Ограда за фотоелектрически централи и соларни паркове

Ограда за високорискови индустрии

Росима ЕООД предлага висококачествени огради и оградни системи от водещи европейски производители. В онлайн магазин ogradina.bg можете да разгледате някои от нашите предложения, но на място в нашия шоурум изборът е много по-голям. Широката продуктова гама осигурява защита на високорискови индустрии като рафинерии, подстанции, енергийни и комунални обекти, центрове за данни, складове, военни обекти, затвори, транспортна и друга критична инфраструктура. Росима ЕООД извършва техническа консултация при проектирането, доставка и монтаж на оградните системи, включително такива за фотоелектрически централи и соларни паркове. 

Защита на соларен парк

Популярността на слънчевата енергия нараства в последните години. Създаването на ФЕЦ е свързано с огромни капиталови инвестиции, предвид високата цена на слънчевите панели и електрическото оборудване. Периодът на изплащане на тези панели е повече от осем години, което прави защитата и физическата им охрана основно предизвикателство. 

Необходимостта от поставянето на периферни огради нараства през годините. Оградните системи от Betafence издържат на атмосферните влияния и се предлагат с 10 години гаранция срещу корозия от производителя. Белгийската компания Betafence произвежда висококачествени продукти повече от 140 години и е известна с изключителното си качество по целия свят. Подсигурете всяка зона от Вашия соларен парк със стълбове, кльонове, пана, мрежи и врати за контрол на достъпа.

Поставянето на физическа преграда е първата линия от защитата на Вашия имот. Когато става дума за ограждане на соларни паркове, има няколко фактора, които трябва да се вземат предвид като: сигурност, достъп, издръжливост и видимост. Ето някои опции за ограда, които да обмислите:

Оградна система от пана

Препоръчваме височината на оградата за соларен парк да е минимум 2 метра. Поставянето на кльон (Y или Г-образен завършващ елемент на стълба) в комбинация с бодлива тел или специалната жилетна тел (Concertina Razor) увеличава сигурността на имота и предотвратява катеренето по оградата. Избирайте качествени продукти, които ще издържат на времето, имат дълъг експлоатационен срок и няма да се нуждаят от нанасянето на антикорозионен грунд, боядисване и ремонт всяка година.

Оградна система от електрозаварена мрежа

Използването на електрозаварена мрежа предлага добра сигурност и издръжливост на неблагоприятните фактори на околната среда. Системата може да се комбинира с кльон за повишаване на нивото на сигурност. Системата предлага лесен и бърз монтаж посредством метални крепежни елементи и фиксатори.

Оградна система от плетена мрежа

Това е популярна и рентабилна опция за ограждането на соларни паркове. Предлага добра видимост, позволява лесен монтаж по наклонени терени и е издръжлива на въздействие на диви животни и добитък. Препоръчваме опцията на плетена мрежа с PVC покритие за по-дълъг период на експлоатация. 

Какво предлагаме

  • Съдействие при проектирането на оградата – избор на подходяща система за замонилитване на коловете, респективно варианти с набиване на стълбовете с хидравличен чук без използването на бетон.
  • Интегрирано решение за контрол на достъпа.
  • Доставка и монтаж на оградната система – решения с денивелация по терена в линията на оградата, замонолитване на стълбовете, технологично правилен монтаж на паната или оградната мрежа, допълнително опъване на бодлива тел или concertina razor, монтаж на еднокрили, двукрили или плъзгащи се врати и бариери.
  • Поддръжка на оградното съоръжение в течение на годините.

Ние от Росима ЕООД разбираме предизвикателствата пред сигурността и разчитаме на богатия си опит от 25+ години в сферата на оградните системи и защитата на границите на Вашия имот. Ние комбинираме висока, здрава ограда и сигурен контрол на достъпа в една система. В крайна сметка най-доброто решение за ограждане на фотоелектрически централи и соларни паркове зависи от специфичните нужди на обекта, необходимото ниво на сигурност и наличния бюджет. След като се запознаем с Вашите изисквания, ние ще предложим най-доброто персонализирано решение за Вашия проект. Нашият експертен екип ще Ви предложи системно решение, което ще обезопасява соларния парк през целия му живот.