ОНЛАЙН ПОКУПКИ НА ИЗПЛАЩАНЕ ОТ 150 ЛВ ДО 15 000 ЛВ

Комплект за почистване на риба Functional Form, 3 части

SKU
FS 1057560

Комплектът за почистване на риба Functional Form се състои от 3 прибора от неръждаема стомана - нож за филетиране, вилица за риба и пинсета за кости и люспи.

93,00 лв.
Нов

Почистването и филетирането на риба е лесно, когато разполагате с правилните инструменти. 

 

  • Комплект за почистване на риба Functional Form, 3 части
  • За приготвяне, филетиране и сервиране на риба
  • Материал - неръждаема стомана, пластмаса
  • Нож за филетиране с тънко, гъвкаво острие от японска неръждаема стомана за фини и прецизни срезове. Твърдост HRC 52. Ергономична дръжка с SoftGrip™ покритие против хлъзгане. Дълбок предпазител за пръстите - осигурява удобен и сигурен захват. Дължина на острието 21.6 cm. Тегло 70 g.
  • Вилица за риба (шило за риба) - 2 броя здрави зъбци за лесно боравене, повдигане и обръщане на всички видове риба. Безопасна работа, без хлъзгане. Дължина на острието 7 cm. Тегло 58 g.
  • Пинсета за риба - за захващане и отстраняване на рибни кости в сурова, варена или пушена риба и за премахване на отделни рибни люспи. Лесно боравене благодарение на леко извитите върхове на пинсетата и широките, удобни дръжки от неръждаема стомана. Дължина 13 cm. Тегло 48 g.
  • Може да се почиства в съдомиялна машина
  • Производител Fiskars

 

 

 

Стъпки за почистване и филетиране на риба:

  1. Изплакнете рибата под студена вода.
  2. Поставете рибата в найлонов плик и използвайте обикновена вилица, за да остържете внимателно люспите на рибата, като се движите от опашката към главата. Не забравяйте да остържете и двете страни на рибата, докато отстраните всички люспи.
  3. Направете малък разрез точно зад хрилете с ножа за филетиране.
  4. Вкарайте острието на ножа в разреза и разрежете покрай корема към опашката.
  5. Внимателно извадете вътрешностите.
  6. Изплакнете добре, за да отстраните остатъците.
  7. Поставете рибата върху чиста дъска за рязане.
  8. Започнете от главата и прокарайте ножа по протежение на гръбначния стълб, като упражнявате лек натиск, докато режете месото.
  9. Придържайте рибата с вилицата за риба, за да не се подхлъзва и размества върху дъската.
  10. Следвайте естествените контури на рибата, като извивате ножа към опашката.
  11. Продължете да филетирате по гръбначния стълб, докато достигнете гръдния кош.
  12. След като филето се отдели от гръбнака, ще забележите рибните кости.
  13. Използвайте пинсетата за риба и внимателно издърпайте костите от филето, като следвате естествената им посока.
  14. Прокарайте пръсти по дължината на филето, за да откриете евентуално останали малки кости.
  15. Изплакнете филето под студена вода, за да сте сигурни, че е чисто и готово за готвене. Подсушете с кухненска хартия.

 Доставката е безплатна за поръчки над 200 лв.

Вашето мнение е важно за нас