръти изискват по-малко поддръжка, което ги прави практичен избор за заетите градинари. В онлайн магазин ogradina.bg се предлагат множество модели за уплътяване на огради с различен дизайн.

Изкуствено вертикално озеленяване

Изкуственото вертикално озеленяване е революционна тенденция в интериорния и екстериорния дизайн. То дава възможност за интегриране на красотата на природата в среда, иначе неподходяща за естествени живи растения. Красивите декоративни плочки и пана превръщат всяко място в спокойно кътче. Те не са просто декорации, а истински функционални дизайнерски елементи. Всички детайли, от текстурата и цвета на листенцата до тяхното подреждане, са проектирани така, че да предадат максимално реалистична визия. Предназначени са за уплътняване на различни конструкции и отделяне на пространства. Вертикалното озеленяване се интегрира в жилищни и работни помещения и придава жизненост и нотка елегантност. В онлайн магазин ogradina.bg предлагаме широка гама от решения, независимо дали става въпрос за малко градско пространство, ограда или голяма вътрешна стена. Разгледайте многобройните ни предложения за изкуствена декорация - плочки от бръшлян, скандинавски мъх, папрат, детелини, азалия, фаларис, чемшир, камелия, лавандула, жасмин, туя, гардения и други пана с различни цветови комбинации.

Покривала от изкуствен бамбук

Покривалата от синтетичен бамбук са изработени от издръжливи синтетични материали, които имитират външния вид на естествената тръстика, бамбук или върба и предлагат естествено земно усещане в градината. Те са алтернатива на естествената бамбукова или тръстикова ограда и осигуряват подобен външен вид, без да е необходима редовна поддръжка. Покривалата са лесни за монтаж и могат да се прикрепят към съществуващи огради или мрежа с помощта на връзки или тел. Те са устойчиви на атмосферни влияния и UV лъчи, което гарантира, че ще запазят външния си вид в продължение на години. 

  • Покривало от изкуствен бамбук, 90% плътност, цвят натурален - двойни PVC ламели с реалистична визия на бамбук. Осигурява 90% плътност. То се вписва в естествената зеленина на градината.
  • Покривало от изкуствен бамбук, 90% плътност, цвят сив - сивият цвят е неутрален и елегантен и се съчетава добре с други цветове и с растителността в градината.
  • Покривало от изкуствен бамбук, 90% плътност, цвят зелен - внася допълнителна зеленина и усещане за природа в градината.
  • Покривало от изкуствена върба, 90% плътност, цвят кафяв - елегантно покривало, което предлага естетическо и практично решение за уединение и защита от вятър в открити пространства. Идеално е за балкони, тераси и градински огради.

 

Изборът на подходящо покривало за градината зависи от конкретните ви нужди, предпочитания и съществуващото оформление на пространството. Независимо дали предпочитате простотата на засенчващите полиетиленови покривала, модерните PVC ленти, естествената красота на дървените ламели или яркия външен вид на изкуствената декорация, визията на борови иглички и зелените листенца, има решение за уплътняване на всяка ограда, което да отговаря на стила на градината. Като вземете предвид различните налични опции, създайте вашето уютно и уединено градинско пространство.