ОНЛАЙН ПОКУПКИ НА ИЗПЛАЩАНЕ ОТ 150 ЛВ ДО 50 000 ЛВ

Чугунен грил тиган Fiskars Norden, 26cm

SKU
FS 1026570

Висококачественият чугунен грил тиган Fiskars Norden (диаметър 26 cm) е вдъхновен от скандинавската природа и традиции и ви позволява да разкриете богатите вкусове на ястието. Уникалната минерална обработка Thermium™ върху емайлираната чугунена повърхност придава на тигана превъзходни естествени незалепващи свойства дори при много високи температури. Тиганът не ръждясва и е лесен за поддръжка - не е необходимо върху повърхността му да се нанасят специални масла след всяка употреба. Снабден е с подвижна и удобна дървена дръжка от финландска бреза. Използва се на всички видове котлони и може да се слага във фурната. Подходящ е за приготвянето на:

  • Месо - телешки стекове, свински пържоли, пилешки гърди, агнешки котлети и др.
  • Риба и морски дарове - сьомга с кожа, риба тон, скариди.
  • Зеленчуци - тиквички, патладжани, аспержи.
  • Друго - панини и грил сандвичи, сирене халуми, плодове за карамелизиране (напр. ананас, праскови).
350,00 лв.
купи на изплащане
12 x 32.67 лв.
Нов
Очаквана доставка
  • Чугунен грил тиган Fiskars Norden
  • 25 години гаранция - издръжлив и дълготраен
  • За автентични грил следи и карамелизация на продуктите - оребреното дъно работи като мини-скара в тигана - повишава температурата, контролира влагата и активира вкусовете, като прави храната по-вкусна
  • Диаметър 26 cm
  • Размери 51 х 28.3 x 9.8 cm
  • Материали - чугун, финландска бреза
  • Уникална минерална обработка Thermium™ - придава на тигана превъзходни естествени незалепващи свойства дори при много високи температури
  • Вдъхновен от скандинавската природа и традиции
  • Работи на всички котлони - електрически, газови, керамични и индукционни
  • Сваляща се дървена дръжка - позволява на тигана да се слага във фурната до 270°С
  • Задържа и разпределя равномерно топлината
  • Почиства се на ръка с топла вода и сапун
  • Тегло 3.436 kg
  • Производител Fiskars (Финландия)

 

 

Защо оребреният тиган създава по-добра карамелизация?

  1. Ребрата на дъното на тигана се нагряват до по-висока температура от пространствата между тях.
  2. Когато храната докосне тези горещи зони, се създава интензивен контакт, който води до бързо запичане.
  3. Пространствата между ребрата позволяват на мазините и течностите от продуктите да се отцеждат.
  4. Това предотвратява задушаване във вода или мазнина и създава условия за реакция на Maillard – химически процес, който води до образуването на вкусови и ароматни съединения.
  5. Тъй като продуктът не лежи върху цялата повърхност, а само върху ребрата, топлината се концентрира в малки зони.
  6. Това води до по-дълбока и отчетлива карамелизация на тези места, като същевременно позволява на храната да запази сочността си.
Характеристики
Материал чугун
Цвят Черен
Дължина 52 cm
Височина 11.2 cm
Ширина 28.3 cm
Тегло 3436 g

 Доставката е безплатна за поръчки над 200 лв.

Вашето мнение е важно за нас
Подобни продукти