Чугунен грил тиган Fiskars Norden, 26cm
Висококачественият чугунен грил тиган Fiskars Norden (диаметър 26 cm) е вдъхновен от скандинавската природа и традиции и ви позволява да разкриете богатите вкусове на ястието. Уникалната минерална обработка Thermium™ върху емайлираната чугунена повърхност придава на тигана превъзходни естествени незалепващи свойства дори при много високи температури. Тиганът не ръждясва и е лесен за поддръжка - не е необходимо върху повърхността му да се нанасят специални масла след всяка употреба. Снабден е с подвижна и удобна дървена дръжка от финландска бреза. Използва се на всички видове котлони и може да се слага във фурната. Подходящ е за приготвянето на:
- Месо - телешки стекове, свински пържоли, пилешки гърди, агнешки котлети и др.
- Риба и морски дарове - сьомга с кожа, риба тон, скариди.
- Зеленчуци - тиквички, патладжани, аспержи.
- Друго - панини и грил сандвичи, сирене халуми, плодове за карамелизиране (напр. ананас, праскови).
|

- Чугунен грил тиган Fiskars Norden
- 25 години гаранция - издръжлив и дълготраен
- За автентични грил следи и карамелизация на продуктите - оребреното дъно работи като мини-скара в тигана - повишава температурата, контролира влагата и активира вкусовете, като прави храната по-вкусна
- Диаметър 26 cm
- Размери 51 х 28.3 x 9.8 cm
- Материали - чугун, финландска бреза
- Уникална минерална обработка Thermium™ - придава на тигана превъзходни естествени незалепващи свойства дори при много високи температури
- Вдъхновен от скандинавската природа и традиции
- Работи на всички котлони - електрически, газови, керамични и индукционни
- Сваляща се дървена дръжка - позволява на тигана да се слага във фурната до 270°С
- Задържа и разпределя равномерно топлината
- Почиства се на ръка с топла вода и сапун
- Тегло 3.436 kg
- Производител Fiskars (Финландия)
Защо оребреният тиган създава по-добра карамелизация?
- Ребрата на дъното на тигана се нагряват до по-висока температура от пространствата между тях.
- Когато храната докосне тези горещи зони, се създава интензивен контакт, който води до бързо запичане.
- Пространствата между ребрата позволяват на мазините и течностите от продуктите да се отцеждат.
- Това предотвратява задушаване във вода или мазнина и създава условия за реакция на Maillard – химически процес, който води до образуването на вкусови и ароматни съединения.
- Тъй като продуктът не лежи върху цялата повърхност, а само върху ребрата, топлината се концентрира в малки зони.
- Това води до по-дълбока и отчетлива карамелизация на тези места, като същевременно позволява на храната да запази сочността си.
Материал | чугун |
---|---|
Цвят | Черен |
Дължина | 52 cm |
Височина | 11.2 cm |
Ширина | 28.3 cm |
Тегло | 3436 g |
Доставката е безплатна за поръчки над 200 лв.









