ОНЛАЙН ПОКУПКИ НА ИЗПЛАЩАНЕ ОТ 150 ЛВ ДО 15 000 ЛВ

Мрежа TENAX TR за укрепване на тревни площи, наклони и защита от копаене на дупки от домашни любимци, H=1.0m L=5.0m

SKU
TE 1A130210

Триизмерната полиетиленова мрежа TENAX TR е най-доброто решение за защита на красивата ви морава от всякакви повреди. Гъвкавостта и здравината ѝ я правят подходяща за различни приложения, включително за укрепване на тревни площи, защита на зони с голям трафик и временни инсталации. Може да се използва и по склонове и наклони за предотвратяване на ерозия. Идеална е за защита на тревните площи от движещи се автомобили и риещи кучета. Монтира се лесно и върху съществуващи тревни площи, като предпазва тревата и намалява образуването на коловози. 

 

123,00 лв.
Нов

Благодарение на специфичната си триизмерна структура мрежата за укрепване на тревни площи Tenax TR осигурява ефективно закрепване на корените, като по този начин предпазва тревата от изскубване и изкореняване. Лека и изключително гъвкава, тя е подходяща за различни приложения, включително и за временни. Освен това се предлага и като решение за защита на градината от домашни любимци.

 

 • Високоустойчива пластмасова мрежа TENAX TR
 • За укрепване на тревни площи, подложени на интензивен пешеходен и автомобилен трафик; укрепване на наклони; защита от копаене на дупки от кучета (териер, бигъл, кокер шпаньол, сибирско хъски) и други домашни любимци
 • Може да се монтира и върху съществуващи зелени площи
 • Материал полиетилен с висока плътност (HDPE) - 640 g/m²
 • Триизмерна ромбоидна структура - осигурява по-добро закрепване на корените, което води до по-здрава и устойчива трева; разпределя теглото и натиска по-равномерно по повърхността, като намалява уплътняването на почвата и спомага за по-доброто отводняване
 • Проектирана да издържа на различни условия на околната среда - осигурява дългосрочна защита
 • Дебелина на мрежата - 5 mm
 • Размер на прозорчето - 35х33 mm
 • Височина на ролката - 1.0 m
 • Дължина на ролката - 5.0 m
 • Максимално натоварване - 20 t
 • Цвят - зелен
 • Намалява образуването на пръст
 • Предпазва ножовете на косачките
 • Предпазва моравата без да наранява животните - не е токсична
 • Лека и икономична
 • Бърз монтаж - покрива лесно големи повърхности
 • След като бъде монтирана, мрежата почти не се вижда, като запазва естествения вид на тревната площ
 • Тегло на 1 ролка - 3.88 kg
 • Част от серията PET line
 • Производител Tenax (Италия)

 

 

Характеристики
Цвят Зелен
Материал HDPE - полиетилен с висока плътност
Височина 1.0 m
Дължина 5.0 m
Тегло 640 g/m²; тегло на 1 брой ролка - 3.88 kg

Монтаж на мрежа TENAX TR върху съществуваща трева 

Необходими материали:
Tenax TR мрежа
U-образни скоби Tenax (артикулен номер TE 3A021037)
Косачка за трева
Гребло
Ножица

 1. Окосете тревата възможно най-късо и отстранете всички отпадъци, камъни или големи буци пръст, за да създадете гладка повърхност.
 2. Разположете мрежата върху укрепваната площ. Ако е необходимо, отрежете мрежата, така че да съответства на формата на тревната площ.
 3. Започнете да закрепвате мрежата в единия край с помощта на U-образните скоби. Забийте скобите в земята на интервали от около 1 метър по протежение на края на мрежата.
 4. Движете се по периметъра на мрежата, като я закрепвате със скоби. Уверете се, че мрежата е опъната, но не и разтеглена, за да се даде възможност за естествен растеж на тревата.
 5. Поставете допълнителни скоби в центъра и във всички припокриващи се зони, за да предотвратите изместването на мрежата.
 6. Уверете се, че мрежата лежи равномерно върху тревата, без повдигнати участъци.
 7. Напълнете съществуващите дупки, неравности и пукнатини по моравата си със смес от почва и пясък и засейте нови семена.
 8. Полейте тревата, за да насърчите нов растеж през отворите на мрежата.
 9. Продължавайте с редовната поддръжка, включително косене и поливане, тъй като с течение на времето мрежата ще се интегрира с тревата.

 

Монтаж на мрежа TENAX TR върху нова почва 

Необходими материали:
Tenax TR мрежа
U-образни скоби Tenax (артикулен номер TE 3A021037)  
Почва
Гребло
Валяк за трева (по избор)
Семена или трева (ако засаждате нова трева)

 1. Използвайте гребло, за да изравните почвата, като отстраните всички големи камъни, корени или отломки, които биха могли да попречат на мрежата да легне равномерно.
 2. Ако почвата е рохкава, използвайте валяк за трева, за да я уплътните и да създадете стабилна основа.
 3. Разположете мрежата върху подготвената почва. Уверете се, че тя излиза малко извън зоната, която искате да покриете, за да осигурите пълно покритие и стабилност.
 4. Започнете да закрепвате мрежата в единия край с помощта на U-образните скоби. Забийте скобите в земята на интервали от около 1 метър по протежение на края на мрежата.
 5. Поставете допълнителни скоби в центъра и във всички припокриващи се зони, за да предотвратите изместването на мрежата.
 6. Ако засаждате нова трева, разпръснете равномерно тревните семена върху мрежата или поставете тревната настилка директно върху нея.
 7. Леко покрийте мрежата и семената с тънък слой почвен слой, за да предпазите семената и да подпомогнете покълването им.
 8. Полейте обилно площта, за да помогнете на семената да покълнат или на тревата да се вкорени.
 9. Опитайте се да сведете до минимум движението на пешеходци или превозни средства по новопоставената площ за няколко седмици, за да позволите на тревата да се интегрира с мрежата.
 10. Продължавайте с редовната поддръжка на тревната площ, включително косене, поливане и торене.

 

Съвети:
Ако покривате голяма площ, припокрийте секциите на две отделни ролки мрежа с поне 10-15 cm и ги закрепете с допълнителни скоби, за да осигурите стабилност.
Използването на богата на хранителни вещества почва може да спомогне за по-бързия и здравословен растеж на тревата.

 Доставката е безплатна за поръчки над 200 лв.

Вашето мнение е важно за нас
Свържи се с консултант
Подобни продукти